22/11/11

Λευκός γάμος

Η Ν είναι πτυχιούχος μηχαλόγος. Δουλεύει στην εταιρεία Χ. κερδίζοντας ένα πολύ καλό μισθό. Ζει με τον σύντροφο της. Όλα καλά. Μέχρι που αντιλαμβάνεται πως η Χώρα της επιμηκύνει την άδεια παραμονής για ένα χρόνο-αντί τα δύο,που κέρδιζε ως φοιτήτρια. Δεν πληρεί όλα τα κριτήρια για άμεση αίτηση υπηκοότητας. Και οι αρχές της μύνησαν πως ναι,αυτή είναι και η τελευταία φορά που ανανεώνεται η άδεια παραμονής της.

Σε αντίθεση με πολλούς μετανάστες που ζουν σε γκέτο,δεν γνωρίζουν λέξη της τοπικής γλώσσας και δεν ενδιαφέρονται για την τοπική κουλτούρα, η Ν είναι ενταγμένο μέλος της κοινωνίας.
Παρ΄όλα αυτά, οι πρώτοι έχουν ήδη την τοπική ταυτότητα ενώ η Ν όχι.

Θα την βοηθούσατε με λευκό γάμο και γιατί; Κι αν όχι,γιατί όχι;
Αν γνωρίζατε για κάποιο λευκό γάμο,θα τον καταγγέλατε; Κι αν όντως τον καταγγέλατε,γιατί;

8 σχόλια:

  1. Έτυχε να γνωρίζω αλλά εκ τον υστέρων....Ένας γνωστός/φίλος το έκαμε τζαι όταν τον εγνωρισα ήταν στην φάση που απλά επεριμένεν να περάσει ο καιρός για να πιάσει διαζύγιο. Επέρασεν πολλά δύσκολα γιατι έπεσεν σε περίπτωση η οποία του έκαμνε την ζωή δύσκολη πολλά...αλλά όντας που φτωχη οικογένεια που την Ανατολική Ευρώπη, ένοιωθε οτι έν είσhεν επιλογη. Τωρα χάρη στην πράσινη κάρτα του, σπουδάζει γιατρός τζαι είναι άριστος μαθητης.

    Αν τον εγνώριζα πριν ένιξερω τι θα τον εσυμβουλευα. Νομίζω εν ανάλογα με την περίπτωση. Δύσκολες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι δεν θα κατάγγελλα κανένα λευκό γαμό, αν ο σκόπος της παραμονής στην συγκεκριμμένη χώρα ήταν για ευγενικούς σκοπούς τζιαι όι για κατάχρηση ενος κάποιου κοινωνικού συστήματος, τζιαι αν το άτομο ήταν ενταγμένο στην κοινωνία τζιαι επρόσφερε.

    Βασίκα εν θα εκατάγγελλα κανένα, εκτός αν υπήρχεν ποινικόν αδίκημα, μπετζίουνγκζβάιζε λόγοι για γενική καταγγελία. Εν είμαι κάρφας.

    Τωρά αν θα επαντρεύκουμουν εγω κάποιον για τούντον λόγο, ενι ξέρω, εξαρτάται που το πόσο στενή εν η σχέση μου μαζίν τους.

    Γενικά εν το θεωρώ κακό, αν είναι για τους σωστούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ τζαι με Πρας τζαι με Ποστ.
    Θα το έκαμνα αν έξερα καλά την άλλην, αν έκαμνα σωστή συμφωνία για να μεν μου την μπήξει τζαι αν δεν είσιεν να κάμει με (άλλην) κομπίναν.
    Τωρά να σπιουνέψω εν θα το έκαμνα, εχτός τζαι αν είσιεν να κάμει με φόνο/κλοπή/βιασμό. Τζαι ακόμα τζαι τότε, αν έξερα ότι το θύμα ήταν λέσιην ήταν να παίξω πελλό.

    @Ποστ
    Μπετζίουνγκζβάιζε; Τι στ'ανάθεμα εν τούτο; Τζαι πως μπορείτε να το προφέρετε; Οι Γερμανοί νεκατσιούν τα φωνήεντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Από τη στιγμή που είναι ενταγμένη στην κοινωνία που ζει, δεν βλέπω κάποιο λόγο για να μην τη βοηθήσει κάποιος με λευκό γάμο.

    Αλλά έχω τα εξής ερωτήματα.... Ο σύντροφος της με τον οποίο ζει, έχει άδεια παραμονής, ή θα χρειαστεί κι αυτός να κάνει παρόμοια ρύθμιση;

    Ο σύντροφος της τι γνώμη έχει για το λευκό γάμο;
    Τι έλεγχοι γίνονται στη συγκεκριμένη χώρα μετά από γάμο ημεδαπού με αλλοδαπό; π.χ. εννα χρεαστεί να συζούν;

    Υπάρχουν πολλές παραμέτροι που πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος. Ενεν απλή μια τέθκια απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρασινάδα μου,
    κάθε περίπτωση εν μοναδική,όπως είπες.
    Είδες όμως; Ο φίλος σου βρήκε το μέλλον του χάρη σ΄αυτή τη πράσινη κάρτα που δύσκολα θα κέρδιζε με άλλο τρόπο,όσο άξιος κι αν είναι.

    Ποστ μου,
    έγραψα τις συγκεκριμένες παραμέτρους επίτηδες. Μιλούμε φυσικά για έναν άνθρωπο,απόλυτα ενταγμένο στην κοινωνία, που όμως δεν έχει την τύχη να πάρει μια τριετή ή πολύχρονη άδεια παραμονής όσο κι αν το προσπαθεί.
    Για την προσωπική μας επιλογή,πάντα πιο δύσκολη η απόφαση.

    Ντεφ μου,
    χαχαχα ναι ναι,μισούν τα φωνήεντα!!!χαχαχαχαχαχα
    μετάφραση: και/ή/ανάλογα/ή καλύτερα

    στα σοβαρά τωρά: δεν έχουμε σπιούνους στην παρέα! :))))
    Δεν ξέρω βέβαια για την περίπτωση που αναφέρεις, γίνεται να κάνεις γραπτή συμφωνία/συμβόλαιο για κάποια παράνομη πράξη; Ας μας απαντήσει κάποιος νομικός. Πάντως,δεν είναι κακή ιδέα.
    Τέσπα,μιλούμε για ένα πρώην συμφοιτητή σου,που θέλει να ζήσει στη χώρα και όχι να κάμει κακό στον οποιοδήποτε.Και φυσικά,το θέμα των χρημάτων,χρειάζεται αυστηρό διαχωρισμό.
    :)

    HeatJo,
    καλωσόρισες! (αν ξαναήρθες,ξανακαλωσόρισες! :) )
    Σίγουρα δεν μιλάμε για απλή υπόθεση,ούτε για μια θέση στην οποία βρεθήκαμε οι ίδιοι,ευτυχώς.
    Σε κάθε χώρα θα ισχύουν κάποιες διαφορετικές λεπτομέρειες,μάλλον. Αν η συμβίωση είναι απαραίτητη; Σίγουρα όσον αγορά την 1η διεύθυνση. Κατά τ΄αλλα στις μεγάλες χώρες,επειδή και ζευγάρια με παιδιά ζουν σε διαφορετικές πόλεις λόγω δουλειάς,η συμβίωση είναι σχετική απόδειξη γάμου και όχι απόλυτη.
    Ο/η σύντροφος δεν είναι ημεδαπός/ή προφανώς,ούτε έχει τα απαραίτητα χαρτιά αλλιώς δεν θα συζητούσαμε το θέμα λευκού γάμου.
    Στις περιπτώσεις που γνωρίζουμε,προτείναμε στα παιδιά να μετακομοίσουν σε γειτονικά,φιλελεύθερα κρατίδια.Εντός της χρονιάς ήταν Παγοχωρίτες αφού διέθεταν όλες τις τέλειες προϋποθέσεις.
    Όταν όμως οι αποστάσεις μεγαλώσουν,μπαίνεις στη διαδικασία σκέψης για αυτή την τελευταία λύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εννοείται εν θα εκάρφωνα, αν δεν ήταν μαλάκας ο άλλος.
    και εννοείται ότι είμαι μαζί με την φίλη σου.
    έσιει κάποιες φορές που οι νόμοι πραγματικά υπάρχουν για να τους παραβιάζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι δε θα το κάρφωννα.

    Πρέπει να εν πολλά εξτριμ περίπτωση κακοποιού στοιχείου για να το κάμω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αππωμένη μου,
    μέσω των πανεπιστημίων,γνώρισα πολλά άτομα με αυτό το πρόβλημα που ζουν στο Μπαβού. Όσοι πήγαν δίπλα,έγιναν ήδη Παγοχωρίτες ή Μπαγκετομπρίτες!
    Όσοι δεν μπορούν,δυστυχώς αναγκάζονται να παρανομήσουν.
    Κάποιοι παγοχωρίτες το κάνουν με κέρδος,3000-5000ευρώ.Μηδενικό το ποσό σε σύγκριση με τα δικαιώματα που τους εξασφαλίζει το συγκεκριμένο διαβατήριο.


    Καϊσί μου,
    εν δύσκολη υπόθεση το κάρφωμα.
    Το τί είναι εγκληματικό,εν σχετικό.
    Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να βοηθήσω μια συνομήλικη μου Παγοχωρίτισσα να διώξει τον άντρα της από το σπίτι τους, αναγκάστηκα να "καρφώσω" το χόμπι του,δηλαδή κάθε νύχτα να σπάζει στο ξύλο την οικογένεια του.Κάθε μα κάθε νύχτα.Βρήκα τον μπελά μου; Εννοείται.Θα το ξανάκανα; Εννοείται εννοείται!
    Θέλω να κοιμάμαι ήσυχη- λόγω συνείδησης,όχι λόγω ησυχίας.
    :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες