6/6/11

Στο καφέ του ΚραΚρα


Πέμπτη της Αναλήψεως. Αργία και ο Θεός μας έδωσε τη Χαρά του, με όμορφη λιακάδα και γλυκό αεράκι,αυτό που γεννιέται συνήθως μέσα από τα κληματόφυλλα, και δροσίζει τους νησιώτες.Ήμασταν όμως σε μια πρωτεύουσα, που δανείζεται τη Φύση για να ομορφύνει.
Περπατήσαμε πολύ, πάνω στο πεζοδρόμιο, μέσα από αυτοκίνητα σταθμευμένα, πάνω σε μονοπάτια, ανάμεσα σε ηλιολουόμενους, απλωμένους στο γρασίδι. Σε λίγες ώρες θα μοιάζανε με ώριμες φράουλες, πεσμένες στο χορτάρι.
Περπατήσαμε στην πρώην νεανική γειτονιά, που κατακλύστηκε από νότιους Παγοχωρίτες, κι έχει αρχίσει να χάνει την τυπική ανεμελιά της Λουκανικούπολης.Έφεραν μαζί τους τόση τσιγκουνιά,γκρίνια και τυφλή υποταγή στο οποιοδήποτε νομίδιο, που οι υπόλοιποι αφήνουν πλέον αυτούς τους δρόμους, και μετακομοίζουν στη περιοχή μας.
Αναγνωρίσαμε το γλυκό καφέ με τα υπέροχα γλυκά και ίσως το πιο φρέσκο παγωτό ολόκληρης της πόλης, κι ενθυμόμενοι την φιλοξενία του ιδιοκτήτη, καθίσαμε για κρύο καφέ και γλυκό. Καθίσαμε έξω σε λευκό τραπεζάκι γαλλικού μπαλκονιού, δίπλα από 25 άτομα που περίμεναν για παγωτό. Φάνηκε διαφορετική η αύρα του, παρά το γεγονός πως οι τοίχοι είχαν το ίδιο ροζ χρώμα, και τα ζαχαρωτά στα διαφανή μπουκάλια εξακολουθούσαν να είναι το ίδιο πολύχρωμα όπως την πρώτη φορά.
Κατά τύχη, πέρασε ο Β,ένας φίλος, με το ποδήλατο κι αποφάσισε να καθίσει μαζί μας. Μπήκανε με τον Λάβη στο μαγαζί για τις παραγγελίες, γύρισαν μετά από 10 λεπτά κάπως συννεφιασμένοι. Ο φίλος μας, είχε ζητήσει μίλκσεϊκ μπανάνας, και του αρνήθηκαν. " Προσφέρουμε μόνο μίλσκεϊκ βανίλιας!"
Διαγραφή και για τον κρύο καφέ από το μενού. Μέσα στο καλοκαίρι.
Παγωτό μπανάνας προσφέρουνε, μίλκσεϊκ όμως όχι.
Όταν η κοπελίτσα, έφερε τις κουτσουρεμένες παραγγελίες μας, ρώτησα ευγενικά ποιά η διαφορά του να φτιάξουν κρύο ρόφημα από παγωτό μπανάνας αντί από παγωτό βανίλιας, για να εισπράξω ένα  φοβισμένο " Αυτοί είναι οι κανονισμοί."
Μετά από λίγη ώρα, φάνηκε ο ιδιοκτήτης, αναγνώρισα το πρόσωπο του από την προηγούμενη μας επίσκεψη αλλά όχι το βλέμμα.Συνειδητοποίησα γιατί ήταν τόσο φοβισμένη η κοπελίτσα. Ίδια ερώτηση από τον ευγενέστατο Β, η απάντηση απότομη κι άκρως απαράδεκτη για Παγοχωρίτη:
" Αυτό είναι το μενού, αν θέλεις έρχεσαι αν θέλεις δεν έρχεσαι! Πελάτες έχω αρκετούς!"
Σχεδόν έδειρε τον Β! Η καταπληκτική τάρτα σοκολάτας έμεινε στο πιατάκι μου, ο καπουτσίνο επίσης. Σηκωθήκαμε και φύγαμε.Μας ακολούθησαν 20 άτομα, που περίμεναν για παγωτό, σχολιάζοντας όλοι μεγαλόφωνα πως " γέμισε η περιοχή μας νότιους Παγοχωρίτες χωρίς τρόπους!"
Σπουδές ζαχαροπλαστικής σε Γαλλία,Ελβετία και Η.Π.Α. αλλά γλυκύτητα καμία. Έμεινε αΜΠάλατος ΣπαγγοΒΟΥρκαρος, σε ελεύθερη κυπριακή μετάφραση.
Κι αυτός πες είναι ζαχαροπλάστης. Πόσοι ακαλλιέργητοι μορφωμένοι κυκλοφοράνε ανάμεσα μας και χαλάνε τη λιακάδα του τόπου μας τάζοντας στον κόσμο γλυκά πλάθη;

ΥΓ:φώτο από Κύπρο-περσινή.Η μοναδική μέρα που ο σκύλος μας έφαγε μαρούλι λόγω ζήλειας!Ναι,ζήλεψε το μαρούλι της χελώνας. Τώρα, που κλείσαμε 2 βδομάδες χωρίς μαρούλι,ζηλεύω κι εγώ....://////

7 σχόλια:

  1. Μιλούμε για απαράδεκτη συμπεριφορά. Τζαι που κάποιον που έσιει μαγαζί που εξαρτάται που πελατία, έπρεπε να ξέρει πως να κάμνει δημόσιες σχέσεις. Καλά εκάμαν τζαι εφύαν τζαι οι άλλοι. Η φάση με το μιλκσέικ εθύμισε μου κάτι προσπάθειεςνα παραγγείλω μπέργκερ χωρίς ντομάτα σε γνωστό φαστφουντάδικο. Ξέρεις, το να ξεφύγεις λλίον που τες εντολές που σου διούν εν πράμα που θέλει λλίην σκέψη. Αδύνατο για ρομποτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώωωππας μάσιαλλα του 'κυρίου'.

    ΑΝ είσασταν αμερική θα εισηγούμουν να του κάμετε μιάν επίσκεψη τζιαι να βάλετε ποντικάκι μές το γλύκισμα του συνοδευόμενο που φωνή "άααααα τον ξιμαρισμένοοοοο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επηετε prenzlauer berg?

    Το ίδιο έκαμεν μου το ταβερνιάρης στην Ελλάδα, που επήεννα χρόνια. τα πλέον νόστιμα φαγητά, φρέσκα δικά του που το χωράφι.

    Ηρτεν ένας δημοσιογράφος που Αθήνα, έβαλεν τον σε διάφορους ταξιδιωτικούς οδηγούς τζιαι οι τουρίστες εκάμναν ουρά.
    Τα κρέατα εγίναν Βουλγαρίας, το "τι θα πάρετε γλυκιά μου δεσποινίς" έγινε "τι θα παρεις εσυ", οι τιμές τριπλασιαστήκαν.
    Και στο τέλος έκλεισε γιατί πόσα να φκάλεις που τους τουρίστες άμαν οι ντόπιοι εν πατούν στο μαγαζί σου τζιαι δυσφημούν σε;

    Στην περίπτωση του δικού σου, ισχύει 100% το τα πτυχία εν κάμνουν τον άνθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Defiance μου,
    φαίνεται πως ο συγκεκριμένος έγινε γνωστός στους κάτοικους της περιοχής για την ξινίλα του αλλιώς πώς να εξηγήσω την συμπεριφορά των ντόπιων,που μας ακολούθησαν;
    Τί έγινε με το μπέργκερ; ήρθε με ντοματένιο ψωμί,μπιφτέκι γεμιστό με ντομάτα και τυρί σε γεύση ντομάτας; χαχαχα για πες για πες! :))))))))))
    Τα πιο βιορομπότ τα είδα στο Λονδίνο.Ανατριχίλα.

    Διάσπορε μου,
    τί έφταιξε το καημένο το ποντικάκι;
    Οι τρόποι εν πιο σημαντικοί εδώ από την καθαριότητα, κι αυτός όχι μόνο ήταν απότομος,μίλησε και στον ενικό σε πελάτη, κάτι που εξοργίζει τον μέσο Παγοχωρίτη περισσότερο κι από κατσαρίδα στο φαγητό. Όου γελλ...
    Είσαστε εκεί στην Αμερική όμως....
    :))))))))))))))))))))))))))))))

    Αππωμένη μου,
    χαχαχαχαχαχα εννοείται! Πού το κατάλαβες όμως οεο;
    Τι Πμπι έχει μετατραπεί σε ένα μικρό μπάτεν βούττεμπεργκ, τραγικό!
    Ξέρεις ότι άρχισαν να κατεβαίνουν τα ενοίκια διότι ο κόσμος μετακομίζει στο Κρόιτζκολλν;
    Καλά ο ταβερνιάρης,αντικατέστησε τα δικά του προϊόντα με Βουλγαρίας; ΕΛΕΟΣ!
    Δυστυχώς για αυτούς,πάντα χάνουν πελάτες αντί να κερδίζουν.
    Σε ποιά περιοχή ήταν;

    Πολλά φιλιά, Καλή μας βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θάλασσα, μόνο τζιαμέ θωρείς το πόσο άλλαξεν η πόλη που νότιους τζιαι ξένους με ύφους 1000 καρδιναλιων.

    Τα ενοίκια μπορεί να κατεβαίνουν στο pb αλλά μάλλον επειδή ενοικιάζουν τζιαι δαμέ που είμαι εγώ, στην (πάλαι ποτε εργατικη) περιοχή μου εν απλησίαστα πλέον.

    Η ταβέρνα που σου λαλώ ήταν σε νησί στις Κυκλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν εμπορούσε να μεν βάλει ντομάτα (τζει που την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά) τζαι εν επαράγγειλα. Επήα δίπλα τζαι έφαα submarine, χωρίς ντομάτα.
    Καλάν, του άλλου εν του εσύμφερε παραπάνω να βάλλει δικά του προϊόντα; Πρέπει να εδώκαν λίρες πάνω του τζαι εσταμάτησε να παράγει τζιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περπατήσαμε στην πρώην νεανική γειτονιά, που κατακλύστηκε από νότιους Παγοχωρίτες, κι έχει αρχίσει να χάνει την τυπική ανεμελιά της Λουκανικούπολης.

    hahahahah!
    Schwabenalarm:-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες