26/4/10

Εδώ είναι το ταξίδι

Κάνω διακοπές κανονικές. Δουλεύω μεν αλλά όταν δουλεύεις στον υπολογιστή,δίπλα από το κύμα, μετράει για δουλειά;
Κύπρος Κύπρος τί ομορφιά σου δίνει αυτή η γη σου!!!
Βίβα Απριλιάτικε καιρέ, στην υγειά σου wifi!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Σε 2 μέρες φυσικά, που θα εισέλθουμε σε χώρα όπου Απριλιάτικος καιρός=πελλότζαιρος (τρελλόκαιρος), θα πάει η χαρά θα πάει και το ρόδισμα στους ώμους. Όου γουέλ...τουλάχιστον κολυμπήσαμε ξανά σε παγωμένο μεσογειακό κύμα...

Ξανάρχισα το διάβασμα.Ταξίδι μέσα από βιβλία εθνογραφικού περιεχομένου αλλά και μυθιστορήματα. Αχόρταγοι περιπατοι και πάλι στα βιβλία...
Παρακολουθώντας μια συνέντευξη στην τηλεόραση, κάποια μεσάνυχτα της περασμένης βδομάδας, περίμενα πώς και πώς το ξημέρωμα. Πρώτη επισκέπτρια της ημέρας, σε λευκωσιάτικο βιβλιοπωλείο, πήρα βιβλία συγκεκριμένου συγγραφέα και βουρ για δουλειά. Ταξίδι. Καταρχάς στο παρελθόν. Ένα διήγημα μου ήταν πολύ γνώριμο.Στο δημοτικό ακόμα, ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό, έπεσα σε ένα κείμενο, το πρώτο ... ας το πούμε ερωτικό κείμενο που είχα διαβάσει ποτέ.Τοσο είχα ντραπεί τότε με την ανάγνωση, που έκρυψα το περιοδικό κάτω από άλλα παλαιότερα και κάθισα να μελετήσω πιάνο (ήταν κάτι σαν τιμωρία εκείνη την εποχή).  Έλα, αποκλείεται ν΄ανήκουν στο ίδιο άτομο, κείμενο και βιβλίο.Ή όχι; Λες;Τρελλάθηκα. Πώςβλέπεις ένα πρόσωπο και δεν σου έρχεται με τίποτα το όνομα και τρελλαίνεσαι;Πώς θυμάσαι ένα τραγούδι αλλά όχι το ρεφραίν; Μόλις τελείωσα τη δουλειά, με περίμενε έργο!Το βράδυ κοιμήθηκε κι ακόμα έψαχνα εκείνο το περιοδικό, στη σοφίτα. Ήμουν σίγουρη πως επρόκειτο για άλλη συγγραφέα, κειμενογράφο ίσως. Το όνομά της είχε πεταχτεί σαν κλόουν με ελαττήριο, βγαλμένο από ένα φαρσοκουτί της μνήμης. Ναι, το κείμενο δεν ήταν του συγγραφέας αλλά μιας άγνωστης δημοσιογράφου. Ναι, ήταν αντιγραμμένο με μικροαλλαγές στις λεπτομέρειες.
Τς τς τς ... Κι αν στο κείμενο που διάβασα στα 9 και στα 28 που κόβουν βόλτες στην επόμενη γωνία, μου φαινόταν πάλι ...ανώμαλο, στο βιβλίο ήξερα πως επρόκειτο για τον ερωτισμό και την κτητικότητα, τα Άκρα της ψυχής σου, που κτίζονται στην κάθε σχέση. Φιλοσοφική επισήμανση βαθειά κρυμμένη στα σύνορα του υποσυνείδητου με το ασυνείδητο. Κι ενώ η ίδια είναι μεταξύ δυο υπαρξιακών εκτάσεων, καθορίζει την φύση και την ένταση των σχέσεων σου με άλλα όντα. Από τον αυτιστικό κάκτο και το ρομαντικό γιασεμί μέχρι  τα καναρινάκια στο κλουβί και τον σκύλο, τους περαστικούς που καλημερίζεις, το γιατρό και τον μηχανικό σου, τους συγγενείς, την οικογένεια την γιαγιά και τον παππού, τους γονείς, τα αδέρφια και τις παρέες, τα αδέρφια που εσύ επιλέγεις και όχι το αίμα...τον Έρωτα, την Αγάπη και το Μέλλον.

Δεν υπάρχει πουάντ σήμερα...υπήρχε ποτέ;
Απλώς...το ταξίδι μόλις άρχισε και είμ'ενθουσιασμένη!
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))



4 σχόλια:

  1. Υπάρχει πουάντ:

    Ο Έρωτας της ζωής. Να ξυπνάς τζιαι να τρέχεις στο βιβλιοπωλείο που έρωτα. Να ερωτεύκεσαι το ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μην χασεις ποτε αυτην την αισιοδοξία σου γλυκια μου θαλασσίτσα...

    Καλο μηνα περασα να ευχηθω και να δηλώσω εστω κι ετσι την σιωπηρή παρουσία μου.

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπορείς να μου στείλεις 300mg ενθουσιασμού σε παρακαλώ;;


    χαίρομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες