19/11/12

Δείγματα ανθρώπινης υφής

Ο καναπές μας είναι χάλια. Θανατηφόρος συνδιασμός κακής ποιότητας δερματίνης-ο Λάβης επιμένει πως είναι αυθεντικό δέρμα...καλά μεσάνυχτα- και τραμποληνίτικου κουταβιού. Ο Μάρσαλ βέβαια δεν έγδαρε ποτέ τον καναπέ επίτηδες αλλά ...οκ,στοπ τις δικαιολογίες.

Κάνω έρευνα για ταπετσάρη. Μου συστήνουν τον Ταδάρα. Γιατί ο υπερθετικός; Διότι ήρθε ένας τύπος,που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα πορτιέρης σε ρώσσικο κλαμπ, ξανθός και ολοκόκκινος,ψηλός και μπρατσαράς.Μου επανέλαβε 1000 φορές πόσο καλός ταπετσάρης είναι. Μου σύστησε και την ιστοσελίδα,όπου όλα τα σχόλια που αφήνουν οι πελάτες του είναι θετικά, πεντάστερα. Έκανα πως δεν γνώριζα τη σελίδα με τα σχόλια,και τον άφησα να μου τα περιγράψει. Τα γνώριζε λέξη προς λέξη. Αναρωτήθηκα αν ήταν από περηφάνεια για τη δουλειά του ή αν τα είχε συντάξει ο ίδιος.
Τον καναπέ δεν τον μέτρησε. Δείγματα δεν έφερε. Κι ας είχε ζητήσει τηλεφωνικώς €20 για τη χμ...για τη βίζιτα.
Άγγιξε τον καναπέ με το χέρι,για να μου δείξει πως είναι καλός αλλά η δερματίνη χάλια. "Μα τί σκατά δερματίνη σας έβαλαν; Αυτά κάνουν στα μεγάλα καταστήματα όμως. Καλός ψηλός καναπές και γ4μ/νη δερματίνη.Δεν θα θέλω 15μ ύφασμα; Πόσος είναι; 2χ2;" δεν του απάντησα,σκεφτόμουνα κάτι διπλοκάμπινα που κυκλοφορούσαν στην Κύπρο παλιά...ή μονοκάμπινα;
Πάει να φύγει...
- Όπως και να 'χει. Θα σου κάτσει €2000.Διότι είμαι ο καλύτερος. Κι αν πας αλλού,θα σε κοροϊδέψουν.Δες και τα σχόλια που σου είπα. Στην τάδε ιστοσελίδα.
- Θα μιλήσω με τον σύντροφο μου και θα δούμε...Τα €20 για τον κόπο σας κύριε Ταδάρα; 
- Α,ναι! Και σιγά,μπορείς να με λες απλό Ταδάρα!

Του δίνω ένα λεπτό σκέψης,τάχα μου πως ψάχνω το πορτοφόλι. Τα χρήματα τα είχα σε ένα ντουλαπάκι μα δεν ήθελα να πληρώσω το τίποτα. Εκτός αν περνούσε το τελευταίο τεστ,αυτό της αξιοπρέπειας.
Περνάει το λεπτό, παίρνω το 20ευρο σα να ήταν χαρτοπετσέτα. Του το δίνω. Το τσεπώνει. Το τσεπώνει.Το τσεπώνει...Ούτε καν σε πορτοφόλι ή να μου δώσει κάποια απόδειξη.
Τον αποχαιρετώ "Στο καλό!"
Διαγράφεται αυτόματα από τη λίστα.

Ο επόμενος ήρθε σήμερα το ξημέρωμα. Μπήκε στο διαμέρισμα ένας ψηλός Ανατολικοευρωπαίος,πιθανόν Ρώσσος, αριστοκρατικής αύρας.  Απλός,ευγενικός,χαμογελαστός παρά την μικρή ώρα της βδομάδας. Με το μέτρο του,το μολύβι,τις σημειώσεις του. Η δουλειά του στο διαδύχτιο φαινόταν πολύ καλύτερη...ευγενική,αν μπορείς να περιγράψεις έτσι την ενδυμασία ενός επίπλου. Θέλει περίπου τα ίδια,θα μας βάλει όμως και νέα σφουγγάρια "Δεν τα χρειάζεται τώρα αλλά σε 1-2 χρόνια θα τα χρειάζεται,οπόταν να τα κάνουμε όλα τώρα...αν θέλετε. Ο καναπές είναι καλής κατασκευής,μόνο η δερματίνη (ο Λάβης παρολίγο να λιποθυμήσει στο άκουσα της δερματίνης) είναι κακής ποιότητας. Δείγματα δεν έφερα μαζί μου,απολογούμαι.Αλλά επειδή έχουμε μεγάλη γκάμα,καλύτερα να περάσετε από το εργαστήρι αν τα δούμε μαζί. Ούτως ή άλλως τον καναπέ τον θέλετε σε άλλο χώρο αν θυμάμαι καλά..." 
Περιττόν να σου πω ότι δεν ζήτησε ούτε σεντ που τον κουβαλήσαμε εδώ Ξημέρωμα Δευτέρας.

...
Όσο για το τεστ αξιοπρέπειας το κάνω συχνά.Θέλω να ξέρω πού είναι τα όρια ανθρώπων που γνωρίζω και με τους οποίους θα συνεργαστώ.Δίνω ύλη δίνω ευγένεια και χρόνο, και βλέπω αν οι συγκεκριμένοι θα με περάσουν για τον μαννό/μ4λ4κ4 της παρέας ή όχι.  .Το έχω κάνει και σε περιπτώσεις που η φίδη είχε ήδη ρίξει δηλητήριο σε άλλους.Και της άρεσε να βλέπει το κακό που προξένησε,ακόμη κι αν όλοι αγνοούσαν πόση κακία έκρυβε. Εννοείται πως αν υπάρχει δηλητήριο θα δαγκώσει κι εσένα,ακόμη κι αν είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στη γη με τον οποίο μιλάει πραγματικά. Μη τη λυπάσαι,θα βρει αντικαταστάτη πριν σε δαγκώσει.
Σε φίλους δεν το κάνω,εκεί μπαίνει ψυχή ούτως ή άλλως,και τα λάθη τους συγχωρείς,και τα δικά σου θέλεις να ξεχνάς
...

το τραγούδι μου θυμίζει ένα αγαπημένο φίλο,που αν και τα  γκρινγκρινγκριν του μας χαλούνε/σαν τις εξόδους,από Δευτέρα πάλι όμως τον αγαπούμε ;))))))))))))))))))))))))))) μη σου πω κι από την Κυριακή...


και για πιο ποιοτική αρχή της βδομάδας...
δύσκολο,άρχισα το πακετάρισμα κι έχω ανοικτές μουσικές από το "Ας βγούμε στα τραπέζια"...ένα πλέιλιστ που έχω για ανέβασμα και δουλειές σπιτιού ;)

...αλλά...
remix από ποντιακά τραγούδια που έπαιζαν/παίζουν σε ελληνικά κλαμπς της Παγόχωρας μήπως;


ας βάλω ένα ...Βασίλη,τώρα που θα διαβάζουμε τις ειδήσεις...



Ω,ναι,είμαι σπίτι! :)

6 σχόλια:

  1. Γνήσιο δέρμα ο λεβέντης το έκαμε γέρημο. επομένως καλύτερα που ο Μάρσαλ τα έβαλε με τη δερματίνη :)).
    Μου άρεσε η ιδέα του τεστ. μακάρι να μπορούσαμε να περνούμε από τεστ όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι αν θα έκαναν το ίδιο με κανονικό ύφασμα,ας πούμε ο καναπές δεν έχει τη μυρωδιά μας; Η καημένη η σκυλίτσα μας στο πατρικό μου,τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι δεν άγγιξε ποτέ τίποτα,θύμωνε μόνο της μάμας μου όταν τα έβαζε μαζί μας ;))))))))))))))))))) κόλλεϊ προστάτες των παιδιών,χεχε
      Τεστς υπάρχουν πολλά,τα κάνουμε όλοι,καμιά φορά υποσυνείδητα...

      Διαγραφή
  2. ναι πολύ καλή η ιδέα του τεστ! έχει μεγάλη σημασία η όλη αντιμετώπιση του άλλου, ακόμα και αν δεν είναι σημαντικό αυτό που ζητάς ή αν δεν είναι μεγάλης χρηματικής αξίας θέλεις να σε αντιμετωπίσουν με ευγένεια και κατανόηση.

    Στην Κύπρο ειδικά ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του καλού service. Ενα προιόν δεν μπορεί να πουληθεί μόνο του..θέλει και τον κατάλληλο πωλητή με την κατάλληλη στάση πρός τον πελάτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου,δεν μπορώ να εμπιστευθώ κάποιον που τσεπώνει χωρίς απόδειξη,που κοκορεύεται χωρίς να κάνει το παραμικρό. Για φίλος μπίρας/καφέ κανένα πρόβλημα,για συνεργασία ή κάτι το σημαντικό,όχι. Και είναι απλή η ...εξέταση. :)
      Ναι,αλήθεια λες αν και όταν βρεις την εξαίρεση στον κανόνα,είναι χρυσή,κι επιστρέφεις παντα κοντά στο συγκεκριμένο για εξυπηρέτηση,έτσι;
      :)))

      Διαγραφή
  3. "ο Λάβης παρολίγο να λιποθυμήσει στο άκουσα της δερματίνης"

    :-))))

    καλή βδομάδα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο άκουσμα ... ναι
      του το είπα καμιά 10ριά φορές να το χωνέψει πως τότε δεν πλήρωσε δέρμα...κι ευτυχώς δηλαδή!
      :))))))))
      Καλή Βδομάδα και σε σένα!!!

      Διαγραφή

κυματοθραύστες