14/11/12

του ψητού και του μαϊκροτσίκεν

Ψάξιμο για φουρνοειδή,τέλος.
Παρ΄όλο που ήθελα να τα παραγγείλω από το νετ, πήγαμε σε διάφορες πηγές:

Σε υποκαταστήματα γνωστών αλυσίδων, στον ειδικό της γωνίας (η γωνία βέβαια ήταν 10χλμ από τη γωνία της γειτονιάς μας), και τέλος έκανα εξουθενωτική έρευνα στο διαδύχτιο.

Βρήκαμε τα μοντέλα που μας έκαναν, μίσησα τον εαυτό μου για την πεζότητα της ενηληκίωσης, έβαλα κάτω τους αριθμούς,καταλήξαμε στον μικρό ειδικό της γωνίας. (Σοκ και κάτω)
Γιατί;

Η εξυπηρέτηση τους ήταν καταπληκτική. Η πωλήτρια,τηλεφώνησε ακόμη και στον επιπλοποιό με τον οποίο συνεργάζονται για να ρωτήσει αν το τάδε φουρνοειδές είναι άνετο στο ντουλάπι της Οικίας,από την οποία αναγκαστικά αγοράζουμε την υπόλοιπη κουζίνα.(αναγκαστικά διότι η μισή βρίσκεται ήδη στο διαμέρισμα)
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται η αποστολή,η παράδοση και η εγκατάσταση. Και μας έκαναν κι έκπτωση,στο είπα;

Στις τιμές της γνωστής αλυσίδας,ναι μεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή και η παράδοση αλλά όχι η εγκατάσταση. Επιπλέον,τα μοντέλα ήταν παλαιότερα και έκπληξη!!! (παρά τις διαφημίσεις στην τηλεόραση;) αρκετά πιο ακριβά,με παλαιότερη τεχνολογία/λειτουργίες.

Στο διαδύχτιο τώρα,όλα τα μοντέλα ήταν πολύ πολύ φθηνότερα. Αλλά...παράδοση μέχρι "το καντούνι",τον "ακρογωνιαίο λίθο" του κτηρίου σου. Για κάθε συσκευή,€80 για παράδοση μέχρι την πόρτα του διαμερίσματος και περίπου €100+ για την εγκατάσταση. Σύνολο...€240+€300, οπόταν η διαφορά στην τιμή,μεταφραζόταν σε μηδέν.
Και υπάρχει πάντα μεγαλύτερη πιθανότητα,το προϊόν να είναι φθαρμένο,δεν ξέρω γιατί,το έγραφαν σε αρκετά σχόλια πάντως.Και ήδη μου έχει συμβεί να παραγγείλω κάτι μικρό και να πρέπει να περιμένω 2 βδομάδες για ανταλλαγή.Δεν θέλω να διακινδυνέψω με μεγάλες συσκευές. Διάθεση και χρόνο για τηλεφωνήματα σε εταιρεία,καμία.

Σήμερα έχουν σειρά άλλα. Να τελειώνουμε σιγά σιγά γιατί κουραστήκαμε πριν ακόμη αρχίσει η μετακόμιση.
Ευτυχώς έχουμε 2 πολύ καλούς νεογείτονες,οι οποίοι μέχρι τώρα και πληροφορίες για τις δικές τους έρευνες αγοράς μας έδωσαν,και το σπίτι τους μας άνοιξαν,και τη φιλία τους φαίνονται να μας χαρίζουν. Πραγματικά,νιώθω χαρούμενη μόνο και μόνο που τους γνωρίσαμε.

Ακόμη κι όταν στο δρόμο,το ραδιόφωνο επιμένει να παίζει 2 φορές σε 30 λεπτά το ίδιο κολλητικό τραγούδι. Ξέρετε ποιό είναι βέβαια. :///

Σιγά μη σας το βάλω κι εδώ! :ΡΡΡΡΡΡ







6 σχόλια:

  1. ιδέα δεν έχω γιατί μας έκοψαν το Youtube. όλα της μετακόμισης δύσκολα, αλλά μετά όταν είσαι σπίτι σου είναι πολύ ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μερικά γραφεία είναι ανεπίτρεπτο το κόψιμο οποιασδήποτε πηγής πληροφοριών...τς τς τς
      Πληροφοριακά, Αφροδίτη Μάνου-Μα ποιός δίσαι τέλοσπάντων;

      Η ίδια η μετακόμιση και πακτεροξεπακετάρισμα δεν με φοβίζει,όλα τα άλλα που ξεπηδάνε από το πουθενά όμως,ναι... :)

      Διαγραφή
  2. ναι what Mana said! εν δύσκολη πολλά η μετακόμιση αλλά at the end you get to sit on your couch με τα πόδια στο τραπεζάκι και είσαι πτώμα μεν αλλά happy!

    και οι γείτονες εν όπως το λαχείο! αν είναι καλοί εκέρδισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τί κάνεις όταν μάλλον ο καναπές δεν θα είναι έτοιμος; ...:))))))))) ντα ντα ντα,ένα στρώμα κι αρκετά! :)))))))))))))

      Να είναι όλοι καλοί,την επόμενη μέρα παίζουμε και Λόττο αλλά μένουμε προσγειωμένοι για να μην φάμε μούτρα.

      Διαγραφή
  3. Δεν είχα ιδέα από το τραγούδι που πόσταρες... σούπερ!
    Με τις δικές σου μουσικές επιλογές και αυτές της Πρασινάδας, ακούω ωραία μουσική στο γραφείο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες