1/11/12

απογοητεύσεις

πφφφφ....σκέτη απογοήτευση.

Ο Κυπραίος που περίμεναν στη δουλειά του Λάβη ήταν τελικά Άγγλος που απλώς τα τελευταία 2 χρόνια εργαζότανε στη Λευκωσία.

Οκ,είναι ανόητη η απογοήτευση.

...

Μια ερώτηση:
Αν παντρευόσασταν θα πηγαίνατε στην έκθεση γάμου; Πόσες τέτοιες υπάχουν στη Νήσο; Αξίζουν;

Ναι,σκοπεύουμε να παντρευτούμε στα τέλη του 2013 ή τις πρώτες μέρες του '14. Όχι,δεν θέλουμε συγχαρητήρια,καλά γερά νεύρα χρειαζόμαστε.
Η πρόταση μας για γάμο του μεσημεριού, με μπραντς αντί για το νυχτερινό γλέντι,απορρίφθηκε από τους γονείς. Θέλαμε μια ήρεμη μέρα,χωρίς πολλά πολλά.

Ο παπάς μου δηλαδή τη βρήκε καλή ιδέα "αν ο γάμος γινόταν στην Παγόχωρα",η Μαμαμώβ παίζει να έγινε πράσινη. "Μια κόρη και θα την παντρέψω με μπραντς; Και ξέρεις,ούτε νυφικό θέλει!Νύφη χωρίς νυφικό,θα με πεθάνει!..λυγμ κλαψ σνιφ"
- Επειδή είναι και κρίση, ο κόσμος ανεργεί,είπαμε να μην κάνουμε όσα γίνονται συνήθως."
...
- Θα δούμε,θα δούμε,Όντως με την κρίση,δεν επιτρέπονται υπερβολές." ο παπάς μου.
"Αν παντρευόσουνα πριν 2-3 χρόνια που σου έλεγα,δεν θα είχαμε να σκεφτούμε την Κρίση", η μάμα μου,η οποία είχε στο νου της συγκεκριμένο πριγκηπικό γάμο,ξεχνώντας πως η Μωβ ΔΕΝ είναι πριγκήπισσα.Ούτε καν Κέητ...

Με απογοητεύω. Τόσα χρόνια στην Παγόχωρα,κι ακόμη η γνώμη τους μετράει περισσότερο από κάθε άλλου. Το ψαλίδι που χρησιμοποίησαν(μ)ε για τον ομφάλιο λώρο τελικά,δεν ήταν και το καλύτερο...
αχ αχ








35 σχόλια:

  1. Φίλτατη Μωβ εγώ θεωρώ νοσηρή την κυπριακή νοοτροπία όσον αφορά (και) στους γάμους. Οι γονείς κάνουν ότι θέλουν ασχέτως των επιθυμιών των άμεσα εμπλεκομένων, διεξάγεται ένας έρανος ανάμεσα σε λίγους γνωστούς και πολλούς αγνώστους και στο τέλος ουσιαστικά διασκεδάζουν μόνο όσοι πραγματικά θα έπρεπε να προσκληθούν!

    Όσο για τα ερωτήματα σου: στις εκθέσεις γάμος πας αποκλειστικά για να σπάσεις πλάκα και σε γαμο-μπραντς πήγα πριν λίγες μέρες σε γάμο στην Αθήνα στον οποίο ήμουν η κουμπάρα και περάσαμε φανταστικά!

    Να είστε ευτυχισμένοι ότι κι αν αποφασίσετε!
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Brenda μου,ευτυχώς ο παπάς μου δεν είναι καθόλου "τυπικός Κυπραίος" έτσι ούτως ή άλλως δεν θα υπάρχουν "άγνωστοι καλεσμένοι".
      Μια φίλη μου,ενέδωσε 100% σε γονείς και πεθερικά,με αποτέλεσμα όταν τελείωσαν τα χαιρετίσματα,η αίθουσα της δεξίωσης έμοιαε με ένα απέραντο τόπο μάχης,και 2-3 τραπέζια έιχαμε απομείνει για να αρχίσει το πραγματικό πάρτυ. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ανεβάσουμε το κέφι.
      Άρα μακρυά από εκθέσεις.
      Θα μπορούσες να μοιραζόσουνα μερικές λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο γάμο; Αν προτιμάς,στείλε μου στο ήμειλ,σε παρακαλώ.

      Ευχαριστώ πολύ! :)))))))))))

      Διαγραφή
  2. Αν δε μετρούσε η γνώμη των γονιών, ποιανών θα μετρούσε. Α;! (Τωρά μιλώ σαν μάνα σαφέστατα και όχι σαν κόρη, οπότε αν θέλεις μη με πάρεις στα σοβαρά!) :)

    Σοβαρά όμως, βρες μια μέση λύση. Θέλεις και συ να περάσεις καλά, θέλεις και τους γονείς να κάνεις χαρούμενους όμως(με τον τρόπο που εκείνοι αντιλαμβάνονται τη χαρά), γιατί τους αγαπάς και δεν θέλεις να τους κακοφανίσεις.

    Ότι και να κάνεις, ακόμα και γάμο παναύρι, απόλαυσε εκείνη τη μέρα τζιαι παίξε τζιαι λλίο πελλό αν δεν είναι όλα του τρόπου του δικού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κολόνα μου,
      πολύ καλά κάνεις,χρειάζεται και "η φωνή της μάνας". :))))
      Η μέση λύση θα βρεθεί,ήθελα όμως και τη δική σας γνώμη,ίσως όντως να είμαι τόσο "εκκεντρική" όσο λένε οι φίλες μου...η πλειοψηφία των οποίων είναι νεοκυπριακής νοοτροπίας.
      Ως εκείνη τη μέρα,έχουμε αρκετό καιρό ακόμα,"πρώτα ο Θεός",που έλεγε και η γιαγιά μου :)))))))))))))))

      Διαγραφή
  3. οι εκθέσεις γάμου εν completely useless! last year πήγα σε 2 (μια στην Λάρνακα και μια στην Λευκωσία) με την sister και δεν είδαμε τίποτα χρήσιμο..

    νομίζω οι γονείς πρέπει να είναι λίγο involved αλλά ντάξει..at the end of the day its your wedding άρα εσείς αποφασίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου,τίποτα χρήσιμο εσύ, για πλάκα η Μπρέντα,κατάλαβα. Νόμιζα πως θα είχαν κάτι το αξιόλογο,πχ να δεις περίπου τα τιμολόγια,τους χώρους μαζεμένους παρά να τρέχεις από το ένα μέρος στο άλλο. Αλλά όχι ε;

      Παλιά υπήρχε ένα sms,που έλεγε να κάνεις το right choice and let ur mother enjoy ur wedding ή κάτι τέτοιο τέσπα. :)))))))))))))

      Διαγραφή
  4. Απευθύνεσαι στη Ράνια που πάντρεψε την αδερφή της πρόσφατ, στην Εόλικα και σε φίλες που παντρευτήκαν πρόσφατα εδώ κάτω για το που να πάεις και τι να προσέξεις. Η μόδα του γάμου μπραντσ δεν έφτασε ακόμη εδώ, τωρά ακόμα το ανακαλύψαμε. Δώσε μας λίγα χρόνια και εσύ! Θα ναι ανοικτός ή κλειστός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίνα μου,ακόμη και ως απλή φίλη,απέκτησα αρκετές γνώσεις για τους γάμους 2010-11 αλλά επειδή η φάση μας είναι διαφορετική-αρκετοί προσκεκλημένοι θα είναι από το εξωτερικό-ήθελα μια ντεμί φάση.

      Ο γάμος με μπραντς δεν είναι μόδα στο εξωτερικό,είναι απλώς μια από τις επιλογές.Αλλά ναι,στην Κύπρο θα την δούνε αρχικώς σαν μόδα. Το ότι ήδη έφθασε στην Αθήνα,είναι πολύ ενθαρρυντικό,δεν είναι;
      :)))))))))))))))))))))))))))

      Διαγραφή
  5. ΣΥγχαρητήρια για το γάμο, μακάρι να τους βολέψεις όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εβρε μια μέση λυση....πχ. γαμος-μπράντς τζαι η Μωβ με νυφικό!!! :)))

    Ειμαι σιγουρη οτι θα εβρεις την λυση....Ατε η ώρα η καλή!!!! :))))))

    Υ.Γ. Σκεφτου θετικά...εμπορουσε να ηταν Κυπραίος αλλα " τυπικαλ" που τζεινους που μας φακκουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αντίστροφο είναι πιο πιθανό να γίνει ;))))))))))

      Όσο για το ΥΓ,έχεις απόλυτο δίκαιο!!! Αλλά έπρεπε να δεις την απογοήτευση του παρέα όταν μου μετέφερε τα νέα,μου τηλεφώνησε! τόσο πολύ λυπήθηκε για την ...παραπληροφόρηση :)))))))))))))

      Διαγραφή
  7. waist of time οι εκθέσεις γάμων.

    το σημαντικό για σένα είναι ότι βρήκες τον άνθρωπο με τον οποίο θέλεις να περάσεις τη ζωή σου. η μέρα του γάμου μέρα είναι θα περάσει. με μικρούς συμβιβασμούς ικανοποιούνται όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3η ψήφος για την αχρηστοσύνη της έκθεσεις,σημειώνεται! :)))))

      Ούτως ή άλλως,έχεις δίκαιο. Αλλά ένας μικρός παγοχωρίτικος προγραμματισμός θα με βάλει σε τροχιά άγχους,ό,τι και να γίνει. :))))))))

      Διαγραφή
    2. προσπάθησε όσα μπορείς να τα κανονίσεις που την Παγοχώρα να τα κάμεις. Ας πούμε νυφικό. δεν έχει νόημα να τρέχεις για πρόβες στην Κύπρο, άσε που θα είναι πιο φτηνά.

      Διαγραφή
    3. Ε,ναι.Πολλά πράγματα θα γίνουν στην Παγόχωρα και λόγω ποικιλίας και λόγω τιμών...
      :)

      Διαγραφή
  8. μωβ μου ο,τι κι αν αποφασίσετε εύχομαι να είναι μια αξέχαστη μέρα. να ζήσετε να σας χαιρόμαστε..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μωβούδα μου για τις εκθέσεις συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!

    Μου άρεσε πολύ η ιδέα για μπραντς αλλά όντως είναι πολύ πρώιμη για την Κύπρο.

    Εμείς φέραμε τους γονείς με τα νερά μας και δεν θα έχουμε δεξίωση για τις μάζες. Εκκλησία, μίνι δεξίωση και δείπνο για τους λίγους (για τα κυπριακά δεδομένα) και καλούς. Φακελοθηρίες κομμένες και όποιος θέλει ας παρεξηγηθεί!

    Α! Και ένας όρος που βάλαμε στους γονείς: δεν θα καλέσουν οποιονδήποτε δεν ξέρουμε εμείς (το ζευγάρι).

    Τα λέμε το Σ/Κ από σκάιπ αν θες περισσότερα ντίτεϊλς!

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ικουμέρα μας,
      αναρωτιέμαι τελικά γιατί μου έκαναν τόσο σούσουρο οι φίλες για τις εκθέσεις...να τις μαλλώσω; :)))))))
      Ναι,η μίνι (για τα κυπριακά δεδομένα) δεξίωση είναι ούτως ή άλλως αυτονόητη.
      Εσύ είσαι Κύπρο και μπορείς να πατήσεις το πόδι αν δεις ότι γίνεται κάτι που δεν θέλεις,εγώ τώρα θα εξαρτώμαι 200% από τον παπά μου,ώστε να κρατήσει μάμμα και θεία (2 μαμάδες δλδ) μακριά από τις φαντασιώσεις τους περί γαμήλιων υπερβολών.
      Ωραίος ο όρος,σημειώνεται πάραυτα. Σ'ευχαριστώ.

      Ωραία,θα σου ρινγκ το Σκύριακο.

      πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Και άλλη ψήφος όχι στις εκθέσεις... βοηθά καλύτερα κανένα περιοδικό. εμένα με είχε βοηθήσει που είχα πάει 2-3 γάμους πιο πριν και είχα σκεφτεί λίγο πολύ τί θα έκανα και τί όχι... το βασικό θέμα με τους γάμους είναι πως αναγκάζεσαι να ικανοποιήσεις τους γονείς σου και στο τέλος όλοι ξεχνούν πως είσαι εσύ αυτή που παντρεύεται... πάτα πόδι σε αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά και μείνε στον πούντο σου που λένε!αν δεν μπορείς να αποφύγεις το λεγόμενο κόκτειλ για ευχές προγραμμάτισε άλλη μέρα το πάρτυ του γάμου με τους δικούς σου ανθρώπους... το έκαμε μια φίλη και μας άρεσε πολύ. όλοι ξεκούραστοι και ευχαριστημένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου,
      περιοδικό αμερικάνικο έπιασα,ελληνικό δεν βρίσκω εδώ,θα παραγγείλω όμως όταν περάσει ακόμη λίγος καιρός. Βρήκα και 2-3 ιστοσελίδες,όχι γιατί βιάζομαι ή κάτι αλλά γιατί θέλω να αρχίσω λίγα λίγα να ετοιμάζονται,να τελειώνουν,μη μας μείνουν τελευταία στιγμή. Έχουμε και το θέμα της απόστασης βλέπεις.
      Η ιδέα των 2 ημερών,είναι πολύ καλή,την προτιμάει αρκετός κόσμος αλλά επειδή εμείς αποφασίσαμε για μικρό γάμο,μάλλον δεν θα κάνουμε και το κόκτεηλ...αν περάσει το δικό μας δηλαδή. Εξάλλου τις ευχές τις έχεις αυτόματα από όλους τους καλεσμένους γιατί να τους βάλεις στο μαρτύριο του στασιδίου;
      Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές
      :))))))))))))))))))))))))

      Διαγραφή
  11. Το λοιπό, ήρτα πίσω γιατί έμεινε μου η απορία που χθες. Τι είναι ρε παιδί μου ο γάμος μπραντς; Φορεί κλαθκιά του δέντρου η νύφη;

    Αστ' αστεία είμαι εντελώς εκτός τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,αντί για μπουκέτο θα κρατούμε κλαδιά ελιάς!
      :)))))))))
      ...
      ΟΚ,απολογούμαι,παίρνω σοβαρό ύφος παρ΄όλο που δυσκολεύομαι να σε πιστέψω. :)
      Μπραντς ας ιν Brunch=Breakfast and Lunch,
      όχι ακριβώς δεκατιανό όμως.
      Συνδιασμός του προγεύματος και του γεύματος από αργά το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα (το μεσογειακό μεσημέρι 11πμ-3μμ ας πούμε).Μπορείς να σερβίρεις κι αλκοόλ βεβαίως βεβαίως.
      Είπαμε να κάναμε πρωινό γάμο,και να κάναμε το πάρτυ επίσης νωρίς,ώστε να είναι όλος ο κόσμος ξεκούραστος και να μην πρέπει να ξενυχτίσει.
      Αυτά...


      Διαγραφή
    2. ΑΑΑΑΑΑΑ! Μα χωρε πράματα! Εν ναν όπως τα βαφτίσια δηλαδή!

      Νομίζω θα αρέσει πάντως, γιατί δεν ειναι αππωμα, αλλα αφορά πρακτικούς λόγους!

      Ατε, η ώρα η καλη!

      Διαγραφή
  12. Οτι τζι αν καμεις σημασιαν εχει το γεγονος οτι παντρευκεσαι τον ανθρωπο που αγαπας. Σας ευχομαι να ειστε ευτυχισμενοι κι αγαπημενοι παντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!
      Δεν είναι πλάσμα να μην τον αγαπάς αφού...
      :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      (εκτός όταν με νευριάζει)

      Διαγραφή
    2. Αν δεν σε νευριαζεν που ηταν ναν το... σπαϊς της σχεσης? Αν δεν σε νευριαζεν θα τον εβαρκεσουν ;)

      Διαγραφή
  13. http://www.youtube.com/watch?v=rCdpjWMOlmI&feature=related

    πάντα ευτυχισμένοι... :)

    υ.γ. ε ας ελπίσουμε ότι εν θα σε νευριάζει πολλά... ;ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxaxaxaxaxaxaxaaa
      Μ΄αρέσει που φοράνε όλοι τις παραδοσιακές στολές αλλά η νύφη το αμερικάνικο ή ευρωπαϊκό; λευκό φόρεμα! χαχαχαχαχα

      Μη με κοροϊδέψεις αλλά το συγκεκριμένο τραγούδι το βρίσκω πολύ συγκηνητικό,άσχετο αν διαφωνώ με το στόλισμα. :)))))))))))))))))))))))))

      Μα ...χωρίς ποίημα οι ευχές; Νιώθω τέλια...άμαλη:ΡΡΡΡ :)))))))))
      :)))))))))))))))))))))))

      Διαγραφή
  14. Γάμος μπραντς ή όπως το λαλείτε. Ετσι εγίνουνταν οι γάμοι τα πιο παλιά χρόνια. Αρα εν μόδα τζιαι γυρίζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θάλασσα μωβ εδώ ακριβώς ομοιοπαθούσα. (Νομίζω ότι) μένουμε στην ίδια χώρα και προσπαθούμε να παντρευτούμε στην Νήσο. Δηλαδή εγώ είμαι πιο παθούσα διότι για διάφορους λόγους δυστυχώς πλέον ο γάμος που θα γίνει δε θυμίζει σε τίποτε το γάμο που θα επέλεγα. Τεσπα, άλλο είναι το ποιντ μου. Δυστυχώς στη Νήσο γενικά υπάρχει η γνωστή άποψη/αντιμετώπιση για γκραντε γαμο-καταστάσεις και γενικά τα περισσότερα που βλέπεις είναι προσανατολισμένα στο ύφος αυτό (πάρε ένα κυπριακό περιοδικό γάμου και θα καταλάβεις τι εννοώ). Αν θα είσαι στη Νήσο έτσι κι αλλιώς την περίοδο της έκθεσης δε χανεις τίποτε να πας μια βόλτα χαλαρά, μπορεί κάτι καλό να βρεις (εννοώ κάποιο επαγγελματία που να σου αρέσει), γιατί όχι...αλλά σίγουρα θα φρικάρεις εν μέρει απο τα περισσότερα που θα δεις.
    Κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα όχι στη Νήσο γιατί δεν προλαβαίνεις όταν πηγαίνεις για 10 μέρες να τρέχεις τα σημαντικά, να τρέχεις και τις λεπτομέρειες....τελικά πολλά (βασικά όλα τα πράγματα που πρέπει να αγοραστούν) θα παραγγελθουν απο Ίντερνετ, εκεί καταλήξαμε. Καθότι είμαστε ομοιοπαθούσες κι εμείς κάπως πιο προχωρημένοι στο πλάνο θα χαρώ να σε ενημερώσω για ότι θες/σκέφτεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ! Καθώς είσαι ανώνυμη,μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις ένα ήμειλ ώστε να συνομιλήσουμε;
      :))))))))

      Διαγραφή

κυματοθραύστες