24/10/12

Μίξουαλ

Διακοπές δεν πήγαμε. Πέρασε ο καιρός κι ακόμα ήμασταν χαμένοι στη μετάφραση των τραπεζικών εγγράφων.  Μη σου πω ότι είχα ανοικτό και το ελληνοπαγοχωρίτικο λεξικό και το ίντερνετ ώστε να βρίσκω τις άγνωστες παγοχωρίτικες λέξεις,που στα ελληνικά πάλι δεν μου έλεγαν τίποτα κι έπρεπε να βρω τη μετάφραση τους στις διαδυχτιακές επεξηγήσεις! Ζήτω η Τεχνολογία! :)

Ψες πήγαμε να δούμε το διαμέρισμα μας για μια άτυπη "παράδοση". Η επίσημη ακόμη δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει.Ελπίζω σύντομα γιατί αν βρέθηκε ήδη ενοικιαστής για το νυν διαμέρισμα,μας βλέπω άστεγους στα χιόνια. Χιονάνθρωπους δηλαδή; Τέσπα...
Παρόντες ήταν το νυν αγόρι,που φεύγει στον Καναδά αύριο,και ο ιδιοκτήτης του από πάνω μας διαμερίσματος,ένας γλυκύτατος Ρωσσοπαγοχωρίτης,που βρέθηκε από τη Σιβηρία στην Παγόχωρα το 91,όπως οι πλείστοι άλλωστε. Με κτυπητά παγοχωρίτικο όνομα,ένα ορθόδοξο σταυρουδάκι κρυμμένο στη φανέλα,και έντονη ρώσσικη προφορά.  Στην ηλικία μας πάνω κάτω,παντρεμένος,οι πρώτες εντυπώσεις καταπληκτικές! Όσο δυσαρεστήθηκα από την ηλικία του φούρνου-οι άλλες συσκευές ολοκαίνουριες όμως, τόσο ευχαριστήθηκα την έκπληξη της παρέας,που μας περιμένει στο νέο μας σπίτι. Τα πλείστα ζευγάρια,μας πληροφόρησε,στην ηλικία μας,όλοι πολύ ευγενικοί,φιλικοί...Για να δούμε,μακάρι.

"Συνταρακτικά" νέα είχαν για μένα και στη δουλειά του  Λάβη καθώς έρχεται από την Αγγλία ένας Κύπριος. Πρώτος το έμαθε ο συνάδελφος Του - και κολλητός μας πλέον- και μου έστειλε ήμειλ: "Έρχεται συμπατριώτης σου!Μόλις μάθω το όνομα θα σε ειδοποιήσω,πού ξέρεις; Μπορεί να είναι και κανένας ξάδερφος σου,χαχαχα" Εννοείται πως συνέχεια κάνουν πλάκα για την Κύπρο, Τί νόμισες; Εδώ οι Αθηναίοι ρωτάνε συνέχεια αν γνωρίζω τον Ανδρέα ή τη Μαρία από την Κύπρο, οι Παγοχωρίτες θα κολλούσαν; Τώρα να είναι "Τσάρλης"/Ελληνοκύπριος/Τουρκοκύπριος/Παγοχωριτοκύπριος ...θα δούμε...Ανυπομονώ πάντως!  Ναι,ακόμη δεν ωρίμασα να μου φαίνεται ίδιο αν ο νεοφερμένος είναι από τη Σαγκάη ή τη Λευκωσία,τί να κάνουμε;

...
Αύριο πάμε Πράγα. 4 ώρες με το τρένο.Κυριακή η επιστροφή.
Έχει πάει κανείς;
Τί έχετε να προτείνετε από αξιοθέατα,φαγητό,βόλτες;

Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!




15 σχόλια:

  1. Πλατεία ρολογιού κλασσσικά-πίσω από την εκκλησία έχει ένα μικρό μπαρ που παίζει ζωντανή τζαζ, μουσείο του μούκα, γέφυρα του καρόλου και κάτω απο τη γέφυρα του καρόλου έχει ένα εστιατόριο βραβευμένο , εβραϊκή συνοικία-έχει ωραία εστιατόρια, γειτονιά των αλχημιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ίνα μου!
      Φαντάζομαι πρέπει να έχει τέλεια τζαζ στην ευρωπαϊκή πατρίδα της! Σημείωσα τις προτάσεις σου,ελπίζω να τις προλάβουμε όλες! :)))))))

      Διαγραφή
  2. πάει λίγος καιρός που πήγαμε, αλλά θυμάμαι βόλτες στην πόλη, κάτι υπέροχα μπαράκια σιγά να μην θυμάμαι ονόματα, μεσημέρι στο εργοστάσιο μπύρας έφυγα με δύο τεράστια ποτήρια, μαύρο θέατρο και το εβραϊκό κοιμητήριο που έκανε πολλή εντύπωση.
    σπίτι του Μίλαν Κούντερα γιοκ, τον έχουν γραμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν έχουν Κούντερα; Ουάο...
      Μαύρο θέατρο θα προσπαθήσω να κλείσω εισιτήρια αύριο το πρωί.
      Σημειώνω σημειώνω, :))))))))))))))

      Διαγραφή
  3. Θάλασσα μου, επήα πολλές φορές Πράγα αλλά που ονόματα είμαι άσχετη. Μαύρο θέατρο αξίζει (αλλά μακριά που τα τουριστικά του κέντρου).
    Γενικα περπατήστε, εν ωραία πόλη για περπάτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεσποσύνη μου,θα δούμε για το περπάτημα,έχω ένα μικρό πρόβλημα προς το παρόν,και ο καιρός το Σάββατο προμηνύεται παγάκι στο παγάκι!
      Ευχαριστώωωωωωωω,φιλιά
      :)))))))))))))))))

      Διαγραφή
  4. Χαχαχα τουτο παθαίνω το τζαι εγω να με ρωτουν αν ξερω αλλους Κυπραιους! Χαχαχαχα

    Να περάσετε καλά στες Πράγες τζαι θα καρτερούμεν εντυπωσεις! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αμ τί; Δεν έχεις μια Πρασομαρία ξαδέρφη που σίγουρα γνώρισε ο Κλάους; Αφού όλοι στην Κύπρο μια οικογένεια είμαστε! :ΡΡΡ :)))))))))))
      Ευχαριστούμε,
      θα φέρω όσες εντυπώσεις προλάβω,θέλω να δω αν είναι όντως τόσο όμορφη,και ποιές οι διαφορές της από τις δυτικές ρομαντικές πόλεις.

      Διαγραφή
  5. Τουτον επαθεναμεν το τζαι στην Ελλαδα σαν φοιτητες! Σκεφτου!
    Οπου ακουαμεν να μιλουν κυπριακα, αννοιεν η καρκια μας φυλλα φυλλα :Ρ

    Μα ιντα μωρα ημασταν... κααααποτε... :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα Πώς γίνεται να παθαίνετε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Δηλαδή τί να πούμε κι εμείς τα φτωχά των ξένων χωρών; Τους πρώτους 3 μήνες στην Παγόχωρα,με πείραζε ένας φίλος γιατί κάθε φορά που με έβλεπε να χαμογελώ με τα αφτιά,ήξερε πως άκουγα Ελληνικά.
      Ελληνικά σε όποια μορφή,διάλεκτο θέλεις. Ακόμη και στην Ελληνοπαγοχωρίτικη,τόσο είχα στερηθεί τη γλώσσα! :))))))
      Μπαϊδεγού,
      πότε εμεγάλωσες εσύ είπαμε; ;)))))))))))))))))))

      Διαγραφή
  6. ωραία η Πράγα! μεσαιωνική! καλά να περάσετε:))
    προτείνω γέφυρα Καρόλου! έχει τέλειο view!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ράνια μου,
      τη σημείωσα τη γέφυρα,ελπίζω να αξίζει τη φήμη της! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Διαγραφή

κυματοθραύστες