15/5/12

Ο καθένας τον εαυτούλη του

Δεν πάμε καλά,καθόλου καλά.
Κατ΄αρχάς δεν έχω ασετόν "της προκοπής". Πάω ψες να αφαιρέσω το "μανικιούρ",ανατριχίλα! Δεν έχω χειρότερο. Χίλιες φορές κινέζικα βασανιστήρια! "Εξασθένισε το ασετόν σου" με πληροφόρησαν οι φίλες. Οκ...

Στις ειδήσεις βουτιές παραπληροφόρησης ή ασυνεννοησίας. Άλλα στην Ελλάδα,άλλα στην Παγόχωρα άλλα στις Βρυξέλλες! Ο Λάβης δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δέθηκε κόμπος το στομάχι.Αυτό την ώρα που δείχνουν τους "Ακροαριστερούς του Σύριζα" να φωνάζουν πως δεν θέλουν την Ευρώπη. "Σκέψου και λίγο τον εαυτό σου!" συνεχίζει ο μέινστριμ παγοχωρίτης πολίτης αγαπητικός μου. Για πολλοστή φορά αντιλαμβάνομαι πως ίσως και να μην ταιριάζουμε τόσο πολύ. Μεγαλώνει ο κόμπος στο στομάχι ενώ οι ειδήσεις λιώνουν στην οθόνη της τηλεόρασης μας,που έχει αρχίσει να τα παίζει.

- ούτως ή άλλως ΔΕΝ έδειξαν το FINAL 4 στην παγοχωρίτικη τηλεόραση άρα τί να του πεις; -

"Λέγαμε πως ο Ολυμπιακός δεν θα έπαιρνε Ευρωπαϊκό με καμία κυβέρνηση. Και το πήρε,με καμία κυβέρνηση!"
Το έχουν γράψει οι μισοί Γαύροι στον Τοίχο τους. Όσο κι αν λυπήθηκα για τον ΠΑΟ άλλο τόσο χάρηκα τη Νίκη του Ολυμπιακού στην Πόλη.
Στην οποία Πόλη,κάποιοι γνωστοί μου ταξίδεψαν μέσω των Κατεχομένων. "Είναι πιο εύκολο,πιο βολικό." η δικαιολογία τους. Μάλιστα,όταν σε λίγο καιρό θα έρθει ο Έρντυ (άλλως Ερντογάν) και θα δείξει όμορφες στατιστικές (δέστε το ποσοστό των Ελληνοκυπρίων που ταξίδεψαν στην Βόρεια Κύπρο/δέστε πόσοι Ελληνοκύπριοι χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο των κατεχομένων άρα μας αναγνωρίζουν ως Κράτος ή Επαρχία της Τουρκίας-ό,τι τον βολεύει θα πει εξάλλου) στον ΟΗΕ και στην Ε.Ε. ποιός θα έχει δικαίωμα να φωνάξει ή να τον διαψεύσει; 

Σίγουρα οι κυπριακότατες μας ειδήσεις. Εδώ θα αφιερώσουν μισό λεπτό,χρονομετρημένο,όπως έκαναν και με την έκρηξη στο Μαρί. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει διορθωθεί η τηλεόραση γιατί δεν αντέχω τη γκρίνια του Λάβη...

Τηλέφωνο Δευτέρα πρωί πρωί.Ο μέινστριμ Λάβης έχει Άγχος για την τηλεόραση,που αποφάσισε πως είναι διασκεδαστικό να χοροπηδάει η μισή αριστερή οθόνη της. Και να τον βασανίζει. "Κλείσε την παιδί μου! Άνοιξε κανένα βιβλίο!" του θυμώνω σαν άλλη μαμά. Τηλεφωνάει στην κυρία Εγγύηση,που τον πληροφορεί πως πλέον δεν υπάρχει αναλογική τηλεόραση. Ποιός ξέρει τί άκουσε κι αυτή από αδαείς πελάτες ώστε να χρησιμοποιεί αυτόματα τη συγκεκριμένη πληροφορία. "Δεν υπάρχει πια αναλογική τηλεόραση!Αγοράστε αποκωδικοποιητή!...Ω,ε...ναι,να σας στείλουμε τεχνικό,βεβαίως βεβαίως!"

Κι έτσι,σήμερα είμαι στο σπίτι διότι η δουλειά του Λάβη είναι πιο σημαντική από τη δική μου-εννοείται πως γκρινιάζω και παραπονιέμαι,κι ας έχει δίκαιο.
Περιμένοντας τον τεχνικό, βλέπω το ξεφτισμένο μανό (μανικιούρ) και αδιάφορα σκέφτομαι πως πρέπει ν΄αγοράσω καινούριο ασετόν.

Διότι ό,τι και να γίνει στη βάρκα της Δημοκρατίας,υπάρχουν στιγμές που ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται μονάχα τον εαυτό του.


11 σχόλια:

  1. aseton καλέ να πάει δουλειά και κοίτα να φτιάξετε την τηλεόραση! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα όντως όντως!
      (ο τεχνικός ήρθε στις 5,μετά από τηλεφωνική διάσκεψη έδωσε μερικές πατσαρκές της τηλεόρασης ενώ προσπαθούσα να συγκρατήσω το γέλιο,εκατάλαβε ότι θέλουμε άλλη οθόνη,και εντός 14 ημερών θα μας πληροφορήσουν αν υπάρχει το εξάρτημα ή όχι. Παντού οι ίδιοι τελικά...)

      Διαγραφή
  2. αυτό είναι.

    έχω τον δειν τον Λάβη πε του α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έshεις δίκαιο.
      εννοούσα ότι εχάλασεν με που ίσως "δεν ταιριάζετε τόσο πολύ" και σε κάμνει να συμπεριφέρεσαι μαμαδίστικα. Πε του να προσέχει :)

      Διαγραφή
  3. Ρε Μωβ εχω 100% ασετον στην δουλεια....μονο να του κοντεψει το νύχι ξιβάφεται που μόνο του! Επρεπε να μου πεις να σου φερω λίο εχτες!

    Για τους Κυπραίος που πετουν μέσω κατεχομένων εν το συζητώ! Θα πέσει λαμπρον να μας κάψει που λαλουμεν....

    Τζαι μεν περιπαίζεις τον "μέινστριμ" λαβι.....εν για να υπάρχει το μπαλανς με την "εναλλακτικη" (σορρυ εν εβρισκα καλυτερη λεξη ετσι ωρα) Μωβ! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες,δεν σου είπα! Την επόμενη φορά! :)))))
      Το λαμπρόν βάζουμε το από μόνοι μας δυστυχώς...
      Όσο για τον Λάβη,έχεις απόλυτο δίκαιο,υπάρχουν στιγμές όμως που θέλω να εξατμιστώ! :))))))))))

      Διαγραφή
  4. Εποσπασες με! Μα που ζω? Εν ηξερα οτι καμνουν οι Κυπραιοι ετσι μαλακιες :(
    Εμεινα ως τα καζινα...
    Τζι εχω τζαι την γειτονισσα (γκρρρρρρρρρ) να μου τα πρηει με τα φτηνα προϊοντα, που γοραζει που τα κατεχομενα γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ... λαστιχα του αυτοκινητου, ρουχα, παπουτσια, τσεντες, μεχρι τζαι στρωματα!!! Ακουσον! Ακουσον!

    Βαλλουμεν τα σχερκα μας τζαι φκαλλουμεν τα μμαθκια μας μονοι :DDDDDDDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρούτα μου ούτε εγώ το ήξερα μέχρι το φετινό Φάιναλ Φορ!!!
      Γνωρίζω βέβαια Ευρωπαίους που ζουν στην Κύπρο και χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο των κατεχομένων,και πάλι δεν έχω καμιά κατανόηση πόσο μάλλον για τους δικούς μας!!!
      Τώρα η ιστορία με τα φθηνά προϊόντα είναι μεγάλο πρόβλημα.Πολλοί Ελληνοκύπριοι ψωνίζουν εκεί αλλά με τις τιμές των καταστημάτων των ελεύθερων περιοχών σε συνδιασμό με την ανεργία/φτώχεια πολλών οικογενειών δεν ξέρω αν πρέπει να θυμώνουμε ή να δείχνουμε κατανόηση. Εξάλλου πολλά καταστήματα στις ελεύθερες περιοχές έφερναν είδη ένδυσης από την Τουρκία πολύ πριν ανοίξουν τα οδοφράγματα. Και φυσικά κανένας δεν έλεγε κάτι.
      Τώρα για όσους επιδίδονται σε σπορτ φθηνού shopping "ο Θεός τζαι η ψυχή τους" κατά τη γιαγιά μου... :)))
      Τα βγάζουμε τα μάθκια μας,για αυτόν σε λίγο θα τριγυρνάμε στην Ευρώπη με την πινακίδα "ελεήστε τον φτωχό"...

      Διαγραφή
  5. 'ελεήστε τον αόμματο' έπρεπε να πεις... :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa αυτό ήθελα να γράψω κι από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα "φτωχό" :)))))))))))))))))))

      Διαγραφή

κυματοθραύστες