25/4/12

Είμαι η Μωβ και σπάνια λέω "Όπα!"

Μάλλον μέχρι τώρα θα είδατε το βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτσου,που έχει κατακλύσει το διαδύχτιο.
Ποιά η γνώμη σας για το βίντεο " Κατερίνα η Ελληνίδα";


Πραγματικά δεν ήξερα πώς να το ψυχολογήσω.
Από τη μια νιώθω έντονα πολλά απ΄όσα λέει από την άλλη δεν μου άρεσε το ξέσπασμα της.
Με κίνδυνο να ξεπέσω στην κατηγορία Αδάμ,πέρασε από το μυαλό μου η λέξη "υστερικό".

Μετά κάποιος αναφέρει πως πρόκειται για αντιγραφή διαφήμισης κανδέζικης μπίρας.
Παρακολουθώ τη διαφήμιση.
Τώρα ναι,το καταλαβαίνω.


Ο όρος "αντιγραφή" υπερβολικός.
Στην Τέχνη υπάρχει ο όρος "Παράφραση".

Η καναδέζικη διαφήμιση, καυστηριάζει την χλιαρή υποτίμηση των Καναδών από τους πολίτες των Η.Π.Α. Προσωπικά την υποτίμηση και την κοροϊδία για τον Καναδά,τη γνώρισα από αμερικανικές σειρές. Έντερ Μπάρνι. ("Γιατί σας επιτρέπουμε να είσαστε Κράτος;")Έξιτ Μπάρνι. Μη έντερ Μητσόφ. Μη έντερ είπα! Βρε μην επιμένεις! Ξουτ!

Η ελληνική παράφραση, με βρίσκει σύμφωνη σε πολλά:'Όχι,δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ούτε πίνω συνέχεια ούζο,ούτε γνωρίζω τον Γιάννη και τον Δημήτρη από την Ελλάδα!Και ναι,μιλώ περισσότερες γλώσσες από τον μέσο πολίτη των πλείστων χωρών,έχω το θάρρος να ζήσω στο εξωτερικό (περίμενε,αυτό είναι δικό μου;παρασυρθήκαμε!...Σίγουρα δεν λέω "Όπα!" σε κάθε δεύτερη μου κουβέντα! (αυτό πάει για τους Παγοχωρίτες φίλους μας που θέλουνε να το λένε και να το ακούνε όποτε βγούμε έξω,και τους ρωτάω αν πεθυμάνε τους παππούδες τους)

Είναι κάποια κλισέ που δυστυχώς τα πιστεύουν στο εξωτερικό. Και τα ρωτούν. Και τα θεωρούν αυτονόητο. Όπως ότι επειδή ετοίμασα ελληνικό μπουφέ στο σπίτι μας στο περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ,οι γονείς μου θα έχουν ελληνικό εστιατόρειο κάπου στην Λουκανικούπολη. Α ναι,σε αυτό που τους καλέσαμε για τα γενέθλεια του Λάβη. Αυτό βέβαια,το πίστεψαν μόνο οι παγοχωρίτες συναδέλφοι του,όχι οι ξένοι. :)

Κάποια κλισέ τα δεκτήκαμε και οι ίδιοι.Ότι συνέχεια διασκεδάζουμε και πίνουμε και "κλέβουμε" τεμπελιάζοντας. Συγγνώμη κυρία Προκατάληψη, να σε ρωτήσω κάτι; Ήξερες τους παππούδες μας; Ήταν οι παπούδες μας έτσι; Είναι οι γονείς μας έτσι; Οι δικοί μου πάντως δεν είναι! Είναι "η Γενιά των Αποσκευών" έτσι; 
Τα νειάτα τους άφησαν στα εργοστάσια της δυνατής Παγόχωρας, και της αλαζονικής Βρεττανίας. Μην αρχίσω για τις Η.Π.Α.!

 Μήπως είναι καιρός να απαλλακτούμε κι από τα κλισέ κι από τον όρο Γραικός;
ΔΕΝ ξέρω,ο όρος είναι παλαιότερος των Οθομανών όπως πολλοί δεν γνωρίζουν.
Αλλά γιατί δεν χρησιμοποιούμε στο εξωτερικό τον ορθό,αυτόν που χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι;

ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι Γραικοί.

Φτάνει βέβαια να μην περιμένουμε από τον Πύρρο Δήμα να σηκώσει μόνος του ολόκληρο ΠΑΣΟΚ,και εμείς να μην σηκώνουμε άλλο Βουλευτική Ασυλία,Προεδρική Ασυλία,Πεζεβέγκικη Ασυλία Παγκαλομητσοφίων.
Διότι μετά μένουμε ραγιάδες και τίποτα άλλο.

Update:Τί έγραψε για το βίντεο της η Κατερίνα Μουτσάτσου

14 σχόλια:

  1. Τι να πρωτοσχολιάσω ρε Μωβ!

    Εχτες που ειδα την λιστα με τα ονοματα του ΠΑΣΟΚ λαλω δεν τους αδικώ...Ποιός πέραν ενος 4χ χρυσού ολυμπιονικη στην αρση βαρών να σηκώσει τοσο βαρος.....Εσhει συμβολισμό το θέμα! χαχαχαχα

    Ειδα τυχαια τζαι το βιντεο εψες. Εσκέφτουμουν οτι "Εν καλά τα αγγλικά της α;;!!" Θα συμφωνησω με σενα. Ηταν τσας λιο υπερβολικο το ξέσπασμα αλλα σε τουτα τα στερεότυπα συμφωνω μαζι σου!

    Το παρτ με "εντερ μπάρνι" εφυρεν με! Παντως δαμε δεν ακουσα ποτέ ετσι πράματα για τον Καναδα!

    Σταματω δαμέ γιατι θα μου φκει το κομμεντ τεράστιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρασινάδα μου, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως έχει μεγάλο συμβολισμό η επιλογή του Δήμα στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Κάπου αλλού πρόσεξα κι άλλα ονόματα αθλητών,δεν είναι και κάτι το νέο,βλ.Φασούλας...
      Το ξέσπασμα είναι λόγω του καναδέζικου βίντεο,για αυτό προτίμησα να το παρακολουθήσω πριν σχολιάσω το ελληνικό.
      Για το θέμα ΗΠΑ-Καναδά ρώτησα κάποιον αμερικανό και είπε μου ότι ισχύει αλλά ότι γίνεται υπερβολικός καυστηριασμός στις σειρές.
      Ρώτα τους δικούς σας στο Λαμπ να δούμε τί έχουν να πουν,είμαι περίεργη! :)))))))
      (το Χόλιγουντ βέβαια μας πέρασε αρκετά λανθασμένα στερεότυπα)
      Όσο θέλεις γράψε,δεν βλέπεις τα σεντόνια μου;

      Διαγραφή
  2. το βίντεο με την Κατερίνα το είδα και δεν μου άρεσε. γεμάτο κλισέ και στερεότυπα, όπως λες και εσύ.
    το να αρχίσουμε αγώνα για να διαλύσουμε το κάθε στερεότυπο που λέγεται για εμας είτε ως άτομα, είτε ως κοινωνία, είτε ως έθνος είναι μάταιος κόπος και δεν αξίζει κιόλας τον κόπο. τα σκατά του τόπου να αλλάξουμε και θα γίνουμε καλύτεροι.

    Υγ. δεν πιστεύω ότι θα βρεις πολλούς που να λέμε είμαι Γραικός. Έλληνες λένε. εκτός αν αναφέρεσαι στο Greek και στο Hellenic.

    ας λένε ό,τι θέλουν, ας πιστεύουν ό,τι θέλουν έστω και ας μας υποτιμούν, χλευάζουν, γελούν μαζί μας. χεστήκαμε, τη γνώμη του κάθε άσχετου γιατί να την αλλάξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκαιο,αν δεν αλλάξουμε τα κακά πώς θα βελτιωθούμε ως άτομα και ως κοινωνία; Τα στερεότυπα όμως που ακούγονται τώρα είναι σε μεγάλο βαθμό λάθος.
      Όσο για το βίντεο,δες και το καναδέζικο. (Αναρωτιέμαι αν κι αυτό αντέγραψε κάτι άλλο...)

      Προτίμησα να γράψω στα ελληνικά τους όρους για τονισμό.Στα αγγλικά τους προσπερνάς λόγω συνήθειας. Κι εννοείται πως δεν λέμε "Γραικός" στα ελληνικά.Το λέμε όμως σε άλλες γλώσσες.

      Οι άσχετοι δεν θα αλλάξουν ποτέ,η επιρροή τους όμως;

      Διαγραφή
  3. Ωραία ανάρτηση!
    Συμφωνώ με τα περισσότερα νομίζω όμως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ξένοι συχνά μας αποδίδουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ναι, ίσως εσύ, εγώ ή η Μουτσάτσου να μην είμαστε διεφθαρμένες ή τεμπέλες αλλά μπορείς να πεις ότι δεν ισχύει για πάρα πολλούς Ελλήνες? Και ότι αυτά τα ελαττώματα σε μεγάλο βαθμό συνέβαλαν στο να βρεθεί η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού? Εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Υστερικο" !!!!

    Εκολλησεν ο νους μου... εψαχνα ακριβως τουν την λεξη για να περιγραψω το "ξεσπασμα" της Μουτσατσου.

    Να' σαι καλα ρε Μωβ. Ειπες τα ωραια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή η πρόθεση της αλλά εσούζετουν σαν κανονική Αμερικανίδα δημοσιογράφος του CNN! Ιντά μπορεί να εύρει ευκαιρίες για νέα καριέρα..... Σε άλλες χώρες έννα κάμει παραπάνω εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά για να συμπληρώσω... αντί της εθνικής απραξίας, προτιμώ το κλιππούι της Κατερίνας σιίλλιες φορές.

      Διαγραφή
  6. Μια λέξη: "καρακιοζιλίκκι"

    -Αντίγραψε βίντεο χωρίς να πάρει άδεια (τα κόπιραϊτ δεν υπάρχουν στο τόπο που λέγεται Ελλάδα, έστω και αν "δημιούργησε" τη δημοκρατία, κατα το υστερικό Μουτσάτσο)
    -Μπύρα=Ελληνισμός;;; Δεν ξέρω τι θέλει να πει ο ποιητής

    Μια ωραία απάντηση στο βίντεο εδώ:

    http://www.protesilaos.com/2012/04/nothingness-of-i-am-hellene-video.html#.T5hdONmGLAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δύσκολη η 'παρθενογέννεση' στην Τέχνη...

    θεωρώ ότι είχε καλές προθέσεις, αλλά βλέποντας ότι η έμπνευση ήρτεν που διαφήμιση για μπύρα αυτουποβιβάζεται...

    και ναι, λίο φοητσιάρικος ο τρόπος της. μπορούσε να βασιστεί στην ιδέα της διαφήμισης τζια να κάμει κάτι άλλο. βέβαια, έχει πάρα πολλούς που εν εκάμαν τίποτε απολύτως για να διορθωθεί η κατάσταση (εμού συμπεριλαμβανομένου, μιλώντας γενικά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νταξ, ρε παιδιά. Καλό βιντεάκι ήταν. Η Κατερίνα, εξάλλουν, δεν αρνήθηκε ότι το εμπνεύστηκε από την συγκεκριμένη διαφήμιση. Τουναντίον, βγήκε και το παραδέχτηκε ανοιχτά. Ούτε έκλεψε μήτε υποκρίθηκε. Όπως κάποιοι άλλοι που κυβερνούν, υποτίθεται, έναν τόπο.

    Για μια στιγμή, όμως. Το βίντεο είναι το πρόβλημα; Τρίχες κατσαρές. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με ένα βίντεο δυο λεπτών, ούτε καν δυο λεπτών, την στιγμή που ο κατώτατος μισθός έχει πέσει στα τέσσερα κατοστάρικα. Την στιγμή που σταματάω στον δρόμο επειδή έχω κόκκινο φανάρι κι ο άλλος από πίσω μου κορνάει επειδή, όπως φωνάζει από το παράθυρο, ο δρόμος είναι άδειος. Την στιγμή που οι πολιτικοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για το σανίδι.

    Εξάλλου, η Βουλή τι είναι; Μια θεατρική σχολή, όπου πας και καλλιεργείς τις υποκριτικές σου ικανότητες. Μην νομίζετε ότι στην Βουλή συζητούν για τα προβλήματα και τα θέματα που ταλανίζουν την χώρα. Άλλα κριτήρια ικανοποιούν. Οι μισοί, άλλωστε, δεν μπορούν να συγκροτήσουν μια νοηματική πρόταση: μετά από κάθε λέξη, μισή ώρα για ξεκούραση. Η μόνη διαφορά είναι ότι στις θεατρικές σχολές πας οικιοθελώς. Στη Βουλή χρειάζεσαι την ψήφο του ελληνικού λαού. Κι αυτός, ο λαός, τη δίνει, με χαρακτηριστική συνέπεια, ανεξήγητη θα έλεγα, σε συγκεκριμένες οικογένειες, σε συγκεκριμένα πρόσωπα και σε συγκεκριμένα κόμματα εδώ και 40 χρόνια.

    Θα έγραφα κι άλλα, αλλά πάω να πλύνω τα πιάτα και να περιποιηθώ τα φυτά μου. Άτιμε χρόνε!

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ τωρά εσυνειδητοποίησα πόθθεν φκαίννει το greek!! θενξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες