20/4/12

Ηλίου Ένοχοι

Στη Λευκωσία "απαλλαγή λόγω ατεκμηρίωτου κατηγορητηρίου" στην Αθήνα καταδίκη ερήμην.

"... Δ.Πανταζή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γ.Κικκίδη διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων, Γ.Στοϊμένοφ αρχιπιλότο και τον μηχανικό 'Αλ.Ίργουϊν, απόντες όλοι από το δικαστήριο.

Οι τρεις πρώτοι ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια, ενώ ο μηχανικός, επίσης ομόφωνα, για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια.

To δικαστήριο, ομοφώνως, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων .


Συνολικά το δικαστήριο, στον καθένα, επέβαλε ποινή φυλάκισης 123 ετών, με ποινή βάσης τα 3 έτη, για το πρώτο θύμα, και επιπλέον 1 έτος για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάθηκε στην αεροπορική τραγωδία. Εκτιτέα από αυτά είναι τα 10 έτη."

Η Αθήνα είναι πιο έντιμη τελικά;

Το δικαστήριο στη Λευκωσία θα ανοίξει επιτέλους τα ματάκια του;(θα δούμε σε λίγες μέρες)

121 ψυχές.

1 2 1


Στην Κύπρο όμως προφανώς δεν μετράνε οι νεκροί. ΔΕΝ ακούγονται.

Ακόμη κι αν έχουν δανειστεί τις φωνές τους τα παιδιά,οι γονείς,οι φίλοι τους.


(Πηγή: in.gr)







6 σχόλια:

  1. 10 χρόνια.
    Τόσο αξίζουν 121 ψυχές.
    Αυτό μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ξέρω,θα υπάρξει πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης άραγε; Διότι αν όχι,ούτε 10 χρόνια.
      Πώς 123 χρόνια συρρικνώνονται σε 10 μόνο οι νομικοί μπορούν ν΄αντιληφθούν...

      Διαγραφή
  2. Τα Κυπριακά δικαστήρια δικάζουν με βάση το Κοινοδίκαιο (Αγγλοσαξωνικό σύστημα) ενώ στην Ελλάδα με βάση το Ηπειρωτικό δίκαιο. Για αυτό είναι και διαφορετικές οι προσεγγίσεις.....

    Συμφωνώ, ότι με βάση την κοινή λογική, θα έπρεπε να καταδικαστούν και στην Κύπρο, αλλά δεν είμαι δικαστής. Δυστυχώς η κατηγορούσα Αρχή οφείλει να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας την ενοχή των κατηγορουμένων.

    Πρόσφατα σε υπόθεση που συμμετείχα στο δικαστήριο,ενώ η δικαστής αποδέκτηκε ότι συνέβηκε το εργατικό ατύχημα, αθώωσε την κατηγορούμενη εταιρεία επειδή θεώρησε ότι οι εργοδοτούμενοι της έλαβαν εντολή από άλλο άτομο (εκτός εταιρείας).

    Αυτό ίσως βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα κάποιες αποφάσεις των δικαστηρίων http://www.supremecourt.gov.cy/judicial/sc.nsf/0/EBDB54B5B253281FC22573DE002A9936/$file/23-10-07.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. HeatJo μου,πού ήσουνα ψες όταν το έλεγα σε μια παρέα Παγοχωριτών (ακαδημαϊκοί κατά τα άλλα) και δεν πίστευαν ότι υπάρχουν διαφορές στο Αγγλοσαξονικό και το Ρωμαϊκό Δίκαιο (έτσι το γνώριζα);
      Ευχαριστώ για το λινκ.
      Η κοινή λογική όμως δεν θα έπρεπε να χωρέσει στις λεπτομέρειες;
      Αν δεν λανθάνομαι αρχίζει νέα εκδίκαση το Μάη,θα δείξει.

      Διαγραφή
    2. Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις.... χρειάζεται νομικό με γερά αρχεία* για να στηρίξει την υπόθεση, και δυστυχώς τείνω να πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια είναι η μειοψηφία στη Νομική Υπηρεσία.

      Μην μιλήσω για φαιδρότητες του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του με ερμηνείες των Νόμων κατά το δοκούν. Εδώ ερμήνευσαν το άρθρο για την ασυλία των βουλευτών, και βγήκαν να πουν ότι το άρθρο τους προσφέρει ασυλία για πάσα νόσο και πάσα μαλακία.
      Κανονικά, αν διαβάσει προσεκτικά κάποιος το σχετικό εδάφιο θα διαπιστώσει ότι έχουν ασυλία ΜΟΝΟ για αυτά που λένε στη βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

      Διαγραφή
  3. ακούγονται τόσο *εντυπωσιακά* τα 123 χρόνια, τελικά όλα για τον εντυπωσιασμό είναι :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες