20/3/12

πολιτική ξ"άνοιξη"

Παντού βλέπω "21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης" κι απορώ αν είμαστε μια μέρα πίσω στην Παγόχωρα. 20 δεν έχουμε σήμερα;
χμ...

Πολύ ωραία μέρα!  Και η "Άνοιξη"της Σοφίας Βόσσου έχει την τιμητική της! :))))))))))))))))))))

Την Κυριακή η Παγόχωρα απέκτησε νέο Πρόεδρο. Πρόωρα. Σαν την πρόωρη φετινή Άνοιξη!

Πριν μερικούς μήνες βλέπεις, ο τέως Πρόεδρος, κύριος Λύκος, κάποιον δυσαρέστησε. Κάποιον τόσο δυνατό, που αποφάσισε πως δεν θέλει να τον βλέπει να κάνει ταξιδάκια με τα λεφτά του (φορολογούμενου παγοχωρίτη της μεσαίας τάξης). Για περίπου 5-6 βδομάδες, ακούγαμε για το ένα "σκάνδαλο"μετά το άλλο.  Γελόκλαμα από μέρους μου, λαμβάνοντας υπόψη τα τέρατα που έκαναν οι δικοί μας και βρίσκονται ακόμη στην εξουσία.
Προφανώς ο Λύκος θύμωσε τόσο πολύ τον Κύριο Εκδόσεις,που καταστράφηκε μέσω των Μ. Μ. Ε. και από τα υπόλοιπα πιόνια της πολιτικής σκηνής της χώρας. Πάππαλα Λύκε μου! Σπίτι σου!
Σε δύο μήνες αν δεν λανθάνομαι,τον τακτοποιήσανε, τον αναγκάσανε σε παραίτηση ενώ το μένος ήταν τόσο, που σκέφτονται αν δικαιούται την προεδρική σύνταξη και άλλα δωράκια ή όχι. Η αποχαιρετιστήρια τελετή μπορεί να περιγραφεί τουλάχιστον σαν τραγική.

Τα 5 κόμματα αποφάσισαν σε ένα κοινό πρόσωπο, που φαίνεται να χαίρει εκτίμησης τόσο στον λαό όσο και στην πολιτική σκηνή, και βουαλά:Νέος Πρόεδρος εντός ολίγου. Βρήκαμε πολύ αστεία την ψηφοφορία. Ο Λάβης απορούσε γιατί λαμβάνει χώρα:Διότι αυτό είναι Δημοκρατία.Να ακούσεις πως ο κύριος πρώην Πάστορας πήρε 900πόσους ψήφους και οι ανθυποψηφίοι του 100 και 26 (και κάτι ψιλά).

Βέβαια, αναμένουμε:θα έχει Ο Λύκος μας την τύχη του Γκούγκολμπεργκ (Γκούτενμπεργκ) που ενώ εκδιώχθηκε από το αξίωμα του Υπουργού Άμυνας λόγω αντιγραφής,τώρα υπηρετεί ως  σύμβουλος της Αντιπροέδρου του European Commission  για  internet freedom regarding questions of foreign affairs. (αντιγράφω από τη Θεία Βίκη). Η απόφαση δέχθηκε κριτική αλλά και χλευασμό τόσο της παγοχωρίτικης  όσο και της ευρωπαϊκή κοινωνίας.
Τώρα που είπα Γκούγκολμπεργ. Λαμβάνοντας υπόψη το σκάνδαλο της διδακτορικής του διατριβής (που προκάλεσε την εθελοντική παραίτηση από τον τίτλο του Διδάκτορα πολλών τέκνων της παγοχωρίτικης αφρόκρεμας),η "παραίτηση"του ήταν αναμενόμενη. Ο θίασος ακολούθησε κατά γράμμα το κείμενο. Δεν βγήκε να πει ο Γκούγκολμπεργ "Μα δεν υπέβαλα ποτέ την παραίτηση μου!" ούτε η Άντζι, άρχισε το ρεφραίν "Μα εγώ έτσι άκουσα!" ή άλλες παρόμοιες κυπριακές ιστορίες του χωρκού.
Α Ξ Ι Ο Π Ρ Ε Π Ε Ι Α
εμείς αλλιώς την διαδαχτήκαμε κι αλλιώς η ζωή την παρουσιάζει (;)

Και η Άνοιξη έρχεται ξανά σαν τον Σηλικιώτη σε ακόμη ένα υπουργείο. Όχι τίποτα άλλο μα μου στάθηκε το φραπέ στην ανάγνωση του "Νέος Υπουργός Ν.Σηλικιώτης". Τώρα μπορείς να αρχίσεις και επανάληψη του "Κωνσταντίνου και Ελένης",χίλιες φορές ανώτερου επιπέδου θέαμα.



7 σχόλια:

  1. επιτέλους Άνοιξη!
    τώρα να δούμε τι θα κάνουν αυτοί όλοι οι πολιτικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αύριο και η μέρα της Ποίησης και η αρχή της Άνοιξης, αύριο! :)

    Για πολιτική Άνοιξη μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμα...

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεμέσια μου,όντως στις 21 είναι. Δεν ξέρω αν λόγω δίσεκτου έτους η Άνοιξη μας ήρθε μια ημερομηνία νωρίτερα.

      πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  3. ΖΖΖΖΖ σήμερα είναι και η παγκόσμια μέρα ύπνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνα,ελπίζω να μη το λες λόγω ποίησης! :ΡΡΡΡ
      καλή σου ξεκούραση!! :))))))))

      Διαγραφή
  4. όχι κυριολεκτικώς είναι η παγκόσμια μέρα ύπνου.
    η ποίηση μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες