28/2/12

Μια θέση στο Πράσινο

Μετά από μια Κουραστική Δευτέρα -ήταν και Καθαρά Πράσινη δεν λέω- αποκοιμηθήκαμε στον καναπέ σαν το μέσο ηλικιωμένο ζευγάρι.

Και σαν υπερήλικες,ξυπνήσαμε πριν χασμουρηθεί ο ήλιος!

Βόλτα στην ιστοσελίδα του CNN international όπου ο πλανήτης ανακαλύπτει πως ο καλύτερος κινηματογράφος στον κόσμο βρίσκεται στην Αθήνα!
Όσοι από εμάς βρεθήκαμε έστω για μια παράσταση στο υπαίθριο Σινέ Θησείον ίσως η τιμητική αυτή θέση να μην μας εκπλήττει.
Ένα παλαιότατο μυστικό των Αθηνών αφού ο κινηματογράφος πρωτολειτούργησε το 1935.
Νυχτερινός Μεσογειακός Ουρανός, φωτισμένη Ακρόπολη, το μαγικότερο φόντο.
Την πρώτη φορά που πήγαμε με τον Έρωτα, την υπέροχη ατμόσφαιρα μου χάλασε η τυρόπιττα που μασουλοούσε, τγέ μπανάλ :Ρ αλλά και το μουρμούρμπλαμπλαμπλά τρίτων.
Τόσα χρόνια μετά, οι βραδιές μας εκεί, μετράνε στις πιο όμορφες.
Και βέβαια, η κασερόπιτα είναι μαστ!
Στη Λουκανικούπολη άστους να μασουλάνε τα γλυκά ποπκορν.

Παρεπιπτόντως, αν μέχρι τον Μάη βρεθείτε στη Λουκανικούπολη και σας αρέσει ο Gerhard Richter, μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε τις έκθεσεις που γίνονται προς τιμή του. Για τους εορτασμούς των ογδοηκοστών γενεθλίων του, μπορείτε να τον συναντήσετε σε Εκθέσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο Παρίσι, στη Βυρητό, στη Δανία και αλλού.
Μέσα σε άλλα,τον αποκαλούν Πικασσό του 21ου αιώνα. Ο χαρακτηρισμός υπερβολικός όσον αφορά τον αιώνα μας,που είναι ακόμη μωρό ενώ ο καλλιτέχνης μπαίνει στην 9η δεκαετία της ζωής του.
Στις εκθέσεις όμως ανυπομονώ να πάμε! :)

Αυτά προς το παρόν.
Στιγμή δεν είχα χθες να σκεφτώ χαρταετούς,τραπεζομάντηλα με λαχανικά,ψωμί,ελιές κλπ. Αγόρασα ένα κεσεδάκι γλυκό χαλβά για ν΄αναρωτηθώ πάλι(!!!) αν τελικά η αγορά γίνεται από καθαρή συνήθεια κι επιστροφή στις παιδικές αναμνήσεις. Μήπως θα σταματήσει να είναι Καθαρά Δευτέρα αν δεν υπάρχει αυτό το γλυκό "κατασκέυαμα"στο σπίτι... Για τις 2-3 ώρες που πρόλαβα να συνειδητοποιήσω τί μέρα είναι; Κόψαμε από ένα κομμάτι με τον Λάβη, βεβαιώθηκα πως ναι,από εμμονή γίνεται η αγορά και μετά μας έφτιαξα τον καλόν το χαλβά από σιμιγδάλι. Κατά τα άλλα, λαχανικά και ωμοφαγία χθες. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω εδώ προς τιμή...δεν ξέρω τί ακριβώς θέλω να τιμήσω:τον χριστιανισμό και τη νηστεία που δεν θα αρχίσουμε για ακόμα 2-3 βδομάδες; την παράδοση;την οικογένεια;τις αναμνήσεις;
μπορεί κάποτε να μάθω...

Εσείς τί κάνατε χθες;Τηράτε το "έθιμο της εξοχής"; Μένετε πιστοί στην ωμοφαγία ή τρώτε και θαλασσινά (εμείς εδώ μια χρονιά έτσι και μια αλλιώς);
Περάσατε όμορφα;

7 σχόλια:

  1. καλά περάσαμε. χορτοφαγία και μάλλον θα συνεχίσουμε μέχρι την Πασχαλιά που θα έρθει όταν κόψουμε όλα τα πόδια της Σαρακοστής (τάδε έφη η κοράσα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνα,
      καταπληκτικούς σας βρίσκω!!
      Η κοράσα σου τέλεια! Τί να τα κάνει τόσα πόδια η ...Σαρακοστή χωρίς μούττη; :))))))))))))
      πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  2. Εμείς χθες τηρήσαμε το έθιμο της...οινοποσίας. :)

    (Τέλειος ο χαλβάς από σιμιγδάλι-γαρνιρισμένος με λίγο γλυκό του κουταλιού...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεμέσια μου, πραγματικά δεν θυμάμαι οινοποσία στην Κύπρο των 80ς90ς...στην Ελλάδα όμως, ναι!
      Βέβαια η οινοποσία με όμορφη παρέα είναι πάντα καλοδεχούμενη! :))))))))))
      Γλυκό του κουταλιού δεν είχαμε, κανελίτσα και καρύδια όμως ναι. :)))))))))
      πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  3. Για εμένα οπως φανταζεσαι αγαπημένη Μωβ, ηταν μια Δευτέρα σας όλες τις άλλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζαι για μας Πρασινάδα μου, για αυτό και έχει την αξία του ο χαλβάς του κουτιού. Σάμπως και θα φέρει την Καθαρά Δευτέρα της Κύπρου.
    Μια κουραστική Δευτέρα μιας κουραστικότατης βδομάδας.
    Μπήκε η Άνοιξη όμως!! :)))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμεις εν τρωμε θαλασσινα, για τον απλουστατο λογο οτι δεν τρωμε λαδι την Καθαρα Δευτερα. Χορτα, ελιες, ξηρους καρπους, τασhι, ταραμα, ξυατα, μουγκρα κλπ.

    Ωραια επερασαμεν, αν εξαιρεσεις ενα τεραστιο φουσκωμα... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες