5/3/12

Ηλίου φαεινότερα

Ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο,
το περάσαμε στο πάρκο,στο δάσος,στο κέντρο.

Έφτιαξα τσιζκεηκ κλασσικό -ένα μιγαδάκι παγοχωρίτικου και νεοϋρκέζικου-μα δεν μαγείρεψα τίποτα. Ηλιοτρόπια παιδί μου, όπου ο ήλιος κι εμείς! Να τον χαιρετούμε, να μας χαμογελάει, να τον φιλεύουμε χαμόγελα, να μας αγκαλιάζει τα μάγουλα. Πολύ κρύο για ηλιοθεραπεία παγοχωριτών,ευτυχώς.

Ο Μάρσαλ μαζί μας να γιορτάζει την επιστροφή του Θεού Ήλιου.

Ο Λάβης χτες ψιλομουρμουρούσε για το κρύο, εγώ πάλι το απολάμβανα, έλα όμως που πέσαμε σε μια Καλιφορνέζα,μια ψιλή πινέζα 1.85 που είχε φορέσει ό,τι χειμωνιάτικο χωρούσε η βαλίτσα της κι έκαναν με τον Λάβη ντουέτο! Βρε κοπέλα (κυρία δηλαδή) μου, κάτσε να σου δείξουμε πού είναι το ούμπαν, "Νόου,τρέχω τρέχω παγώνω,θέλω να πάω στο χοτέλ μου,είμαι από την Καλιφόρνια εγώ!ξεπάγιασα!"
Κι εμείς προφανώς είμαστε χιονάνθρωποι στο μυαλουδάκι της...

Μπροστά από τα μουσεία ο Μάρσαλ γνώρισε τη νεά του φιλενάδα,και τους αφήσαμε να χορτάσουν παιχνίδι. Μέχρι που όρμηξε ένας σκύλος γίγαντας, ο επίσημος αγαπητικός της σκυλίτσας και ο Μάρσαλ φώναξε "Μαμάαααααααα!!" Προλάβαμε να σώσουμε το μωρό μας από τις δοντάρες του φονιά. Φανταστείτε ένα (κλισέ) Νεοναζί γίγαντα, φαλακρό με παγωμένο βλέμμα. Τώρα μετατρέψτε την εικόνα σε καρτούν σκύλου, και έχετε τον φονιά,που παρολίγο να κάνει Λάβη και Μάρσαλ χλαπ!

Στο Μετρό, καθίσαμε απέναντι από ένα παράνομο ζευγαράκι, που λησμονώντας τη πλημμύρα της ελληνικής διασποράς, συζητούσανε δυνατά,τα προβλήματα της σχέσης τους. Εμ...έκανα ένα νόημα,έκανα δεὐτερο,τίποτα. Φιλιά,δάκρυα και φωναχτός αναστεναγμός.Ο άντρας της και ο άντρας του (ναι,καλά διαβάσατε) και αν τους βρούνε τί θα τους κάνουν.Περισσότερες λεπτομέρειες κλειδωμένες. Είπα ένα ησυχο "Κάτσε"στον Μάρσαλ που ήθελε να υποδεχτεί τον κάθε επιβιβαζόμενο Λουκανικοπολίτη, μα δε κατάλαβαν. Χαμογέλασα έντονα στην κοπελίτσα, τίποτα.
Κατέβηκαν ένα σταθμό πριν από εμάς. Στην πόρτα, ο Μάρσαλ προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή του μπερδεμένου Ελλαδίτη, ο οποίος τον διέταξε "Κάτσε κάτω!"στα ελληνικά.
Η κοπέλα γέλασε "Τί του μιλάς τώρα ελληνικά;Καταλαβαίνει το "Κάτσε"ο σκύλος;Πες του το στα παγοχωρίτικα!Δεν βλέπεις την κυρία του;"

Και μας προσέβαλαν (Άκου Παγοχωρίτισσα!!!), και συνέχισαν να είναι στον κόσμο τους. Ας είναι,ερωτευμένοι τριαντάρηδες σε κρίση.
Σκέφτηκα προς στιγμή να τους φωνάξω "Καταλαβαίνει,Καταλαβαίνει ελληνικά!!" μα ποιός ξέρει πόσοι άλλοι Έλληνες  βρίσκονταν γύρω μας.

Όλα ήρεμα,όλα ηλιόλουστα και παγωμένα σήμερα.
Η Άνοιξη ήρθε!! :))))))))))))))))))))))))))))))

9 σχόλια:

  1. Τι ωραίο Σ/Κ! Εμείς πάλε επαγώσαμεν τζαι καρτερούμεν την άνοιξη για λίες μέρες τουλάχιστον που τα αύριο....Αμην και πότε! Καλη εβδομάδα Μωβ!!! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήρθε Δευτεριάτικα δηλαδή;Από Δευτέρα σε Δευτέρα σας πάει;τς τς τς ...
      Όμορφη βδομἀδα Πρας μου! :)))))))

      Διαγραφή
  2. ο ήλιος... αμήν και πότε. και μην μου πείτε ότι ζούμε σε μια χώρα με δέκα μήνες ήλιο το χρόνο.
    ζήλεια καθαρή.
    καλή βδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Βδομάδα και σε σας,Μάνα!
      Ζείτε σε μια χώρα με 9μιση μήνες ήλιο τον χρόνο.
      :)))))))))))))))))))))))))))))

      Διαγραφή
  3. Ε χμ... μεν πικκαριστεις πολλα, αλλα σημερα, ηρτεν η ανοιξη στην Κυπρο που τα καλα... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρούτα μου, μα σοβαρά;
      Εν όμορφη η Άνοιξη της Κύπρου αλλά προμηνύει κι ένα αφόρητο καλοκαίρι (της), που καθόλου δεν συμπαθώ σόου μην φοβάσαι,καθόλου πικάρισμα εδώ.
      :)))))))))))))))))))))))))

      Διαγραφή
    2. ΑΚΥΡΟ το πικκαρισμα... Εχτες ηταν ανοιξη, σημερα εν ψοφος τζαι βρεεεεεεεεσχει!

      Διαγραφή
    3. Γρούτα μου,
      κι εδώ περιμένουμε βροχές από Πέμπτη.
      Έχουμε ήλιο αλλά οι -5 είναι -5! :))))))))

      Διαγραφή
  4. εν ωραίος ο ήλιος τον χειμώνα :-)

    στο ζευγαράκι έπρεπε να λέγατε τη γνώμη σας, έτσι όπως τους περιγράφεις θα ενομίζαν ότι αρχίσαν να καταλαβαίνουν παγοχωρίτικα στα ξαφνικά :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες