18/10/11

Ταινίες

Η Ποστ είχε μεγάλο δίκαιο με τον λαμπερό ήλιο του Βορρά.
Ομολογώ πως μου πήρε 5-6 χρονάκια για να συνειδητοποιήσω πως στον Βορρά οι ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές είναι στην ουσία ηλιοτρόπια.
Κι ενώ το Σαββατοκύριακο ήταν ηλιόλουστο και κρύο, να το απολαύσεις μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας,τα βράδια του ήταν παγάκια μέστο θάλαμο,για αυτό θέλαμε κουβέρτα!


Και φυσικά Καναπέ. Ζεστά Ποτά. Κρύα Ποτά που ζεσταίνουν. Θέρμανση αναμμένη και τον Μάρσαλ να κουλουριάζεται δίπλα μας,κάτω από τη δική του κουβερτούλα.


Καιρός για Ταινίες.




Το αξιολάτρευτο Σοκολά, με τον Τζόνι Ντεπ και την Ζουλιέτ Πινος (σετ!!!! ), που είχε το γαλλογερμανικό κανάλι την προηγούμενη Κυριακή,ο Λάβης δεν το είχε ξαναδεί. Μετά από 2 επαναλήψεις Μπρίτζετ Τζόνους 1+2-το 3 πότε θα βγει είπαμε; - και ένα Βασιλικό Λόγο, έφτιαξα ζεστό Τσάι Λάττε για να απολαύσουμε παρέα το έργο, κι αποτελειώσαμε τις πραλίνες που είχε φέρει ο Λάβης από το τελευταίο του ταξίδι.

Και μετά και μετά;

Σιωπηλός Γάμος


Ρουμάνικο έργο, καθόλου τυπικό της χώρας παραγωγής. Ένας Γάμος που γίνεται με χίλια δυο ζόρια και ο Στάλιν κηδεύεται! Αγάπησα την σκηνοθεσία, μαγική η φωτογραφία,αν και στην αρχή ξεγελαστήκαμε από  κυνηγούς του παρανορμάλ. Μάλλον άτσαλος ο  τρόπος του σεναριογράφου για να σε μπάσει στο παρελθόν, αλλά όχι χειρότερος της ιστορικής πραγματικότητας των σοβιετικών παρατράγουδων.
Σαν κάθε ταινία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης,που σέβεται τον εαυτό της, είχε χαρμόλυπη. Κωμικοτραγικές εικόνες. Και δυνατά χρώματα. Μερικά λεπτά βουβού κινηματογράφου. Γελοιοποίηση των σταλινικών προββάτων. Παραλληλισμοί και συμβολισμοί,άπειροι. Απίθανα τρυφεροί.
Δεν περίμενα πως θα μου άρεσε τόσο,όταν την αγόραζα. Ούτε πως θα γελούσα τόσο πολύ με το Σεξ.
Ο μόνος λόγος που την αγόρασα ήταν η περιέργεια. Πώς μπορεί ένας Γάμος να είναι σιωπηλός;
Κι αν κλείσουμε το στόμα μας, σιωπάει το σώμα; Σιωπά ποτέ η Φύση; 

Με την Ανθρώπινη Φύση, κυριακάτικη ταινία στο γαλλογερμανικό κανάλι και πάλι. Αμερικάνικος κινηματογράφος,εξερευνώντας ποιά στοιχεία συνθέτουν την ανθρώπινη φύση. Πιθηκώδες σεξ, γύμνια και ζούγκλα δάσους ή κοινωνικές αλυσίδες,προδοσία και ψέμα; Είτε σ΄αρέσει είτε όχι το θέμα ή το τέλος, το σίγουρο είναι πως οι καταπληκτικοί Tim Robins και Rhys Ifans,κλέβουν την παράσταση. Ειδικά ο τελευταίος,βεβαίως βεβαίως. :))))))))))))))





Ό,τι πρέπει για να ξεχαστείς από την πραγματικότητα.
Και να εμπεδώσεις πως με την Σιωπή, δίνεις Τροφή στην Σκέψη και στην Δημιουργία.
η Τέχνη ανήκει στην ανθρώπινη φύση, ενώ το χρήμα όχι. Οι ανάγκες,ναι. Όμως όπως μάθαμε να επινοούμε ανάγκες,έτσι μπορούμε ν΄αναπλάσουμε τα θέλω μας.



9 σχόλια:

  1. Είδα χθες το Too big to fail για τις τράπεζες και την οικονομική κρίση. πεζότατο αλλα κατατοπιστικότατο, οταν οι ισχυροί των ΗΠΑ συζητούσαν πως θα σώσουν τις τράπεζες και δεν έδιναν δεκάρα για τα εκατομμύρια ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια και τις δουλειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς από κινηματογράφο δεν πάω καλά αλλά έτσι που το περιγράφεις κάτω από τη κουβερτούλα, ζήλεψα. Εγώ θα κρατούσα ζεστή σοκολάτα μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο το σοκολά είδα, για το σιωπηλό γάμο εκίνησες μου την προσοχή. Εξεκίνησεν το φεστιβάλ τουρκ. κινηματογράφου δάκατο στην ... μετροπόλ τζιαι έσιει πολλα υποσχόμενα έργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ό,τι πρέπει για να ξεχαστείς από την πραγματικότητα.
    Και να εμπεδώσεις πως με την Σιωπή, δίνεις Τροφή στην Σκέψη και στην Δημιουργία.
    η Τέχνη ανήκει στην ανθρώπινη φύση, ενώ το χρήμα όχι. Οι ανάγκες,ναι. Όμως όπως μάθαμε να επινοούμε ανάγκες,έτσι μπορούμε ν΄αναπλάσουμε τα θέλω μας."

    Να 'σαι καλά, Θάλασσά μου μωβ...

    (Κι εγώ μόνο το σοκολά είδα...Πολύ γλυκό και παραμυθένιο...Ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. emeis ekamame film club...eidame midnight in paris, horrible bosses transformers source code kai polles alles malakies.
    i lista mas gia tes erxomenes meres eshiei to reader, ta godfather, casablance, annie hall je green lantern.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάνα,
    θα το βάλω στα υπόψη. Φετινό έργο, απ΄ότι είδα στο imdb. :)))))
    Τί πειράζει που είναι πεζότατο όπως λες; Το θέμα είναι να καταγράφεται η αλήθεια. Και αυτό έγινε στις Η.Π.Α. με όλους τους πλειστηριασμούς. Καταστροφή των στρωμάτων που θεμελιώνουν την οικονομία για χάρη των τραπεζών. Πανηλήθια και ανήθικη λογική.
    Φυσικά δεν συμβαίνουν μόνο εκεί.

    Σμιλί μου,
    τέλεια και η ζεστή σοκολάτα! Είχαμε όμως τα σοκολατάκια και θα ήταν υπερβολική δόση κακάο...:)))
    Οι περισσότερες ταινίες εδώ είναι μεγαλούτσικες,έκλεισαν την δεκαετία.
    Έχει κρυαδίσει και στην Κύπρο όμως,έτσι; Καιρός για κουβερτούλα κι εκεί! :))))))))))))))))

    Roam365,
    μια χαρά σας βρίσκω! :))))))))))
    Δεν ήταν καλό το Midnight in Paris ή το Horrible Bosses; Το πρώτο θέλω πολύ να το δω και το δεύτερο,μας πέθανε στα γέλια! Λάτρις του Κέβιν Σπέισι γαρ...
    Τα υπόλοιπα,μήπως να τα ξαναβλέπαμε; :)))))))))))))))))))))
    Λες να κάνουμε κι εδώ φιλμ κλαμπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποστ μου,
    βρες το,δεν είναι καθόλου ρουμάνικα βαρετό ή μινιμαλιστικό. Ασπούμε πόσα ρουμάνικα έργα καταλήγουν στα ράφια του ...Μίντια Μαρκτ; Εκεί ήταν η Ακαδημία Πλάτωνος, το Μικρό Έγκλημα, η Πολίτικη Κουζίνα. Καταλαβαίνεις.
    Για το φεστιβάλ,ναι,πρέπει να έχει πολλές ωραίες ταινίες. Περιμένουμε σινεκριτίκ! :)))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λεμέσια μου,
    μια αλήθεια στο μέγεθος ενός χαλικιού...
    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ταινίες τζαι σειρές στον καναπέ εν οτι πρέπει...Εν το πλαν μου για ποψε. Εν τζαι μεγάλη κακοκαιρία. Δεν ειδα τες συγκεκριμένες που περιγράφεις. Είδα προχτες μια Indie αγγλικη με ένα σεφ! Θελω να μάθω να κάμνω berry parfait ως αποτέλεσμα της ταινίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες