21/9/11
Γκαζώνοντας
Χθες για πρώτη φορά στις παγοχωρίτικες τηλεοπτικές ειδήσεις έγινε λόγος για την στάση της Τουρκίας ενάντια στο Ισραήλ και στην Κύπρο.
Μήπως σοβαρεύουν τα πράγματα επικίνδυνα ή η αναφορά στην περιοχή μας έγινε λόγω της Επίσκεψης του Γκιουλ στην Παγόχωρα;
Σήμερα γίνεται αναφορά και στην δυσαρέσκεια του Λιβανου.
Αναρωτιέμαι αν φοβούνται οι γείτονες μήπως ο Μητσόφ καταφέρει να τους ανατινάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ολόκληρο Κραφτβερκ και δεν το είδε,δεν το ήξερε. Σκέψου ν΄αφήσει το γκάζι ανοιχτό; :Ρ Είναι κι άοσμο κι αόρατο, με τί θα το πάρει είδηση ο καημένος; Άλλη μια Κληρονομιά της Κυβέρνησης Κληρίδη που θα είναι ανίκανος ο Μητσόφ να διαχειριστεί,ειδικά με τον Τουρκοκαρχαρία να τον γυροφέρνει.
Στα σοβαρά:
Να πλουτίσει η Κύπρος,το αμφιβάλλω.
Να μπει σε πόλεμο όμως;Πόσο σοβαρά είναι τα γαβγίσματα της Τουρκίας; Ο Λίβανος γιατί θυμώνει με την Κύπρο αφού συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών έχει υπογραφεί το 2007.
Θα τολμήσει η Τουρκία να τα βάλει με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Μήπως η Ευρώπη και οι Η.Π.Α. πληρώνουν τώρα την πολιτικοοικονομική ενίσχυση της Τουρκίας; Ο πληθυσμός της εχθρικής χώρας δεν φαίνεται να σκοτίζεται και πολύ για την ένταξη στην Ε.Ε. αφού το τοπικό βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει ολοένα.
Πόσο ρεαλιστική είναι μια Αραβοτουρκική συμμαχία;
Δεν είναι αφελής η εμπιστοσύνη (μας) στο παραδοσιακό μίσος που τρέφουν οι Άραβες για τους Τούρκους; Ειδικά με τη νέα πραγματικότητα στην Βόρειο Αφρική, μας περιμένουν εξελίξεις που έχουν ανάγκη ένα διορατικό Πρόεδρο με Κυβέρνηση κι Αντιπολίτευση σε εγρήγορση.
Πόσο ασφαλείς είμαστε τελικά;
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ένα ένα τα ερωτήματα. ο Λίβανος φωνάζει γιατί τον έβαλε πάνω η Τουρκία. από μια χώρα μισοδημοκρατία, που κάμνει κουμάντο η Χεζμπολάχ τι να περιμένεις; ας εφαρμόσουν πρώτα τις συμφωνίες που υπόγραψαν για ΑΟΖ με Κύπρο και μετά να μιλούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήοι άραβες και οι Τούρκοι δύσκολα θα τα βρουν όσο ο Ερντογάν θέλει να το παίζει σουλτάνος. δύσκολα βλέπω μια αραβοτουρκική συμμαχία που και αν συμβεί δεν θα είναι όλοι μαζί. θα έχουν χώρες όπως το Ιράν και η Συρία, και η Σαουδική Αραβία, ίσως και η Αίγυπτος εναντίον.
ασφαλείς καθόλου δεν είμαστε, γιατί έχουμε αποδείξει πως τινάζουμε μόνοι μας το μέλλον. μπαμ και τελείωσε.
διορατικός πρόεδρος και κυβέρνηση αντιπολίτευση σε εγρήγορση; χαροπάτε να γελάσω δυνατά.
Το φυσικό αέριο πάντως εγώ εν το βλέπω ως κληρονομιά του Κληρίδη, αλλά του Τασσου. Με ένα "ναι" στο δημοψήφισμα, σήμερα τα κοιτάσματα ήταν να βρίσκουνται σε περιοχήν υπό τον έλεγχο των βρετανικών βάσεων (όπως επρονόαν μεταξύ άλλων το σχέδιο Ανάν).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤου χριστόφια που την άλλη, πιστώνω του σωστή διπλωματία σε ότι αφορά τες σχέσεις με το Ισραήλ. Εν που τα λλία (πολλά λλία) σωστά πράματα που έκαμεν.
Τωρά τες πιθανότητες πολέμου βρίσκω τες μηδαμινές. Λάσσει απλά η Τουρκία. Εν της συμφέρει τίποτε παραπάνω τζαι έννεν πρόθημη να δοκιμάσει την τακτική των καμικάζι.
Αλλά έσιεις απόλυτο δίκιο στο "Μήπως η Ευρώπη και οι Η.Π.Α. πληρώνουν τώρα την πολιτικοοικονομική ενίσχυση της Τουρκίας;".
Δε φτάνει που τσιμεντώσαμε το κυπριακό, τώρα ετοιμαζόμαστε να το γκαζώσουμε κιόλας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι εναλλακτικές λύσεις και ειδικά η ηλιακή ενέργεια περιθωριοποιούνται γι ακόμη μια φορά.
Κι όπως αναφέρεις και στο κείμενο:
"Στα σοβαρά:
Να πλουτίσει η Κύπρος, το αμφιβάλλω."
Όσο για τον κίνδυνο πολέμου, καμία ειρήνη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένη στη Μέση Ανατολή.
Όποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά, λέει ο σοφός λαός.
Το ερώτημα είναι, ποιος θα είναι ο δικός μας προστάτης στην κούφια ώρα, πέρα από τον κακό μας εαυτό.
Εν ολίγοις, τι τα θέλαμε τα αέρια;
Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να γίνει κάτι το exciting! Νοιώθουν όλοι την ανάγκη να ορίσουν τα σύνορά τους, όπως κάποια χτηνά που κατουρούν για να δηλώσουν κατοχή και ιδιοκτησία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Λίβανος: γιατί γράφεις Μάνα πως τον έβαλε πάνω η Τουρκία; Δώσε μου έστω και μια παραπομπή, εκτός από τα δικά μας ΜΜΕ.
Νομίζεις πως άλλη δουλειά δεν έχουν από το να συνωμοτούν σε βάρος μας; Η διαφορά τους με το Ισραήλ ήταν δεδομένη, και φυσιολογικά τονίστηκε όταν πήρε το απάνω χέρι η Χεσπολλά.
Μην ακούς την προπαγάνδα των ΜΜΕ!
Τα οποία λένε κάτι άλλο παραπλανητικό: οι τούρκοι λέει θα αρχίσουν από βδομάδας έρευνες στην "ίδια" περιοχή με εμάς.
Ψέμα!
Οι τούρκοι θα αρχίσουν προφανώς επισκοπήσεις, όχι έρευνες ή τρυπήματα, στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, καμιά σχέση με την Αφροδίτη μας.
(Και δεν εξετάζω το νόμιμο, ή το παράνομο, εξετάζω την παράνοια που δημιουργούν τα ΜΜΕ – και φαντάσου δεν βλέπω τηλεόραση και ακούω μόνο Τρίτο…)
Defiance, πως είναι δυνατόν να αναπαράγεις με τόση ευκολία ένα από τους πιο εγκληματικούς μύθους που είχε υποβάλει ο Τάσσος τότε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες μου που και πως προνοούσε το σχέδιο Ανάν πως το οικόπεδο 12 θα ήταν υπό τις αγγλικές βάσεις!
Το σχέδιο Ανάν πάππαλλα, αλλά λίγη εντιμότητα, έστω και 7 χρόνια αργότερα δεν βλάφτει…
@Strovoliotis
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ' αρχή άσε τα "περί εντιμότητας έστω και εφτά χρόνια αργότερα" λες τζαι ανήκω σε καμια κατηγορία παλιών τασσικών καραβάνων που εκονταροχτυπιέστουν τζαι κονταροχτυπιέστε ακόμα. Ποττέ εν ήμουν τασσικός τζαι πριν εφτά χρόνια ήμουν πελλορόκολος. Μπορεί πλέον να κρίνω επί του ασφαλούς τζαι μετά το παναΰριν, αλλά παράλληλα μετά εγίναν γνωστά τζαι πράματα που εν εξέραν όσοι εβουρήσαν να πιαν στρατόπεδο πριν εφτά χρόνια.
Για οικόπεδο 12 συγκεκριμένα εν είπα. Για την περιοχή είπα. Τζαι αναφέρουμαι στην αναφορά του σχεδίου για το «Πρόσθετο Πρωτόκολλο στη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης». «Η Κύπρος δεν θα απαιτήσει, ως μέρος των χωρικών υδάτων της, τα ύδατα μεταξύ των γραμμών οι οποίες περιγράφονται στην έκθεση που αναφέρεται στο Πρόσθετο Πρωτόκολλο (...) Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να απολάβει πλήρους και ανεμπόδιστης πρόσβασης για οποιοδήποτε σκοπό στα ύδατα μεταξύ των υδάτων τα οποία η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διεκδικήσει...».
Τα "νέα σύνορα" στη θάλασσα που θα έβαλλεν η Αγγλία στο πρωτόκολλο μετά τη λύση τζαι θα άφηνε διάδρομο για τες βάσεις της μάντεψε που θα ήταν. Όξα έσιεις τες πουτάνες τους Εγγλέζους για αθώους που σκέφτουνται το καλό των άλλων ούλλων τζαι όι τις πούγκας τους;
Φίλε μου, εντάξει, δεν ήσουν Τασσικός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απόσπασμα που αναφέρεις έχει να κάνει με το γεγονός πως οι εγγλέζοι, στα πλαίσια της λύσης θα πρόσφεραν μέρος του εδάφους των βάσεων, για να γλυκάνουν το χάπι, αλλά απαιτούσαν να συνεχίσουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα (δηλαδή ελεύθερη πρόσβαση) που απολάμβαναν από το 1960 στα εδάφη που θα τους απέμεναν.
Απολύτως καμιά σχέση με ΑΟΖ, απολύτως καμιά σχέση με αξιοποίηση πόρων, πού ούτε το 1960 υπήρχε!
Επιμένω: είναι αυτός ένας από τους πιο εγκληματικούς μύθους που είχε χρησιμοποιήσει η τότε κυβέρνηση μας…
Α, και για αυτά που γράφεις στο μπλοκ σου: το σύνταγμα δεν αλλάζει όχι επειδή βαριόμαστε να το αλλάξουμε: δεν *μπορούμε* να το αλλάξουμε ως εκ της δικής του φύσης που το απαγορεύει αυτό.
Και το χειρότερο: έχει ήδη καταστεί ευρωπαϊκό κεκτημένο…
Για το θέμα ΑΟΖ τζαι Ανάν διαφωνούμε, αλλά τέλος πάντων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το Σύνταγμα εν καταλάβω γιατί εν μπορούμε (πέραν του θέματος της πρόκλησης). Αφού η συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου που το επρονοούσε εν ισχύει πλέον. Εν την παραβίαση της που επικαλεστήκαν τζαι οι Τούρτζοι κατά την εισβολή τζαι εν Σύνταγμα για μιαν ενωμένη Κύπρο με Ε/κ τζαι Τ/κ, που πάλε εν ισχύει.
Οι συνθήκες συμμαχίας και εγγυήσεως ή πως αλλιώς τις λένε, έγιναν μέρος του συντάγματος του 60. και αυτό το σύνταγμα ισχύει, είναι με αυτό που μπήκαμε στην ΕΕ, και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, γιατί απλούστατα δεν περιλαμβάνει μηχανισμό αλλαγής για όσα άρθρα ονομάζονται «θεμελιώδη».
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά, από το 1964 το σύνταγμα το λειτουργούμε αποκλειστικά οι ΕΚ, βάσει του αμφιλεγόμενου «δικαίου της ανάγκης», κάτι που αποτελεί μια από τις σοβαρότερες πτυχές του αγαπημένου μας προβλήματος..
Οι τούρκοι εισέβαλαν, όχι επειδή καταργήθηκε κάτι, αλλά επειδή είχαν και συνεχίζουν να έχουν κάποια δικαιώματα επέμβασης (άσχετο αν τα ερμήνευσαν ορθά), όπως περιγράφονται στο σύνταγμα του 60.
Η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι είναι με τη λύση: μόνον τότε θα είναι δυνατόν να κάτσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι ΕΚ, ΤΚ, Ελλάδα, Αγγλία Τουρκία, που έψησαν μαζί το μενού του 60, και να το ξαναφτιάξουν βάσει νέας συνταγής. Και αυτό (η συμφωνία δηλαδή όλων να ξαναγράψουν το σύνταγμα), θα θεωρηθεί απλώς παραδεκτό γεγονός, δεν προβλέπεται πουθενά.
Α, και για το θέμα ΑΟΖ και σχεδίου Α., δεν είναι θέμα διαφωνίας… απλώς *δεν* έλεγε τέτοια πράγματα…
Δεν ξέρω και πολλά για την Κυπριακή πολιτική σκηνή... παρόλα αυτά ο Ερντογάν μου δίνει απλώς την εντύπωση του μαντρόσκυλου που γαυγίζει για εντυπωσιασμό. Με τόσα μέτωπα ανοιχτά που θα πάει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θα τολμήσει; Βεβαίως. Οι προφητείες του Λιακόπουλου βγαίνουν αληθινές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες.