8/7/11

Απαράδεκτος

Μακρόνησος    

Η παραλία καταπληκτική. Το νερό πεντακάθαρο. Ο κόσμος ανάμικτος, οικογένειες, παρέες,ξένοι τουρίστες,ζευγαράκια. Η άμμος καθαρή μα πιθανό επικίνδυνη λόγω αντικατοπτρισμού για τους φέροντες δέρμα φρέσκας κρέμας σαν μουά. Ακόμη και κάτω από την ομπρέλλα με 3 φορές αντιηλιακό προσώπου και σώματος,έγινα σαν κράνο...και η μύτη σαν αποξηραμένο κράνο (λέγε το και κράμπερι,χωρίς βότκα)
Κολύμπι,ξάπλα, διασκεδαστικό βιβίλιο ή περιοδικό, παιχνίδι και αμμοθεραπεία,όλα καλοδεχούμενα. Μέχρι την ώρα που ο Λάβης πρότεινε να φέρει σάντουιτς και φραπέ. Λάθος μου που ξέχασα πόσο ανελέητος είναι ο Κϊοσκάς στην παραλία της Μακρόνησου-Μακρονήσου; χμ...- και πως εκεί συγκεκριμένα, οφείλουμε να προτιμούμε το ψυγειάκι και το ταπεράκι μας.
Πλησιάζεις στο ξύλινο περίπτερο, βλέπεις ξένες κοπέλες να δουλεύουν ασταμάτητα,λιώνοντας στη ζέστη της Κύπρου,κι αυτός σαν πασάς εφέντης στο ταμείο, άξεστος και λυγδερός,να εισπράττει...
13 ευρώ!!! για μια πλαστική μπαλίτσα (ένα παιδάκι με ρώτησε πόσο κάνει γιατί ο παπάς του του είχε δώσει ένα 5ευρο),3 ευρώ για ένα ατομικό μπουκαλάκι λεμονάδας,την τιμή του φραπέ δεν τη θυμάμαι αλλά ο Λάβης γκρίνιαζε πολλή ώρα για την παντοδυναμία του μονοπωλίου,και το θεϊκό κι άφταστο ποσό των 7,5 ευρώ για σάντουϊτς με τόννο...επειδή είναι σε πιττούλα δηλαδή; ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΚΟΤ; Άκουσα τους ξένους να σχολιάζουν αρνητικά τις τιμές, αναγκασμένοι όπως κι εμείς ν΄αγοράσουν κάτι, είδα Ρώσσους και δικούς μας -Ελλαδιτες συμπεριλαμβανουμενοι- ν΄αγοράζουν σακκούλες με φαγητό χωρίς ένα χοροπήδημα φρυδιού έστω. Το Φραπέ απαίσιο, θυμάμαι το Φρέντο στο Μεντιτερράνιαν στη Λεμεσό, σερβιρισμένο σε στιλάτο πλαστικό ποτήρι κατάλληλο για ατυχήματα παραλίας, το Φραπέ στο Σίλβερ Σαντς στον Πρωταρά, που αν μη τε άλλο, σου προσφέρει και την "αξιοπρέπεια" του περιποιημένου παραλιακού καφέ.Κι αν θυμάμαι καλά,στοιχίζουν λιγότερο από τον συγγενή τους στο κιόσκι στη Μακρόνησο.
Κι εντωμεταξύ, κάθε μα κάθε φορά που πήγα για κολύμπι εκεί,με τον ίδιο θυμό έφυγα. Καλά να πάθω και καλά να πάθετε αν διαβάσετε το ποστ και πάτε εκεί χωρίς εφόδια! :Ρ :) Αν αυτός είναι μια φορά απαράδεκτος,εμείς είμαστε 100 φορές που του επιτρέπουμε να θησαυρίζει.
Πραγματικά,κάτι πρέπει να κάνουμε με τον κύριο Κϊόσκα!














6 σχόλια:

  1. σκέψου όμως πόσο κινείται η οικονομία με αυτές τις αισχροκερδείς δραστηριότητες, η χαρά του καπιταλισμού, η χαρά!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαρά; πεθαίνει ο καπιταλισμός από χαρά! σωστός! Μα είναι φοίνιξ ο άτιμος, ενώ εμείς όχι! :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν πάω έτσι τόπους. Ευτυχώς δηλαδή γιατί ήταν να τσακωθώ μαζί του. Εκατάγγειλεν τον κανένας να ανοίξει υπόθεση; Ή ούλλοι απλά διαμαρτύρουνται;
    Πάντως εν καλή φάση για κάποιον που θέλει να φκάλει λεφτά τζαι να του την σπάσει. Κάμνεις καμιά 50ρκα σάντουιτς, πάεις δίπλα του τζαι αρκέφκεις να τα πουλάς 4-5 ευρώ το ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπορεί να υπάρχει αισχροκέρδια τζαι που τες θκυό πλευρές.

    αν δηλαδή το κιόσκι ενοικιάζει το που τον ΚΟΤ ή τον Δήμο, τζαι ο Δήμος κόφκει του την κκελλέν του εν μπορεί να του βάλει περιορισμό πας τες τιμές.

    ύστερα λαλεί σου "είσαι ελευθερος να μεν πιείς τίποτε!" :)

    τα ανάλογα κιόσκια στην παραλία της Λεμεσού που ξέρω πάντως, εν απλησίαστα τα ενοίκια τους. με αποτέλεσμα να τα ενοικιάζουν άτομα που ήδη έχουν άλλες επιχειρήσεις τζαι βέβαια κόφτει τους μόνο το κέρδος.

    ακόμα ένα ζήτημα εν το γιατί να τα ενοικιάζουν - εφόσον εν κοινοτικά υποτίθεται - χωρίς κάποιο χρονοδιάγραμμα. δηλαδή να σου κάμνει συμβόλαιο πέντε χρόνια τζαι μετά να πρέπει να ξανακάμεις αίτηση για να το πιάσεις.

    πέντε χρόνια εν αρκετά για να κάμεις κέρδος αλλά αν έσιεις τζαι έναν περιορισμό εν θα κόφκεις την κκελλεν του κόσμου διότι ούτε θα σε συμφέρει ούτε θα μπορείς.

    σωστά λαλεί ο Ντεφιάνς. τζαι τρία ευρώ το σάντουιτς τζαι έναν ευρώ το φραπέ πάλε φκέλλεις κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φρίκη, τζαι το σχόλιο της disdaimona η φοιτσιάρικη πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο καπιταλισμός εν φοίνικας διότι κάθε φοράν που πεθανίσκει ξαναγενιέται χωρίς αυτού του είδους τα παράσιτα που πεθανίσκουν μαζίν του. Ενώ ο σοσιαλισμός πεθανίσκει μιαν τζι έξω διότι κρατεί τα τζιαι τον τρώσιν πριν να ξαναγεννηθεί.

    Ο κιοσκάς σου θα ξοφλήσει σε μιαν επόμενην οικονομικήν κρίσην. Τζιαι θα πιάσει την θέσην του ένας σωστός επαγγελματίας. Τωρά ζιει χάρη στην προστασίαν που του παρέχει ο ΚΟΤ, αλλά σε τούτην την οικονομικήν κρίσην μάλλον θα πεθάνει τζιαι ο ΚΟΤ, τουλάχιστον όπως τον ηξέρουμεν.

    Όλα αυτά είναι δυνατά διότι έχεις την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ να επιλέξεις τζιαι να προτιμήσεις το ταπεράκιν.

    Ζήτω η Ελευθερία, τζιαι ας εν τζιαι χωρίς αγοραστόν σάντουιτς.

    Ευχουμαι σου να χαρείς την θάλασσα, μπλε η μωβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες