1/6/11

θεμιτά


Νερόβραστη "Αγανάκτηση" στην Λουκανικούπολη, με τους δικούς μας να μην γνωρίζουν ποιά ακριβώς είναι τα αιτήματα - πέραν του να φύγουν όσοι έφαγαν πολλά.Στο τελευταίο όλοι συμφωνάνε.Κατά τ΄άλλα, αιτήματα ασυγκρότητα, μια σαλάτα εποχής, που όμως αρέσει σε όλους όσους κουραστήκαν από τον κομματισμό που βρωμίζει την πολιτική οντότητα της χώρας και υποβιβάζει τις κοινωνικές αξίες. Συνειδητοποιούμε όμως την ύλη που χρειάζεται η πραγματική Δημοκραία που αναγράφεται στα πανό;  Είναι βέβαια μια αρχή, να ξέρεις πως θέλεις αλλαγή, απαιτώντας να πληρώσουν επιτέλους όσοι έφεραν την Ελλάδα μας σε αυτή την κατάσταση. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια πως και ο μέσος πολίτης, τις τελευταίες δύο (ας μην πούμε 3) χρυσές (πλαστικές με χρυσό μάικροτσιπ) δεκαετίες έζησε ως καταναλωτής εις βάρος της πατρίδας του. Αυτό τείνουμε να το ξεχνάμε, ειδικά στην Κύπρο όπου αν δεν προσέξουμε θα χρειαστούμε μαύρη κάρτα για να ανακτήσουμε από τους ξένους όσα τους πουλήσαμε για χάρη της χ (γ) λιδή (α) ς.

Πρώτοι φαίνεται τελικά να "ξύπνησαν" οι Ιταλοί,αν η νίκη της κεντροαριστεράς δεν οφείλεται σε μια από τις επαναλήψεις της πολιτικής κυκλοθυμίας, στην οποία μας συνήθισε η Ιταλία τις τελευταίες δεκαετίες. Ο τύπος κάνει λόγο για ουσιαστική αγανάκτηση της μέσης τάξης, η οποία δεν θέλει πλέον να οργώνεται από τον πιο γελοίο αρχηγό κράτους της Ευρώπης. " Η μεσαία τάξη της Ιταλίας δεν θέλει  άλλο τον Μπερλουσκόνι,που ρεζιλεύει τη χώρα διεθνώς" διάβασα στα παγχωρίτικα.Όλα τα λεφτά (του) ο Σίλβιο! Κακιασμένος-τόση κακία πού χωράει; - να απειλεί τις πόλεις που τον πρόδωσαν...
Μετά τα τελευταία σκάνδαλα, μήπως ήρθε η ώρα για ουσιαστικές αλλαγές στην Ευρώπη; Μήπως να σταματήσει η φόρα όλων των ηλικιωμένων, που καταχράζονται την εξουσία τους και το μέλλον μας; Ένα ντόμινο έχει αρχίσει,από την διεθνή πολιτική σκηνή, άρχισε τώρα να ταρακουνείται και η ΦΙΦΑ. Για να δούμε...θα βγουν σε καλό;

Σαββατοκύριακο πάλι με διαδηλώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς τελικό ΤσάμπιονςΛιγκ αυτή τη φορά
http://i31.photobucket.com/albums/c353/stickmarionette/football/pepspam%202/354c3e6b.jpg
(είδατε τον Πέπε; ένας πολύ όμορφος λόγος για να γνωρίσεις το ποδόσφαιρο!) αλλά με μια Πέμπτη της Αναλήψεως να προηγείται.

Στις ειδήσεις για μια φορά ακόμη, μεταφορά αγωνίας για τη νέα "επιδημία". Δεν ήταν τα ισπανικά αγγουράκια αλλά τα ολλανδικά.100% σιγουριά όμως όχι. Οι έρευνες σαν στάσιμες. Μεταγλώτιση φόβου στα μανάβικα και στα σούπερμάρκετ όπου τα σαλατικά παραμένουν απώλητα παρά τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης. Στο μεσημεριανό φαγητό, δεν προσφέρεται σαλάτα, από κανένα εστιατόρειο. Μποτιλιάρισμα για αποφυγή ευθυνών.

Επόμενη είδηση,όχι νέα μα παλιά. Τώρα ολοκληρώνεται όμως. Η πιο χαρούμενη είδηση έβερ- για μένα!
Κι από την Παγόχωρα σταματάει ο χρόνος στην Κύπρο. Ένα οποιοδήποτε απόγευμα της δεκαετίας του '90, στα φανάρια στο Μετόχι του Κύκκου. Τα κυπαρίσσια προστατεύουν από τον καυτό ήλιο. Από τις κόρνες όμως δεν προστατεύονται τα αφτιά. Η μάμα εκνευρισμένη αλλά ήσυχη. Στο ραδιόφωνο ο Τάκης Σταυρινίδης,με τις γριούλες να προσπαθούν να μαντέψουν τις απαντήσεις του ραδιοπαιχνιδιού για να κερδίσουν δώρα (ή χρήματα; δεν θυμάμαι). Μισή ώρα αργότερα, είμαστε λίγο πιο κοντά στο σταυροδρόμι. Κλείνω τα μάτια, κι ονειρεύομαι πως " όταν θα μεγαλώσω, θα έχω ιπτάμενο αυτοκίνητο για να μην κολλάω στην κίνηση." Μπαίνω στον κόσμο του μέλλοντος και ξεχνιέμαι, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Το ίδιο και στις αργίες, στην επιστροφή για τη Λευκωσία, όταν κάθε φορά έμοιαζε σα να είχε εγκατασταθεί όλη η Κύπρος στα αυτοκίνητα και στον συγκεκριμένο δρόμο.
http://www.skyscraperdefense.com/html_images/rescue/rescuecar.jpg
Ιπτάμενο αυτοκίνητο! Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, κι αν στην αρχή, πελάτες θα είναι μάλλον Σώματα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και κάποιοι δισεκατομμυριούχοι, μέχρι να κλείσουμε τα σαράντα, το παιδικό όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.Τώρα αν η εναέρια κίνηση θα είναι λιγότερη από την υπέργεια, χμ...θα δούμε! :))))))))))))))))))))

3 σχόλια:

  1. Τζαι στην Κύπρο οργανώσαν διαδήλωση οι "Αγανακτισμένοι" εχτές. Λλίον η άθλια ενημέρωση που έγινε, λλίον η απάθεια, εμαζευτήκαν έξι (6, VI, 'Στ) άτομα μόνο. Τα πανό ήταν πιο πολλά.
    Cheers για το "χρυσές (πλαστικές με χρυσό μάικροτσιπ) δεκαετίες".
    Αν μάθει αλλό καμιά ομάδα να παίζει μάπα θα δούμε τζαι τελικό του χρόνου. Του χρόνου ελπίζω ότι Νάπολι, Ουτινέζε, Βιγιαρεάλ τζαι Βαλένθια θα αποκλείσουν μεγάλους τζαι θα τους ταρακουνήσουν.
    Είμαι λλίο συνωμοσιολόγος, αλλά τωρά το βακτηρίδιο να ξεκινήσει Γερμανία (τζαι να φταιν ούλλοι οι άλλοι) τζαι εντελώς τυχαία αντίδοτο να εν πανάκριβο φάρμακο γερμανικής εταιρείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Κύπρο,δεν το συζητώ καν. Διαμαρτυρία; Τέλειος ο τρόπος που έγραψες το 6 στα αραβικά,στα λατινικά και στα ελληνικά χαχαχαχαχα
    :))))))))))))))))))))))))))))))

    Χμ,λες να κερδίσουν οι μικροί του χρόνου; Τώρα να δούμε τί θ΄αποκαλύψει το νέο σκάνδαλο στη ΦΙΦΑ. Διάβασα πως η Βαρμελώνη φέτος απαρτίστηκε, κατά μεγάλο μέρος, από τις ακαδημίες της. Μεγάλος σεβασμός λοιπόν για τον Πέπ, πέραν του θαυμασμού για την φωτογένεια του :)))))))))))))))

    Για το δυσάρεστο τώρα,έχεις δίκαιο.Ασχολίαστη η προχτεσινή είδηση του "θαυματουργού φαρμάκου"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η πανευρωπαϊκή αμφισβήτηση του κομματισμού είναι πέρα από ευχάριστη. :)

    Καλημέρα Θάλασσά μου μωβ!

    (Τέλειο το ιπτάμενο αυτοκίνητο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες