19/2/10

Με δυο πόδια σε ένα σάνδαλο

Αγχθώθηκα. Ναι, ναι, αγχθώθηκα.
Νιώθω σαν μια σταγόνα ελαιόλαδο που την έριξαν για να αργομεθύσει σε ένα ποτήρι κρασί.


Υπήρχαν σήματα καπνού αλλά βαριόμουνα να τα διαβάσω.

1) Γνωριζόμαστε 8 χρόνια.Μετά το σχολείο έκανα 2 σοβαρές και διαχρονικές φιλίες. Αυτός είναι η μία.

2) Έγινε από έμπιστος φίλος, Ν(υν), χωρίς να το καταλάβω.

3) Είναι θεός με χιούμορ και φοβερή ψυχραιμία. Δεν πτοείται από καμιά ανώριμη δράση μου. Για την ακρίβειαν δεν τις θεωρεί ανώριμες, ούτε τρελλές. Απλά "ψυχή". Έτσι το αποκαλεί.

4)Δεν στήσαμε τριήμερο καβγά για την φωτογραφία που έχω πάντα μπροστά από το γραφείο μου. Και αυτό το σήμα θα έπρεπε να το είχα τουλάχιστον δει! Εξηγώ: Η φωτογραφία είναι του Α, του αδερφού μου-καλύτερου φίλου μου με μουά από νύχτα σε μπουζούκια. Αγόρια ήρθανε και καβγαδίσανε, μα οι φωτογραφίες με τον Α έμειναν.Ο Ν(υν) επίσης.

5) Είναι σούπερ υπερπροστατευτικός χωρίς να πνίγει τον χώρο μου.


6)Ένα πρωί Κυριακής, ήθελα!!!! και τον ξύρισα. Δεν ξέρω τί με είχε πιάσει όμως ενώ το ξυραφάκι έγλυφε το δέρμα του, σπρώχνοντας τον αφρό και σκοτώνοντας μουστάκια, μούσια και γένια, εγώ ένιωθα γυναίκα νιρβάνα. Κι αυτός όμως καθόταν πολύ φρόνιμος.

7) δεν του άρεσε η ιδέα του γυμνού πίνακα αλλά δεν άλλαξε δέκα χιλιάδες χρώματα όταν το έμαθε. Μάλλον επειδή ξέρει πολύ καλά ότι πηγαίνω με ...μαγιώ! 
...
Τη μέρα που αποφάσισε να φύγει για σεμινάριο πληροφορικής στην Ινδία (για όποιον ενδιαφέρεται, στην Ινδία προσφέρονται intensive courses με αναγνωρισμένα certificates στο 1/3 της τιμής από ότι στην Ευρώπη/Παγόχωρα) πήρα ειδοποίηση απόλυσης από το γραφείο. Κι ενώ έτρεχα να βγάλω τουριστική βίζα για να πάμε μαζί στο Ντελχί, νομιζόμενη πως ο Ν(υν) λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο του Χοτέλ Καλιφόρνια δλδ μουα,στο κινητό αναγράφηκε κλήση από τις Μεγάλες Δυνάμεις=παπάς μου.

- Πού είσαι;
- Παπαάαααααααααααααα, πάω Ντέλχι!
- Όχι, δεν πας. Μένεις εκεί που είσαι και βρίσκεις άλλη δουλειά.
- Έτσι νομίζεις! Με την αποζημίωση, πληρώνω ενοίκια και πάγια, παίρνω και εισιτήριο μετ' επιστροφής για Ντέλχι.
- Και τί θα τρώεις, πού θα μένεις ένα μήνα εκεί;
- Παπά, πού το ξέρεις ότι θα είναι για 1 μήνα;

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, θα τον σκοτώσω! Ναι, ο Ν(υν) είναι ο αγαπημένος των Μεγάλων Δυνάμεων. Που πάει να πει ότι συνωμοτούν για να βοσαρέψω!
Και όσο βοσαρεύεις, μεγαλώνεις. Κάνεις ρυτίδες και λευκαίνουν τα μαλλιά σου. Μπρρρρρ...
Ντελχί γιοκ για τώρα.

Τη μέρα που θα έφευγε, πριν 9 μέρες δηλαδή, με ρώτησε τί χρώμα θέλω να είναι το σάρι που θα μου φέρει.- Είχα δει ένα μαύρο με χρυσές λεπτομέρειες, χειροποίητο, τέλειο για βραδινό φόρεμα αλλά στοίχιζε 16000 ευρώ. Του το είπα. Όχι γιατί είχα την απαίτηση να μου φέρει ένα τέτοιο δώρο αλλά διότι με ρώτησε τί ήθελα. :))))))))))))

- Ναι, είμαι λίγο στριμωγμένος οικονομικά. Το ταξίδι, τα δίδακτρα του σεμιναρίου, πήγα κι Αμβέρσα τις προάλλες.
-Τί έκανες στην Αμβέρσα; Πήγες ταξίδι και δεν με πήρες μαζί σου;
- Πήγα για να σου πάρω ένα δώρο. 
- Τί δώρο; (Γμτο γμτο γμτο! Έρχεται το καρδιακό!)
- Θα έχεις καιρό να το σκεφτείς αν το θες ή όχι. Όταν θα επιστρέψω θα μιλήσουμε και πιο σοβαρά. Θέλεις να παντρευτούμε; Μην μου απαντήσεις τώρα. Δεν γονατώ, δεν φέρνω λουλούδια και λοιπά ρομαντικά. Όμως ξέρω ότι μπορώ να σε κάνω ευτυχισμένη. Θα έχεις το έξτρα δωμάτιο σου για τις φορές που θα θέλεις να με σκοτώσεις για το παραμικρό κιχ. Θα σε αφήνω να κάνεις όσα ταξίδια θέλεις και να πηγαίνεις όπου θέλεις.
- Τι εννοείς θα με αφήνεις; Περιμένεις ότι θα σου ζητώ άδεια;
- Όχι. Αν μου πεις ναι, δεν σημαίνει ότι θα παντρευτούμε φέτος αν δεν το θέλεις. Ούτε θα αποκτήσουμε μωρά εδώ και τώρα. Θα μπορείς να δουλεύεις ή να κάνεις το διδακτορικό σου, όπου να είναι. Θέλεις να ζήσουμε στην Κύπρο ή στην Ευρώπη; Στην Ιαπωνία, στην Αμερική; Δεν με ενδιαφέρει ο τόπος, με ενδιαφέρει να είμαστε μαζί. Δεν ξέρω να χορεύω ζεϊμπέκικο (αυτή τη λέξη πρέπει να την έκαμε 100 φορές πρόβα για να την πει απ' έξω) αλλά μου αρέσει ο Καζαντζάκης. Δεν ξέρω ελληνικά αλλά θα μάθω. Θα γίνω ορθόδοξος για να μπορούμε να παντρευτούμε σε ελληνική εκκλησία. Και ναι, θα μπορείς να φορείς το δακτυλίδι σαν μενταγιόν, δεν έχω πρόβλημα. Και ναι, θα πάρουμε σκύλο και γάτο. Όταν έρθω πίσω θα θέλω απάντηση.Ή παντρευόμαστε ή χωρίζουμε. Ξέρεις τί περιμένω από σένα και δεν νομίζω να έχω πέσει εκτός.
- Γμτο!
- Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Σ΄αγαπώ. Πολύ. Από την πρώτη μέρα. Απλά σε περίμενα να ωριμάσεις.
- Γμτο γμτο γμτο!
(γνωριζόμαστε 8 χρόνια λέμε. Δεν παρεξηγεί τις αντιδράσεις μου. Ξέρει ότι αν δεν έκανε αυτήν την κίνηση ερώτησηπίεση, θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί, σε διαφορετικά διαμερίσματα όμως- θέλω τον χώρο μου- για άλλα 50 χρόνια)
κξκξ
Και δίπλα από την φωτογραφία μας με τον Α, κάθεται τώρα κι ένα μονόπτερο. Σε κουτάκινο βελούδι. Λεπτό,λευκόχρυσο, με εύθραυστο δέσιμο, 2 διαμαντάκια κι ένα μεγάλο στη μέση νορθιασμένο. Ό,τι ονειρεύται κάθε λονάρμ καπέλο δλδ. Οι φίλες μου δλδ.

Δεν μπορώ καν να το πω στην κολλητή μου. Ή στον Α. Υποπτεύομαι ότι το γνωρίζει ο παπάς μου.
Δεν μπορώ να πω "την έβαψα!", ακούγεται κάπως στα κυπριακά αφτιά. "Κατίσχι μου!" λοιπόν...
Κα τί σχι μου!
Είμαι έξω φρενών μαζί του. Διότι ξέρει ότι τώρα που πήγε στην άλλη μεριά του κόσμου, με 4 1/2 ώρες διαφορά, έχω τον χώρο μου και ώ ναι! Μου λείπει. κΑΙ Ω ,ΝΑΙ! τον αγαπάω. Πολύ. Και τί χαζά που ήμασταν να μην τα φτιάχναμε στα 20πλυν και να μην είχαμε τώρα τέτοια προβλήματα. στα 20 θα με είχε χωρίσει, παραήταν σοβαρός και μετρημένος.

@#$@#$@#@ τί τους πιάνει όλους η μανία με την συμβίωση  όταν αγγίξουν τα 30;

Η λογική λέει ότι είναι τέλειος. Η καρδούλα λέει ότι δεν είναι Έρωτας. Απλά, Αγάπη.
Καταλάβαμε γιατί ..."Γμτο γμτο γμτο!" ;
ο



4 σχόλια:

  1. Δύσκολες αποφάσεις...Η απόσταση θα σε βοηθήσει όμως, να ψάξεις μέσα σου τη σωστή απάντηση...Καλή τύχη, Θάλασσα μωβ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ... Έχω μείνει άφωνη. Στ΄αυτιά μου ακούγεται συναρπαστική η ιστορία σου. Τι σημαίνει ρε συ δεν είναι έρωτας? Πώς θα μπορούσε να ήταν μετά από 8 χρόνια? Ξέρω γω.. θα άντεχες να τον χάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. !
    συνταρακτικά νέα.
    σκέφτου το. take your time.
    και πάρε μία απόφαση που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλά δύσκολη

    σοβαρά τι έγινε;


    Εύχομαι κάτι αναπάντεχο καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες