20/1/10

Γυμνό



Από παιδί περπατάω στο σπίτι με τις πατούσες γυμνές. Στο χωριό τα καλοκαίρια, πολλές φορές γεμίσαμε μ΄αγκάθια  τα πόδια. Αφού δεν πονούσε ο αγαπημένος ξάδερφος, δεν πονούσα ούτε κι εγώ.
Χειμώνας βαρύς.Χιόνια.Το διαμέρισμα είναι παγωμένο. Ακόμα κι όταν κάνεις έρωτα, αναγκαστικά φοράς μάλλινες κάλτσες. Μακριές, μέχρι το γόνατο. Μαλακές, αγκαλιάζουν τα πόδια σαν λούτρινες αγάπες μωβ. Έχουνε και μεταξένιο φιογκάκι.
Όλο τον υπόλοιπο χρόνο, στο σπίτι αιωνίως ελάχιστα ρούχα. Λατρεύω να είμαι γυμνή. Στο σπίτι μονάχα. Έξω, φοβάμαι την γύμνια μου. Θαυμάζω την γύμνια άλλων. Ποθώ την ελευθερία τους.
Δεν υπάρχει πιο γνήσιο ρούχο για την ψυχή του μέσου άνθρωπου από το σώμα του. Κι όμως, ποιός τολμάει να περπατήσει στο δρόμο του, γυμνός;  Πόσα λεπτά θα περάσουν πριν καταλήξει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για προσβολή της δημόσιας αιδούς;
Γυμνό=Σεξ
Σεξ=Πονηρές Σκέψεις
Πονηρές Σκέψεις που γίνονται συνήθως από άνθρωπους ντυμένους.
Αλήθεια εαυτέ μου,

Πόσες φορές έκανες σεξ, φορώντας ρούχα;
Πόσες φορές δεν έκανες σεξ- ούτε καν το σκεφτόσουνα- ενώ ήσουν ολόγυμνος;

Τις τελευταίες φορές που έβαψα τους  τοίχους μου, το έκανα νύχτα. Χωρίς ρούχα. Έκανε αφόρητη ζέστη. Το βάψιμο λυτρώνει τις σκέψεις. Πόσο μάλλον όταν δεν σκέφτεσαι πώς θα λερώσεις και την φόρμα σου. Το δέρμα θα τριβεί με σαπούνι και σφουγγάρι, θα λουστεί σε ζεστό νερό. Θα λάμψει με την απολέπιση. Ταξίδια σε μουσικές, μπογιά και θαλασσογραφία του μυαλού. Μακριά.
Απελπισμένος είχε πέσει στο πάτωμα και ο .... Δεν άκουγε κανένας την μοναξιά του. Μα δεν ήθελε να μιλήσει για την αλήθεια του. Τόσες φορές τον ρώτησα. Κιχ και χαμόγελο. Αυτοάμυνα.  Η ανδρική αξιοπρέπεια μεγάλη ασπίδα αλλά διάφανη. Φαίνονταν οι πληγές του. Γυμνός στο πάτωμα σε στάση μουσουλμάνικης προσευχής. Άηχος, λουσμένο το κορμί σε δάκρυα που τόσο καιρό έπνιγαν την ψυχή του. Ξεχείλισαν. Δεν τον σκέπασα με κάποιο ρούχο.Μονάχα τον αγκάλιασα. Για τις επόμενες 3 μέρες ήταν μωρό παιδί και ήμουνα μάνα. Στην βδομάδα, φορούσε ξανά το σαρκαστικό του χαμόγελο και το δερμάτινο σακκάκι. Η προσευχή του είχε ντυθεί  σαν καινούρια απόχρωση στο βλέμμα του. «Θα σ΄αγαπώ πάντα γιατί είδες ποιός είμαι. Για τον ίδιο λόγο, πάντα θα σε μισώ.»
Κι εγώ, που αν βγω γυμνή στην παραλία, θα είναι μονάχα κάτω από βάρκα σαν την Ζουμπουλία (σόρρυ αλλά ήταν τέλεια φάση!)  δέκτηκα να εμπιστευτώ την αλήθεια μου σε έναν φίλο  ζωγράφο. Καιρό τώρα θέλει να κάνει σκίτσα κοριτσιών χωρίς σκιές.
-          Εγώ είμαι κορίτσι χωρίς σκιές;
-          Γλυκό χαμόγελο, αθώα μάτια. Τί σκιές να κρύβεις εσύ;
-          Σκέψου ότι μπορεί να κρύβονται κάτω από τζινς και μπλούζες.
-      Εμπιστέψου τα μάτια ενός Δημιουργού, σε παρακαλώ.


Θ΄αφεθώ στην ψυχή του. Κι ας φοβάμαι  πως θα διαβάσει  τις σκιές στο δέρμα μου.Δεκάδες σκιές  περασμένων στιγμών χαράς και θλίψης. Έκστασης και Πόνου. Τραγουδιών και Θρήνων. Ελπίζω να μην τις φοβηθεί αν τις αναγνωρίσει. Παρηγοριέμαι με μια χαζή σκέψη:
Αν ήταν άγραφο το σώμα μου, πόσο άδεια θα είχε υπήρξε η ζωή μου;



4 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας το κείμενο είχα πολλά να σχολιάσω, για το σεξ με τις μάλλινες κάλτσες (!), για το γυμνό, για τις σκιές, μα μετά είδα και το τραγούδι που έβαλες και το μονο που 8έλω είναι να το ακούω. Τα τελευταία δυο χρόνια το status μου στο msn ειναι το ιδιο. Ο τελευταίος στίχος αυτού του τραγουδιού.
    "Κι εχω μια λύπη σα θυμό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρές (γυμνές) αλήθειες που ηχούν με μια γλυκύτατη απλότητα σε μωβ θαλασσογραφή...
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβαζα.. προβληματιζόμουν.. ώσπου ήρθε η λέξη η σωστή μπροστά μου..
    Θα αφεθώ.
    Να αφήνεσαι.. Έτσι χωρίς σκέψεις.
    Να αφήνεσαι με σκέψεις..
    Να αφεθείς.

    Μωβ αγαπημένη καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αφήναμε γυμνη την ψυχή μας οσο καμμια φορα αφήνουμε το κορμί μας θα φτιάχναμε μια πιο αληθινή και αφτιασίδωτη κοινωνία.

    Την καλησπέρα μου

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες