6/3/13

περιμένοντας το καλοκαίρι;

Τέταρτη μέρα χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση. Καλά για την θέρμανση,παίζει να είμαι το μόνο πλάσμα σε ολόκληρη την πολυκατοικία που δεν έχει πρόβλημα με το "σχετικό" κρύο. Με το που βγήκε ο ήλιος το Σάββατο να μας χαιρετήσει,φόρεσα σαγιονάρες. Μάλλον φέρω γονίδια Εσκιμώου,που τυχαία γεννήθηκε στη Μεσόγειο. Το παγωμένο νερό όμως δεν αντέχεται αν έχεις να πλύνεις μεσογειακό μαλλί.

Μετά από τον πιο γκρίζο χειμώνα - εδώ και 60 χρόνια ούτε μια μέρα ήλιου!!!- μπήκε ο Μάρτης με λιοστόλιστο στεφάνι. Βρήκαμε χαμένη ενέργεια κι έτσι πήγαμε στη διαδήλωση για τη διάσωση του East Side Gallery.Το μεγαλύτερο κομμάτι του τείχους,που μεταμορφώθηκε από στίγμα της ντροπής και του ψυχρού πολέμου σε σύμβολο της ειρήνης και της πολυπολιτισμικότητας,χάρη στις ζωγραφιές των καλλιτεχνών που το κοσμούν. Θέλουν την κατεδάφιση-και μερική μεταφορά του- για να κτίσουν πολυτελέστατες πολυκατοικίες πάνω στο ποτάμι.
Στην όχθη του οποίου αγαπάμε βόλτες με τον Μάρσαλ,και χορούς στο ...παραποτάμιο κλαμπ. Οκ,ίσως ο πλείστος κόσμος να αντιδράει στην αφαίρεση αυτής της αγαπημένης βολτάδας από τους δημόσιους χώρους της Λουκανικούπολης,ποιός ξέρει; 
 Ανάμικτα τα αισθήματα από τη στιγμή που η γη εκεί,αγοράστηκε ήδη από το 2008. Δεν ξέρω τί μπορούμε ν΄αλλάξουμε. Το θέμα όμως ήταν να δείξουμε την δυσαρέσκεια μας στον χαλασμό που λαμβάνει χώρα στη Λουκανικούπολη για χάρη του κτηματομεσιτικού φιλέτου.
Η πόλη ήταν μέχρι πρόσφατα μια παλέτα πολιτισμού,που σιγά σιγά θα μετατραπεί σε ό,τι αρέσει στους τραπεζιτοικονομολόγους και τους φίλους τους: μια αποστειρωμένη μεγαλούπολη,πηγμένη στο γκρίζο,χωρίς κανένα ιδιαίτερο προσωπικό χαρακτήρα.Μια πόλη ...μπλα.
Ο κόσμος που διαδήλωνε ειρηνικά ήταν αγανακτισμένος με την πολιτική της τοπικής αρχής,φοιτητές και συνταξιούχοι που με την μεταφορά των ενοικίων στον ουρανό,αναγκάζονται να βγαίνουν ολοένα και πιο έξω από την πόλη,τσαλακώνοντας έτσι και την υποτιθέμενη κοινωνική στέγαση που χαρακτήριζε μέχρι πρόσφατα την Παγόχωρα.
Μέσα στο πλήθος έβλεπες και τον Λάβη να μεταφέρει μια καρεκλίτσα,σαν αυτή που έχουν τις μεγάλες Γιορτές οι γριές στην Εκκλησία,σε περίπτωση που δεν βρούνε σκάμνο. Κι ευτυχώς που το έκανε γιατί κακά τα ψέμματα...η κοιλιά μου κι εγώ τη χρειαστήκαμε! :))))))))))))

...
όπως βλέπεις μεταξύ υπνηλίας κι ανυπομονησίας,δεν υπάρχουν πολλά.
Εκτός από την περίεργη γειτόνισσα,που μας χαρίζει στιγμές τρόμου και αμηχανίας. Άλλη ιστορία...

Πάρε τώρα το αγαπημένο τραγούδι της κοιλιάς μου για αυτές τις μέρες :/
Δεν ξέρω αν ο ημιδιάφανος χορός που βλέπουμε είναι γλυκός ή αλλόκοτος. Περίεργο συναίσθημα από τη μια,τέλειο από την άλλη: το μωρό μου ήδη αγαπάει τα "ελληνάδικα" καλοκαιρινά τραγουδάκια παραλίας ;)))))))))))))))))))
πόσο παγοχωριτάκι μπορεί να γίνει μεγαλώνοντας;









8 σχόλια:

  1. θα έσιει μεσογειακό ταμπεραμέντο :-))

    πόσο παλαβό να ρίξουν το East Side Gallery??!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουφ μου,όσο κλείνουν οι φιλοσοφικές και ιστορικές σχολές για χάρη νομικής και οικονομικών,εξαφανίζεται μαζί και ο σεβασμός προς τον πολιτισμό και την ιστορία. Επίτηδες βέβαια.
      Το ταμπεραμέντο ας το πάρει,τη ξεροκεφαλιά μας μην πάρει :)

      Διαγραφή
  2. παίζει να προτιμώ να κυκλοφορώ βρωμιάρα παρά να κάμω μπάνιο με κρύο νερό.

    καπου διάβασα ότι αποτράπηκε η κατεδάφιση του Τείχους, ύστερα από τις διαδηλώσεις, λάθος έκαμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το μαλλί βρώμικο ναι αλλά 2 μέρες χωρίς ντους δεν γίνεται.

      Προσωρινά αποτράπηκε.Θα υπάρξει συνέχεια.
      Για να δούμε...:)

      Διαγραφή
  3. Προβλέπω το πρώτο φρούτο του Λαβομωβατακίου να εν καρπουζι με χαλούμι τζαι το πρωτο του παγωτό τριαντάφυλλο!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε μα πού να βρει τον συνδιασμό καρπούζι χαλούμι όταν δεν θα το δει ούτε καν στης Μαμαμωβ το σπίτι; :)))))
      Παγωτό τριαντάφυλλο (κι ανθόγαλα) παίζει περισσότερο! :)))))

      Διαγραφή

κυματοθραύστες