20/3/13

Σαλατούλα;

Θα ήθελα να πανηγυρίσω αυτό το ΟΧΙ αλλά όσο βλέπω τον Σόιμπλε τον Βαμπίρ ψύχραιμο,δεν μπορώ.
Από τη μια ο Βαμπίρ ψύχραιμος,από την άλλη ο Γυπούτιν φαινομενικά αφηνιασμένος,με τους συντοπίτες μας να πανηγυρίζουν τον πατριωτισμό ενάντια στον φασισμό αλλά έτοιμους να τα πουλήσουν όλα στον Γυπούτιν ενώ η Μαρμαγκάικα  έχει ήδη αναλάβει τον πόλεμο.


Ο εκβιασμός ήταν εγκληματικός; Ναι.
Ήρθε η πρόταση για τους μικροκαταθέτες από τους Βορειοευρωπαίους; Ναι. (πήγε να το διαψεύσει και στη γερμανική τηλεόραση αλλά τον πρόλαβαν οι Σοσιαλοδημοκράτες και δεν το είπε τόσο όμορφα το ποίημα.)\Οι δηλώσεις της Ντεμονάντζι σε ποιούς προορίζονταν; Σε μας,σε τρίτους ή στους γερμανούς ψηφοφόρους άραγε; Ή μήπως στα πραγματικά αφεντικά τους,που σίγουρα δεν είναι οι γερμανοί φηψοφόροι; (της τα έσουρε ωραία τις προάλλες ο Λαφονταίν αν κι αυτός όπως όλες οι αντιπολιτεύσεις,εκ του ασφαλούς μιλάνε)

Οι λύσεις στο τραπέζι ήταν όλες εγκληματικές,αυτή που έφερε ο Αναστασιάδης στη βουλή,παίζει να ήταν η πιο ήπια,αν και άδικη. Αλλά εσύ που βρίζεις και παίζεις τον ειδικό, ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΛΥΣΗ;
Τί θα έκανες διαφορετικά αν ήσουν Πρόεδρος μιας χώρας της ΕΕ,που είναι υπό πτώχευση; Αν δεν ξέρεις τί θα πει πτώχευση,τράβα ρώτα λαούς και γενιές που την έζησαν πριν τη συσχετίσεις με ένα λιγότερο γκάτζετ στο σπίτι.

Ο ΔΗΣΥ με Αποχή. Φωνές,κακό. Ό,τι και να αποφάσιζαν οι βουλευτές του τώρα,τί θα άκουγαν δηλαδή; ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ,οι πραγματικοί ένοχοι είναι άλλοι και όποιος έχει σπίθα αυτογνωσίας το γνωρίζει καλά.

Ο πανικός μας έδειξε την ανωριμότητα ενός λαού που 2 χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτα από το να περιμένει τον από μηχανής Θεό; Βεβαίως.
Να φάμε ο ένας τον άλλο. Με πρώτους και καλύτερους όσους μέχρι τώρα σώπαιναν για τα πολλά σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης. Μέχρι και σχόλια τύπου "Σας δώσαμε μια δυνατή οικονομία και την καταστρέψατε σε 17 μέρες ΑΛΗΤΕΣ!" είδα από γνωστό μου στο φσμπκ.
Μη πω για τους χιλιάδες οικονομολόγους που βάλθηκαν να βρίζουν με ρατσισμό που τιμωρείται στην Ευρώπη-αλλά όχι στη φίλτατη Ρωσία-τον Υπ.Οικονομικών και να χλευάζουν τον Νομπελίστα Πισσαρίδη.

 "Ο πλούτος πρέπει να φορολογηθεί!" αυτό δεν ήταν το ζητούμενο τόσο καιρό;
Και ξαφνικά συνειδτηοποιήσαμε πως ο Πλούτος δεν είναι μόνο η ογκώδης ευμάρεια αλλά και το νόμισμα των 2 σεντς που έχεις βάλει στην άκρη με κόπο.
Μικροί εναντίον Μεγάλων! (σε όλα τα επίπεδα) Νότιοι και Βόρειοι Ευρωπαίοι στα όπλα! (μόνο που αντί για ανθρώπους πραγματικούς,έχουμε τραπεζίτες με κουστούμια).

Θυμήσου σε παρακαλώ πως η άκρατη φορολογία πάνω στους κυπρίους εκατομμυριούχους,θα συνδράμει πρωτίστως στην αύξηση της ανεργίας καθώς θα υποχρεωθούν να κλείσουν όσες επιχειρήσεις τους φυτοζωούν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Αυτό ήταν πραγματικότητα και όχι εκβιασμός.
Σε κάθε περίπτωση οι μικροί θα την πληρώσουμε τη ζημιά...ειδικά σε περίπτωση κατάρρευσης,όπου θα χάσουμε και την αξιοπρέπεια και τα χρήματα και τη δουλειά και το φαγητό των παιδιών μας.

"Ποιοί έβγαλαν τόσα λεφτά το τελευταίο 10ήμερο;" και βουρ να φάμε πάλι ο ένας τον άλλον.
Μα για σκέψου λίγο: Είναι δυνατόν να έβγαλαν μόνο οι Κύπριοι τα λεφτά τους στο εξωτερικό και όχι οι Ρώσοι; Είναι δυνατόν να μην ήταν ΑΥΤΟΙ πρώτοι ενήμεροι για την κατάσταση;Δηλαδή αν εμάς μας έπιασαν στον ύπνο-όπως υποστήριξαν λανθασμένα πολλοί-τότε αυτοί πόσο υπννωτικό ήπιαν και θέλουμε να τους δώσουμε και ναυτική βάση; Να τους βάλουμε δηλαδή κι επισήμως στα εδάφη μας,όσα μας έμειναν δηλαδή. Μήπως πρέπει να πονηρευτούμε και λίγο; Να αναρωτηθούμε πόσα έχει να κερδίσει η Ρωσία από αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς;

Πού τον είδα τον ρωσικό εκβιασμό;  Μπαμ και κάτω.Διαταγές για συνομιλίες τώρα.Καιρός βέβαια να μάθουμε τί τους έταξε ο Μητσόφ και η παρέα του,που έλαβαν το συγχωροχάρτι για να βγάλουν στο δρόμο τους δικούς τους φωνάζοντας "Προδότες!" όσους ανέλαβαν να μετρήσουν και να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση στις ζημιές που  αυτοί δημιούργησαν. Ο οργασμός της Ανηθικότητας που οδηγεί η Αμνησία.


Πιάσε τώρα και την Μ.Βρετανία που κλαίει δημοσίως για τα λεφτουδάκια των άμοιρων συνταξιούχων της-λίγες οι αναφορές εδώ για τους στρατιωτικούς και τους διπλωμάτες. Θα λυπηθώ περισσότερο τον άγγλο συνταξιούχο που παραθερίζει αιωνίως ή τον εργαζόμενο στις βάσεις από τη γιαγιάκα και τον ξαδερφάκο σου,που μπαίνουν για εγχείρηση και φοβούνται περισσότερο την έκβαση των οικονομικών επεμβάσεων από τις ιατρικές τους; "Μα πώς θα τα πληρώσουμε τώρα;" Είναι και αυτή η περηφάνεια στη μέση βλέπεις.
Μα γιατί φωνάζει η Βρετανία; Χώρα που είναι Ευρώπη όποτε της συμφέρει, και κατέχει ακόμη εδάφη μας αλλά στα αεροδρόμια της κάνει σκηνές αν δείξεις την κυπριακή σου ταυτότητα και όχι το διαβατήριο,με ποιό δικαίωμα μιλάει; Ή φοβάται πως ήρθε πραγματικά η ώρα να μας μοιραστεί με Ρωσία,Τουρκία και Ευρώπη;

Είμαστε πλυντήριο βρώμικου χρήματος; Πόσες φορές να μου το επαναλάβουν ειδήσεις και φίλοι. Για το γερμανόφωνο κρατίδιο που κράτησαν εκτός ΕΕ ώστε να κάνουν ανενόχλητες τις δουλειές τους οι γερμανικές και άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες,γιατί τόση τσιμουδιά άραγε; Εκεί γίνονται όλα κανονικά;
Κι αλήθεια αγαπημένε μου παγοχωρίτικε Τύπε,γιατί δεν λέτε τίποτα για τον φυσικό πλούτο των περιοχών που θέλετε να καταβροχθίσουν οι Μυστικοί Επενδυτές;

Κι επαναφορά στο θέμα της μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό. Ως γνωστό, "η Κύπρος είναι άφραγκη από το φθινόπωρο του 2011". Άρα όποιος διάβαζε ειδήσεις τόσο καιρό,και τις αντιλαμβανότανε τί ακριβώς γινόταν, έβγαλε τα χρήματα του προ πολλού στο εξωτερικό. Η όχι;

Στο μπλογκ σας έγραψα πόσο δυσκολευτήκαμε  να βρούμε διαμέρισμα στη Λουκανικούπολη γιατί τον τελευταίο χρόνο ήρθαν αγοραστές από τη Μεσόγειο (κι όχι μόνο αλλά κυρίως από τη Μεσόγειο). Τόσο η αγορά όσο και το ενοίκιο εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Τί; Πιστεύεις πραγματικά ότι ο αγοραστής από την Κύπρο,την Ιταλία και την Ισπανία,την Ελλάδα και την Πορτογαλία ήταν πολιτικός ή τραπεζίτης; Αυτοί αγόρασαν άλλα,όχι διαμερίσματα για μια μικρή οικογένεια. Σκάσαμε να βρούμε τράπεζα γιατί από τον ένα μήνα στον άλλο,η τιμή του διαμερίσματος που αρχικώς μας ενδιέφερε ανέβηκε κατά 100.000ευρώ,κι αρνηθήκαμε να πληρώσουμε αυτή τη διαφορά,γνωρίζοντας πως ενδεχόμενως η φούσκα της λουκανικοπολίτικης αγοράς ακινήτως μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Εκεί που πριν 1 χρόνο ήθελες ενα συγκεκριμένο ποσό για ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα,τώρα θες μια περιουσία...κι έχουμε βέβαια περιθώριο μέχρι να φτάσουμε το Λονδίνο και το Παρίσι. Για Μόσχα βέβαια,δεν το συζητώ,αιώνες φωτός!Αλλά ξέχασα, στη Μόσχα όπως και σε όλη τη Ρωσία, ο κόσμος περνάει τέλεια,δεν υπάρχει το χάσμα των τάξεων που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη...

Αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας σύντομα,θα επισημοποιηθεί η πτώχευση.

Γιατί φαίνεται η άλλη, η υποτιθέμενα ανεπίσημη, ήδη υπάρχει στα χαρτιά των άλλων χωρών.

Τις τελευταίες 2 μέρες, αναλαμβάνω να πληρώσω όσο γίνεται,παραγγελίες από Κύπρο που οι εδώ εταιρείες αρνούνται γιατί δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν ποτέ. Στην αρχή το πήρα για αστείο-μήπως τελικά περίμενα κι εγώ τον από μηχανής Θεό που γεννά λεφτά;- μα όταν μίλησα με καμιά δεκαριά υπαλλήλους διαφορετικών εταιρειών διαπίστωσα πως δυστυχώς η απάντηση ήταν παντού η ίδια : "Δεν στέλλουμε προϊόντα στην Κύπρο γιατί δεν ξέρουμε αν θα πληρωθούμε.Λυπάμαι πολύ αλλά αυτές τις οδηγίες έχουμε."
Όσο μπορούμε,βοηθάμε τους γνωστούς,που μέχρι την περασμένη βδομάδα δεν γνώριζαν ότι μπορούσε να έρθει η κατάσταση σε αυτό το σημείο λόγω "πατριωτισμού". (αν κάποιος έχει παρόμοιες εμπειρίες από άλλες χώρες του εξωτερικού παρακαλώ,πέστε το μπας και συνειδητοποιήσουμε τί ακριβώς (Δεν) έχουμε στα χέρια μας).
Εκβιασμός ή η ωμή πραγματικότητα;

Κι αν κάποτε τα λεφτά είναι θεωρητικά απλά χαρτιά με μια υποτιθέμενα τίμια υπογραφή,τώρα μεταφράζονται σε είδη πρώτης ανάγκης,σε ψωμί,σε φάρμακα. Και τα χειρίζονται άλλοι,όχι εμείς.
Μιλάμε για μαγκιά και πατριωτισμό όταν το μόνο για το οποίο "ξεσηκωθήκαμε" ήταν τα χρηματάκια μας,αυτά που υποτίθεται απαξιώνουμε γιατί είναι απλά χαρτιά ή μέρος του καπιταλιστικού παιχνιδιού.

Μακάρι να ήταν έτσι.
Ο πατριωτισμός μας θα φανεί όταν έρθουν τα πραγματικά δύσκολα,και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον,χωρίς βλέψεις για το διπλανό μας πιάτο.

Γιατί βλέπεις η Μαρμαγκάικα,περιμένει να παγιδευτούμε στον ιστό της. Φαίνεται να τα καταφέραμε μια χαρά...


Κι αν πειράξει κάποιους αυτό το ποστ,δεν με χαλά.
Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα να δώσω λίγα από τα χρήματα που φύλαγα. Φτάνει να μην πείραζαν τους μισθούς και τις συντάξεις,τα ταμεία,να μην αδειάσουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων,και να μείνουν τα παιδιά χωρίς βιβλία,όπως μπορεί να γίνει τώρα. Φτάνει να μην είχαμε τη Ρωσία στα πόδια μας για τα καλά,σε τετρατόμηση του κυπριακού εδάφους. (Κατά τα άλλα περιμένουμε λύση του κυπριακού,στο οποίο βάζουμε ολοένα και περισσότερους μνηστήρες)

Και θα έδινα - όπως κάθε φορολογούμενος Ευρωπαίος-και τη συνδρομή μου από τη Λουκανικούπολη με χαρά. Γιατί ξέρεις ο μέσος Παγοχωρίτης φορολογούμενος ΔΕΝ είναι η Τράπεζα που πλουτίζει από τα χρέη μας αλλά ένας άνθρωπος που διαρκώς πληρώνει,και νιώθει διπλά και τριπλά αδικημένος,καθώς το δικό του βιοτικό επίπεδο μειώνεται διαρκώς για χάρη "άμυαλων μεσογειακών" και "πλυντηρίου" όπως φροντίζουν εδώ τα ΜΜΕ να μας παρουσιάζουν.

Όπως προείπα, το τί κατάφεραν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι Επενδυτές Τραπεζών είναι να διασπαστεί ο κόσμος. Κι αυτό είναι το ντρέσσινγκ που φτιάχνει μια καλή σαλάτα,στην οποία πνιγόμαστε εμείς και όχι αυτοί.



9 σχόλια:

  1. Δεν σε ενδιαφέρει ¨Ποιοί έβγαλαν τόσα λεφτά το τελευταίο 10ήμερο;¨ ούτε εμένα. Με ενδιαφέρει όμως ποιοι τα έβγαλαν στις 15 Μαρτίου.
    Κύπριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτίστως με νοιάζει να βρεθεί σωστή λύση στο πρόβλημα της πτώχευσης ώστε να σωθούμε όλοι.
    Μετά,ναι,ν΄αναλάβει επιτέλους τη δουλειά της η Δικαιοσύνη.Να τιμωρηθούν οι απάνθρωποι της πρώην κυβέρνησης για το σκοτάδι στο οποίο επίτηδες μας κράτησαν, και να εκδοθεί η λίστα με τα ονόματα όσων έβγαλαν υπέρογκα ποσά στο εξωτερικό το τελευταίο 10ημερο,κι αν είναι Κύπριοι να φορολογηθούν κατάλληλα. Τί θα κάνεις όμως αν είναι αλλοδαποί;
    Προέχει όμως η λύση στο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιστεύω πως παρά τα κακά που θα μας βρουν γιατί εδώ μιλούμε είτε για χρεοκοπία είτε για ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι καιρός για καθάρισμα. όπως οι μανάδες μας που τα κάμνουν που γωνιάς και δεν αφήνουν ίχνο σκόνης ό, τι σάπιο υπήρχε μέχρι τώρα να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.
      Αλλά το ξεκαθάρισμα πώς θα γίνει; Και τί θα θεωρηθεί σάπιο για πέταμα; Πώς απαλάσσεσαι από το παράνομο χρήμα χωρίς εκτόξευση της ανεργίας;
      Με φοβίζουν οι άγνωστες συμφωνίες που έγιναν μεταξύ Χριστόφια και Φάρμας πριν τις εκλογές. Η βόμβα που έριξε χθες ο Βαμπίρ τελικά αληθεύει; Η Μαρμαγκάικα και ο Γυπούτιν τί συμφωνίες έχουν άραγε; Δεν ξέρουμε.

      Διαγραφή
  4. Παρομοίως βρήκα άκυρους τους πανηγυρισμούς. Παρομοίως θα έδινα απο το υστέρημά μου αν ήταν να περισώσουμε κάτι. Από τη στιγμή που έπεσε το κούρεμα σαν πρόταση, οι μεγαλοκαταθέτες ούτως ή άλλως θα φύγουν, ακόμα και να μη γίνει κούρεμα. Άρα; Ας σώζαμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για αυτό είναι κλειστές οι τράπεζες.Το ότι μένουν κλειστές δεν είναι αμιγώς κακό.Μήπως μαζέψουν κάτι πριν το μεγάλο κακό/απόσυρση.
      Η βουλή φάνηκε μικρότερη των περιστάσεων,και τώρα το ΑΚΕΛ θέλει δημοψήφισμα.Μια ζωή ανεύθυνοι.

      Διαγραφή
  5. "Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα να δώσω λίγα από τα χρήματα που φύλαγα. Φτάνει να μην πείραζαν τους μισθούς και τις συντάξεις,τα ταμεία,να μην αδειάσουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων,και να μείνουν τα παιδιά χωρίς βιβλία,όπως μπορεί να γίνει τώρα."

    Προσωπική εκτίμηση ότι τα περι μισθών και συντάξεων είναι ένα ωραίο παραμυθάκι για να νιώσουμε καλύτερα...γιατί δε θα κόβονταν τωρα μεν, αλλά θα κόβονταν/θα κοπούν με το επόμενο μνημόνιο σε μερικούς μήνες όταν (κατα πάσα πιθανότητα) δε θα βγαίνει το "πρόγραμμα" της Κύπρου και πρέπει να πάρουμε περαιτέρω μέτρα. Και αν όντως δεν πετυχαίνει η σούπα και πηγαίνουμε κατα διαόλου θα έρθουν και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και στα σχολεία.

    Βέβαια να ξεκαθαρίσω τη θέση μου γιατί μπορεί να παρεξηγηθώ απο τα πιο πάνω....δεδεμένου ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή/ιδέα δεν ήμουν σε καμία περίπτωση υπερ του όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου,έχεις δίκαιο.
      Το παραμύθιασμα βέβαια δεν εξαρτάται κι από το πραγματικό ποσό που θα σώσει την οικονομία μας; Δηλαδή αν στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε 100 και θα πάρουμε τώρα 10,σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλά. Αν όμως χρειαζόμαστε 15 και λάβουμε 15,τότε μπορεί να τη γλυτώσουν οι τομείς που αναφέραμε. Ελπίζω δηλαδή...

      Διαγραφή
    2. Ε ναι...υποθέτω πως είναι σωστο αυτό που λες!

      Οπωσδήποτε πάντως...μια κακή λύση (Γιούρογκρουπ) αφήνει έστω ένα μικρό μικρούτσικο περιθώριο ελπίδας σε σχέση με τη μη λύση και το ανεξέλεγκτο χάος.

      Διαγραφή

κυματοθραύστες