7/2/13

καταπακτές

Η γυναικολόγος με βλέπει σα να ήρθα από τον Άρη-σίγουρα όχι από την Αφροδίτη διότι προφανώς και θα ήξερα καλύτερα- διότι ούτε έχω το κλασσικό περπάτημα εγκύου,ούτε πονοκεφάλους,αναγούλες,χαμό της όρασης και όλα τα άλλα τα ωραία. Και δεν είναι λογικό! (γιατί όλα πρέπει να είναι λογικά όμως;) Και πάω τον Μάρσαλ για περπάτημα μέρα παρά μέρα,ενώ οι άλλες είναι τέζα,λέει,στον καναπέ. Ας σιωπήσω κι ας μην της πω για το άγχος,που με συνοδεύει από την πρώτη μέρα της συνειδητοποίησης.
 Μου κάνει επανελειμμένως παρατήρηση για τον τρόπο που σηκώνομαι από το κρεββατάκι της εξέτασης. "Θα πάθεις καμιά ρίξη της μήτρας έτσι όπως σηκώνεσαι σαν ελατήριο. Πόσες φορές στο είπα; Γ Υ Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ Α Ρ Γ Α. Α.Ρ.Γ.Α. !!!" ...κι εννοείται πως το ξεχνάω μόλις της πω "Α,ναι,συγγνώμη!"

Πώς καταλαβαίνεις ότι ακόμη και η γυναικολογία βρίσκεται στα χέρια των ανδρών;

Μόνο αν είσαι γυναίκα μπορείς να το αντιληφθείς με όσα δυσάρεστα κι άβολα θα σου συμβούν στη ρουτίνα της επίσκεψης.

Επέστρεψα προχθές (και χθες) στο σπίτι έτοιμη να βάλω τα κλάματα. Δεν αντέχω να μετατρέπομαι από άνθρωπος σε σκεύος μετρήσεων για το ένα και το άλλο. Και κανένα μα κανένα από τα μηχανήματα,συσκευές,πλαστικά κουπάκια δεν έχει φτιαχτεί σωστά για το γυναικείο σώμα.

Περίμενε να το διορθώσω αυτό:

Τίποτα από αυτά δεν έχει σχεδιαστεί από άνθρωπο που να γνωρίζει πώς νιώθει το γυναικείο σώμα.


Κι έτσι άρχισα να σχεδιάζω το πρώτο φιλικό για γυναίκες ... μυστικό προς το παρόν. Πάντως σίγουρα θα κάνει τη ζωή μας κατά τις εξετάσεις ευκολότερη.Αν δεν κυκλοφορεί ήδη δηλαδή,απλώς ακόμη δεν ήρθε στην Ευρώπη...

Άρχισαν να φτάνουν και οι παραγγελίες για τα μπεμπέ προικιά. Τα βλέπω και νιώθω πως ο έλεγχος έχει χαθεί.
Η γειτόνισσα πάνω -κι αυτή έγκυος- κάνει χαρούλες. Σχεδιάζει τις μέρες που θα κάνουμε παρέα κι εμείς και τα μπεμπέ. Σκοπεύει λέει να πάρει 3 χρόνια άδεια μητρότητας. Τρία χρόνια! (άθλια Μωβ,που οι 6 μήνες σου φαίνονται ήδη βουνό!)

Συνεχίζω να κοιτάζω τα προικιά μπεμπέ σαν χαμένη. Αφήνω τη γειτόνισσα να εξετάσει τα πάντα,αφού χαίρεται διπλά και τριπλά άστην...

Κάπου στη Λευκωσία μια πανέμορφη πενηντάρα,ξηλώνει τα καταστήματα βρεφικών ειδών. Τυπική Ελληνίδα πρωτογιαγιά; Γελάει όταν τη ρωτάνε πότε με το καλό θα γίνει ...μάμμα! (το΄χει αυτό να μοιάζει πολύ μικρότερη απ΄ότι είναι,ευτυχώς μου το κληροδότησε)
Μάλλον...
Σκέφτηκε και την πρώιμη σύνταξη για χάρη του πρώτου εγγονιού αλλά -ευτυχώς- δεν την παίρνει.

Κάποτε ήθελα να είμαι όσο πιο μακρυά από την Κύπρο.
Τώρα θα ήθελα να είμαι στο κέντρο της, δηλαδή στο πατρικό μου.
Είναι ίσως η τελευταία απέλπιδη προσπάθεια ανηλικίωσης πριν την οριστική καταπακτή της ενηληκίωσης-λέγε την και μητρότητα.

14 σχόλια:

  1. Αρχιζω καταστευη με σμιλες για το Μωβολαβινουλινι! :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Σέυχαριστώωωωωωωωωωω!!!
      Σε ουδέτερο χρώμα παρακαλώ,ακόμη αρνείται να μας ...δεικτεί! αχ βαχ και μπαχ...

      Διαγραφή
  2. ουφ!Εξέταση του γυναικολόγου. Τι μου εθύμησες τωρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ γιαγάδες. όσο σε εκνευρίζουν τόσο αγαπημένες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως όσο κι αν τα καταφέρουμε να κάνουμε το εδώ "σπίτι μας", είναι κάποιες στιγμές που βρίσκεσαι απλά.....πολύ πολύ πολύ μακριά απ' το σπίτι σου. Πάντα θεωρούσα ότι - για μένα τουλάχιστον - μια απο αυτές θα ήταν αυτή που διανύεις εσύ τώρα.

    Όσο για το αν η γυναικολογία βρίσκεται στα χέρια των αντρών δεν ξέρω...νομίζω μάλλον η ιατρικη βρίσκεται (αναποφευκτα) στα χέρια κάποιων που τα βλέπουν όλα πλήρως απαλλαγμένα απο τα αισθήματα και συναισθήματα που προκαλούν. Οπότε το κακό των διασκεδαστικών ιατρικών εμπειριών και περιπετειών είναι γενικότερο...δεν είναι της εγκυμοσύνης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μάνα μου ρεεεεεε!
    ε ατε τι να κάμεις με τις γυναικολογικές εξετάσεις...you have to go through that..
    άσε την γιαγιά να χαρεί:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν το τελειοποιήσης το 'πλάνο' σου, θέλω να στείλεις και ένα στη νήσο για μένα. Καλό κουράγιο, αυτά έχουν οι εξετάσεις. Υπομονή. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απόλαυσε τη Μωβουλα μου τη φάση τούτη. Αλλά θα σου έλεγα δεν είναι κακή ιδέα τα τρία χρόνια, ειδικά αν σου το επιτρέπουν οι συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν σκεφτομαι οτι οι γιαγιαες μας εγεννουσαν μες τα χωραφκια, διερωτουμαι εν ειναι ουλλα, οσα καμνουμεν κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης, απαραιτητα...
    Ή απλα προσπαθουν/μεν να συντηρουμε το αγχος μας...

    Κουραγιο! Μην πιεζεσαι. Θα ερτουν ουλλα μονα τους! Το να εχεις "τον ελεγχο" ειναι υπερεκτιμημενο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συγχαρητήρια! ό,τι άλλο τζαι να πω θα είναι λίγο!!! Μπράβο!! ΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ευχάριστο αυτό που σου συμβαίνει. Δε θέλω να πω μεγάλα λόγια για το πόσο σπουδαίο είναι, θα το συνειδητοποιήσεις σιγά σιγά... εγώ το συνειδητοποιώ ακόμα, κι ας έχει τρία χρόνια περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε κοριτσάκι μου, πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε...

    Τι ευχάριστα νέα είναι αυτά!!!!

    Καλή λευτεριά, με το καλό :)

    Μετά από δύο γέννες -και μάλιστα κοντινές-κοντινές μέσα ούτε σε 4 χρόνια, ένα έχω να σου πω: μπορεί οι εννιά μήνες και όλα τα...διαδικαστικά να σου φαίνονται βουνό, αλλά αν σκεφτείς ότι φέρνεις στον κόσμο έναν καινούριο άνθρωπο, τα ξεχνάς όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες