6/1/12

Μερικοί Σάντας καταφέρνουν να φκουν τα Φώτα για βόλτα

...επειδή φοβούνται τα αερικά,τους καλικάντζαρους, τα στοιχειά.

Άλλοι επειδή, είπαν να περάσουν τις γιορτές στα νοσοκομεία και στις κλινικές.

Συμβουλή δώρο για όλους τους Σίκρετ Σάντας και όχι μόνο: Αν νιώσετε πως κάτι πάει λάθος-όχι θανατηφόρο αλλά ίσως σοβαρό- μην το αφήσετε για αύριο,μεθαύριο,την άλλη βδομάδα,τον άλλο μήνα.
Κι αν είστε στις 22 επιτέλους σπίτι για γιορτές,μην κάνετε την παλαβομάρα να πάτε στον γιατρό-ακόμη κι αν έχετε όλους τους αγαπημένους να σας πατούν στο σβέρκο,λέγε το και ζυνίσχι (ναι,χάλια το γράψιμο της συγκεκριμένης λέξης).
Κι αν πάτε στον γιατρό,μην δεκτείτε να κάνετε τις εξετάσεις την ίδια ώρα. Άτε, τις κάνατε και βγήκαν τα αποτελέσματα θετικά- αρνητικά δηλαδή όμως αυτά είναι ιατρολογοπαίγνια για να μας κοροϊδεύουν τη διάθεση- συζητείστε το με τον γιατρό. Να σας αφήσει να φάτε ένα γλυκό,ένα πιάτο φαγητό από τα χεράκια και την αγάπη της μάμμας, να πάτε πρώτα σε ένα τραπέζι,να βγείτε με τους φίλους για ένα ποτό.
Μην νιώσετε φόβο από τις ανησυχίες του "πρέπει να χειρουργηθείς άμεσα", "να δούμε με τί έχουμε να κάνουμε!" κλπ...
Τέσπα, όσο μπορείτε μην επιτρέψετε ποτέ στον εαυτό σας να περάσει Γιορτές σε Νοσοκομείο ή Κλινική. Όσο καλόκαρδοι και να είναι οι νοσοκόμοι, όσο ευγενικός να είναι ο Ιατρός, η νερόσουπα δεν ονομάζεται με τίποτα κρέμα κάστανο, και η έγνοια των γονιών δεν μεταμφιέζεται ποτέ στο αυθεντικό πνεύμα των Χριστουγέννων.
Το μόνο καλό είναι πως έχεις χρόνο για ύπνο-Τί ύπνος!-και για διάβασμα. Βλέπεις όλους τους φίλους σου χωρίς να έχεις την κίνηση της Λευκωσίας και της Λεμεσού στη μέση.
Ανακαλύπτεις τί είναι σημαντικό; Δεν ξέρω. 
Σίγουρα μαθαίνεις να μην κάνεις ποτέ ευχές που μπορεί να τις παραποιήσει ένα κακό τζίνι του λαϊκού σύμπαντος,λέγε το και κοελίοκο.
...

Ναι,δεν μπορώ να επεξεργαστώ ακόμη αυτό που συνέβη. Το ανέβαλα για αργότερα.
Κλάμα; Ούτε η πρώτη είμαι ούτε η τελευταία. Φτάνανε τα μάτια των άλλων,δεν θα γέμιζα και τα δικά μου με άδικο δάκρυ. Να κλαις γιατί σου συμβαίνει κάτι που μπορεί να συμβεί στους πολλούς; Μα κι εσύ ένας από τους πολλούς είσαι, θνητή.Χώμα το σώμα,πιθανώς αχρείαστο για τις επόμενες φάσεις.
Ομολογώ πως δεν περίμενα μια τέτοια αντίδραση μου. Ευσυγκίνητη από πάντα, τώρα πώς βγήκα Καναδός παίχτης άισχόκεϊ μόνο ο Θεός ξέρει. 2-3 δόντια έχασα τα βέβαια,για να ακριβολογούμε,έτσι γίνεται συνήθως όταν τρίβεσαι πάνω στον κίνδυνο.
Φώτα και δεν το πήραμε χαμπάρι. Εδώ είναι των Τριών Μάγων,θα χρειαστεί η πληροφορία στην επόμενη ανάρτηση της μέρας,με τα δώρα της Ξιππασμένης. (όχι δεν σε ξέχασα!)   
- Να ήμασταν στην Κύπρο και να τρώγαμε ξεροτήγανα της γιαγιάς. Ασίροπα για τον θείο και μένα, που τους προσθέταμε κανέλα και μέλι.
ουσιαστικά,
-  Να μην μεγαλώναμε ποτέ. Αλλά και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου,κάποτε δεν ήταν κοριτσάκι; Αν δεν μεγαλώνεις,δεν υπάρχει ροή, ζωή, χρόνος,μαθήματα,ό,τι θέλεις πες το.
Κι όσο κι αν αγαπώ τον Μάρσαλ μας, αναθεωρώ: ο Πόνος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
(η Αγάπη εν η απόλυτη μας Φύση και όχι Φίλος μας).








8 σχόλια:

  1. Κριμα που ταλαιπωρηθηκες τοσο. Ναι ειμαστε θνητοι αλλά ολοι το ξεχναμε, μεχρι να γινει κατι που μας θυμιζει την πραγματικοτητα της ζωης.

    Σιδερενια, ελπιζω να εισαι καλα και να αφησες το κακο πισω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. welcome back! χρυσένια που λαλεί και η Πρασινάδα (γιατί το σιδερένια ένεν καλό!)
    οκ δεν είναι το καλύτερο να περάσεις τις γιορτές έτσι αλλά πάει πέρασε έρχονται τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σημαντικό είναι πως τωρα εισαι καλά! Ανησυχήσαμε για σένα και χαίρομαι που είσαι καλύτερα. Ελπίζω η νέα χρονιά να σε βρει εντελώς καλα στην υγεία σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σημαντικό είναι πως τωρα εισαι καλά! Ανησυχήσαμε για σένα και χαίρομαι που είσαι καλύτερα. Ελπίζω η νέα χρονιά να σε βρει εντελώς καλα στην υγεία σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι όταν αφρίζει η θάλασσα, ξέρεις πως πάντα γαληνεύει στο τέλος...

    Καλωσόρισες πίσω.
    Πλατινένια, αφού το σιδερένια δεν είναι καλό όπως λέει και η Δρ. Πρασινάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μωβούλα καλωσόρισες πίσω! Ανησυχήσαμε για σένα.... Είναι ευχάριστο που ξαναβλέπουμε τη γραφή σου!

    Περαστικά να είναι όλα.
    Όντως ο πόνος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, γιατί ο πόνος σώζει ζωές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρυσένια, πλατινένια κτλ που δεν αγιώνουν! :))))

    Εγω σου τα ειπα τζαι που μέιλ. Απλά χαίρομαι που εισαι καλα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες