9/12/11

ο κυστημένος τύπος της Αγγλίας

Ο  βρεττανικός τύπος κάνει λόγο για απομόνωση της Μ.Βρεττανίας από την Ε.Ε.

Μάλιστα. Στην Κύπρο θα τον αποκαλούσαμε κυστημένο. Αγκρισμένο.
Τον Τύπο εννοώ.

Κυστημένοι που δεν επινόησαν αυτοί την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κυστημένοι, που τουλάχιστον εντός της Ε.Ε. δεν παίζουν στην ίδια λίγκα με την Γερμανία και την Γαλλία. Μην βάζετε ένα λάμβδα μόνο στην Γαλλία. Την μετατρέπετε τόσο σε γαλοπούλα όσο και σε γάτα. Που της πάνε περίφημα,δεν λέω αλλά πάλι.

Αγκρισμένοι που τώρα δεν λαμβάνονται τα αιτήματα τους στα σοβαρά.

Μα συγγνώμη:

Τόσο καιρό, ο βρεττανικός τύπος κορινθιάζεται με τον αμερικάνικο για την έκπτωση του ευρώ.
Διάβαζα ξανά και ξανά για τον ερχομό της δραχμής στην Ελλάδα, για την επιστροφή των εθνικών νομισμάτων από τον Ιανουάριο του 2012.
Κι έρεε η μπίρα άφθονη για την αυτοκρατορική αγγλική στερλίνα! :Ρ 

Στο πρώτο μου ταξίδι με ευρωπαϊκή κυπριακή ταυτότητα στο Η.Β. έπρεπε να μπω στην αναμονή, μην εμποδίσω ή καθυστερήσω τους νόμιμους πολίτες της Ε.Ε.  Μου ζήτησαν διαβατήριο. Δεν είχα. Εντός της Ε.Ε. δεν χρειάζεται...ή όχι;
Η ΤΤι προφορά μου και το ανασηκωμένο φρύδι τους έστειλε στον έλεγχο. Ήρθε ο προϊστάμενος. Μου ζήτησαν πάλι διαβατήριο, αγέρωχη η Μωβ,να τους ρωτάω γιατί να χρειάζομαι διαβατήριο στην Ευρώπη της ελεύθερης διακίνησης. Εννοείται πως μου επιτράπηκε η είσοδος στην χώρα,με απολογία μάλιστα. Να είναι καλά τα ΤΤι. :Ρ
Και σε κάθε ταξίδι,τα ίδια. Αρνούμαι να φέρω διαβατήριο. Ξεπεράστε το επιτέλους!

Και τέλος αγαπημένη μου,αλησμόνητη ιστορία: Τα πρωτοσέλιδα του βρεττανικού τύπου ενώ στον υπόλοιπο κόσμο εορταζόταν η Έναρξη του Μουντιάλ στην Γερμανία: Φόρμουλα 1 στο Σίλβερστοουν.

Κυστημένος,γελοίος βρεττανικός τύπος.

Σε βλέπω με μια μπίρα στην Αγία Νάπα και λυπάμαι το χώμα που λερώνεις με  τον εμετό σου.

Κρίμα γιατί σε θαυμάζω για τόσα άλλα!...

4 σχόλια:

  1. Εχω την εντυπωση πως ταυτοτητα θελεις στις χωρες σενγκεν. Ισως και να κανω λαθος.
    Οι εγγλεζοι θα την πατησουν γιατι τις συναλλαγες τους εννμε ευρωπη που τες καμνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάνα (μου),
    δεν είμαι σίγουρη τί ακριβώς ισχύει με τις ταυτότητες. Μάλλον λόγω της ελλειπούς πληροφόρησης που δίνουν οι κυπριακές ταυτότητες αδυνατούμε να τύχουμε της ίδιας μεταχείρησης με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους όταν μπαίνουμε σε βρεττανικό αεροδρόμιο.
    Μη σου πω ότι οι Βρεττανοί έχουν δικό τους αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-για τα άλλα δεν γνωρίζω,οπόταν δεν λέω.
    Μόνο στο Η.Β. μου έτυχε αυτό σε καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε.
    Οι Εγγλέζοι θέλουν πάντα να πατούν και στις δυο μεριές του ποταμού αλλά δεν γίνεται. Ή στη μια μεριά ή στην άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωβ μου καλησπέρα! Θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου! Το ότι οι Αγγλοι σήμερα δεν αποδέχθηκαν εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας τους, σύμφωνα με τα σχέδια της Γερμανίας (η Γαλλία δεν υφίσταται προς το παρόν, είναι puppet ή και puppy) δεν μου ακούστηκε καθόλου άσχημο. Το κακό είναι ότι Ευρώπη ενωμένη χωρίς τη Μεγάλη Βρεττανία δεν μπορεί να υπάρξει. Χρειάζεται αντίβαρο ο (γαλλο)-γερμανικός άξονας,για να μετριασθεί η δύναμή του (και να φύγει και η παρένθεση από το πρώτο του συνθετικό. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να υπαγορεύει το συμφέρον των μικρότερων χωρων.
    Όοσν αφορά την είσοδο στη χώρα, οι ελληνικές ταυτότητες γίνονται αποδεκτές. Έχω νέου τύπου, λίγο παλαιότερη όμως (δεκαετίας). Την τελευταία φορά που πήγα (ήταν η μέρα βέβαια που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τη χαλάρωση των ελέγχων στα σύνορα) και ελαφρώς με ταλαιπώρησαν (περίμενα κανένα μισάωρο) για να διαπιστώσουν ότι το Φ (το γράμμα με το οποίο αρχίζει η ταυτότητά μου) είναι ..... δεν κατάλαβα να σου πω.
    Αιώνιοι Άγγλοι.
    Καλό βράδυ, συγγνώμη για τη φλυαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοφία μου,
    έχεις δίκαιο για την πολιτική ισορροπία που ίσως να χάθηκε κι επισήμως από την Παρασκευή αλλά και για την στάση της Μ.Βρεττανίας.

    Το θέμα του ποστ μου όμως ήταν η γενική αντιευρωπαϊκή στάση της Αγγλίας που βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια και ... η πληρωμή! :)
    Τις προηγούμενες βδομάδες,τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία της έδωσαν αυτό που της αξίζει: προσπέρασμα!Δεν την υπολογίζουν ως ευρωπαϊκό σύμμαχο/συμπαίκτη!
    Διότι ως μεγάλο ευρωπαϊκό κράτος, όφειλε το Η.Β. να είναι στο ευρώ,να υποστηρίζει την Ε.Ε. θερμά και όχι να επιμένει στην "παλαιοαυτοκρατορική" του ταυτότητα. Διότι στο τέλος της ημέρας,αυτό κάνει και σίγουρα δεν το ενδιαφέρει η εθνική κυριαρχία των μικρών χωρών.

    Με τις ελληνικές ταυτότητες σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα,αφού σε αντίθεση με την Κύπρο η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. εδώ και δεκαετίες. Όσο για τις κυπριακές,σε καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε. (μέχρι τώρα)δεν συνάντησα αυτή την διάκριση. Και λόγω της πρόσφατης κυπριακής ιστορίας,
    θεωρητικά τουλάχιστον, η Μ.Β. έπρεπε να δέχεται τις κυπριακές ευρωπαϊκές ταυτότητες και να μην απαιτεί διαβατήριο.
    Όπως βλέπεις,μας αρέσουν τα μεγάλα σχόλια! :)))))))))))))))))))))))))
    φιλιά,Καλή Βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες