8/12/11

"το ξέρει κι αυτός που τον έξυπνο κάνει"

  • Δεν στολίσαμε το δέντρο μας τελικά... Ο Λάβης πήγε για μπίρες κι εγώ για 1 γκλούβαϊν. Ναι,ένα μόνο.  Αν το στολίσουμε απόψε,θα καταφέρω να φτιάξω και γκλούβαϊν άραγε; χμ...

  • Μου τηλεφώνησε η κοπέλα που θα φυλάει τον Μάρσαλ όσο θα λείπουμε. 

- Η σκυλίτσα μου θα περιοδεύει ακριβώς τις μέρες που θα μου φέρετε τον Μάρσαλ.Τον έχετε στειρώσει;
- Εμ,όχι! (Μόνο αν τον πάει κρυφά στην κτηνίατρο ο Λάβης θα μου τον στειρώσετε κακούργοι!! Άκου να στειρώσετε το σκυλάκι!) Αλλά ... ούτε οκτώ μηνών δεν είναι.Πότε ωριμάζουν αρκετά τα αρσενικά σκυλιά;
- Νομίζω όταν συμπληρώσουν τους 12 μήνες.
-Εμ...τότε είμαστε οκ.
-Ναι,ευτυχώς. Όλα καλά, λοιπόν. Θα σας δούμε στις .... 

Ερώτηση προς συμπλόγκερς: Είμαστε εντάξει ή θα μου γίνει παπάκης από τόσος δα; 


  • Στο εξώφυλλο του "The Marriage Plot" το όνομα του συγγραφέα πιάνει περισσότερο χώρο από τον τίτλο του βιβλίου. Μόνο στον σύγχρονο κόσμο η λογοτεχνία σφάζεται από τον εμπορικισμό; Πόσο καιρό θα συνδέεται με το Μίντολσεξ; Σε κάθε νέο του έργο εξάλλου,ο συγγραφέας καλείται να βελτιώσει το μελάνι του και ο Ευγενίδης το έχει καταφέρει. Ας του δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη λοιπόν ο εκδότης του.
http://media.dav-medien.de/29738001Z.jpg


  • Διαβάζετε ποίηση μια φορά την ημέρα. Κάνει καλό στην ψυχή,ηρεμεί και το μυαλό χωρίς να το σιδερώνει.
  • Για την συνεργασία των Φριντζήλα-Σκανδάμη ενημερώθηκα (φυσικά) από το μπλογκ του Μπόσκο. Στο γιουτιούμπ βρήκα μερικά τραγούδια. Ο σεβασμός μου για την Μάρθα Φριντζήλα ολοένα και μεγαλώνει.  Κόντρα  στο χριστουγεννιάτικο ραδιόφωνο (αν και ο ίδιος ο δίσκος θα είναι ένα πολύ καλό χριστουγεννιάτικο δώρο) ένα αξιόλογο τραγούδι που δίκαια κερδίζει μια θέση στην (καλή) ελληνική λαϊκή μουσική: 

7 σχόλια:

  1. Κόιτα. Εν τοσο ευκολο ο μαρσαλ να αποποιηθει τις πατρικες του ευθυνες. Δαμε καμνουν το ανθρωποι στα κοπελουθκια τους ο Μαρσαλ εννα ντραπει;
    Ξερω οτι γραφω χωριςτονους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάνα (μου),
    δηλαδή ...μπορεί να τεκνοποιήσει. Μάλιστα. Είσαι σίγουρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αρσενικός σκύλος μπορεί να τεκνοποιήσει από πολύ νωρίς. Είναι σε θέση, ναι.

    Η στείρωση δεν αλλάζει το χαρακτήρα των σκυλιών. Εκτός του ότι ηρεμά και αποφεύγεις τον κίνδυνο να σαλτάρει και να εξαφανιστεί όποτε νιώσει σκυλίτσα σε οίστρο, έχει και πολλά άλλα πλεονεκτήματα για την υγεία του. Δεν αισθάνεται ότι του λείπει κάτι, γιατί του αφαιρούνται οι αδένες που εκκρίνουν τις σχετικές ορμόνες. Πολλοί κτηνίατροι θα σου πουν ότι παρά να θέλεις και να μην μπορείς, καλύτερα να μην έχεις καθόλου την επιθυμία.
    Αν δεν έχεις σκοπό να εκτρέφεις σκυλιά, καλύτερα να στειρώσεις. Οποιοσδήποτε Μάρσαλ μπορεί να αφήσει πίσω του αδέσποτα, αν το φέρουν οι συνθήκες ή ένα ατυχές περιστατικό. Βέβαια, αν είναι του σπιτιού, μπορείς και να μην το κάνεις, αλλά τα κατοικίδια που είναι έξω καλύτερα να στειρώνονται.

    Στην Κύπρο 20 000 σκυλιά το χρόνο θανατώνονται ως αδέσποτα που υπερφορτώνονται στα υποτυπώδη καταφύγια, επειδή υπάρχει αυτή η παρεξήγηση και το ταμπού, εν μέρει και ανευθυνότητα από κάποιους, για τη στείρωση και η κατάσταση με τα ζώα είναι τραγική.

    Αντιλαμβάνομαι ότι ζεις σε μια πολιτισμένη χώρα και είσαι πολύ σοβαρό άτομο, όχι σαν τους συμπατριώτες μας που κατά χιλιάδες ξαπολούν τα ζώα τους όπου και όπως φτάσουν, αλλά η στείρωση είναι πολύ σημαντική για την αποτροπή του υπερπληθυσμού.

    Να τον χαίρεσαι και να τον προσέχεις τον Μάρσαλ, κάπου είχες βάλει φωτό του, είναι κούκλος!

    Μην με παρεξηγείς, δεν κάνω κήρυγμα, αλλά επειδή ασχολούμαι πολύ με το θέμα, ήθελα απλώς να πω ότι η στείρωση είναι μάλλον παρεξηγημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αουρόρα μου,

    ποιό κήρυγμα; χαίρομαι να γνωρίζω ευαισθητοποιημένους συντοπίτες μας!!!
    :)))))
    ρώτησα,διάβασα, το συμπέρασμα είναι πως ο Μάρσαλ μπορεί να τεκνοποιήσει μετά τους 12 μήνες άρα θα είμαστε εντάξει.
    Στην Κύπρο είναι όντως τραγικό τί συμβαίνει και δεν το βλέπουμε διότι σε αντίθεση με την Ελλάδα,τα αδέσποτα στέλλονται κατευθείαν στα καταφύγια ή στους σταθμούς θανάτωσης.
    Η στείρωση είναι όντως μια καλή λύση για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους μα δεν θέλω να στερήσω από το ζώο,μέρος της φύσης του.
    Εδώ συνηθίζεται η στείρωση στους 6 μήνες, ενώ αν θες να υιοθετήσεις σκυλάκι από καταφύγιο,είναι σαν να κάνεις αίτηση για υιοθεσία παιδιού.Έρχονται για έλεγχο του σπιτιού σου, ελέγχουν τον μισθό και το ωράριο σου κλπ...το βρίσκω από υπερβολικό μέχρι αποτρεπτικό. Ένας από τους λόγους που τελικά καταλήξαμε σε αγορά καθαρόαιμου από ιδιώτη. Μαζί και πολύ κακή εμπειρία από συνεργασία με καταφύγιο της Κύπρου, όπου συγχώρα με αλλά μερικοί πατούν στην ευαισθησία μας και χρυσίζουν εις βάρος των σκυλιών αλλά και της τσέπης μας.

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταλαβαίνω αυτό που λες, υπάρχουν καταφύγια που υπερβάλλουν και δυστυχώς και κάποια που δεν δρουν μόνο εθελοντικά, για το οικονομικό κομμάτι εν προκειμένω. Υπάρχουν και άλλα -ίσως να μιλάμε και για το ίδιο- για το οποία υπάρχουν και φρικτές υπόνοιες, αλλά δυστυχώς όχι αποδείξεις.

    Δεν δίδονται ποτέ αστείρωτα τα ζώα μας, επειδή πρώτιστος στόχος είναι η μείωση του υπερπληθυσμού. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα χρήματα που ζητούμε (μιλώ για το σύνδεσμό στον οποίο δραστηριοποιούμαι) είναι ένα λογικό ποσό, που ουσιαστικά καλύπτει τη στείρωση, το τσιπ και το 1ο εμβόλιο στο 1/3 της κανονικής τιμής και τα υπόλοιπα τα καλύτπουμε εμείς. Τα έσοδά μας είναι σχεδόν αποκλειστικά από εισφορές, η συνδρομή του κράτους είναι μηδαμινή και μοιράζεται ανάμεσα σε όλους τους συνδέσμους-καταφύγια. Και, ναι, ρωτούμε και προσωπικές ερωτήσεις -όχι, τα σπίτια δεν τα ελέγχουμε ή τους μισθούς!- γιατί το κατοικίδιο δεν είναι παιχνίδι και δεν θέλουμε να καταλήξει πάλι στους δρόμους. Μας έτυχε να μας τα φέρουν και πίσω ή να τα ζητήσουμε εμείς, γιατί τα είχαν του πεταματού. Άρα, δεν είναι όλοι υπεύθυνοι και πρέπει κάπως να προσέχουμε.

    Παρακολουθώ την κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν είναι και τόσο καλή. Λόγω μεγαλύτερου μεγέθους υπάρχει ένα χάος, να μην πω και για το έγκλημα που γίνεται στο Σχιστό.

    Αυτοί όμως που χρυσίζουν περισσότερο είναι οι ιδιώτες και οι εκτροφείς. Πολλοί δρουν παρόνομα, χωρίς άδεια, και άλλοι εκτρέφουν ζώα αμφισβητούμενης υγείας, που τα προβλήματα παρουσιάζονται αργότερα. Δεν το λέω για να σε φρικάρω, προφανώς το ψάξατε και καλά κάνατε, αλλά αυτοί και τα pet shops είναι που δρουν εντελώς ανεξέλεγκτα (σε ένα μεγάλο βαθμό, όχι όλοι βέβαια).

    Κι εμένα ο ένας μου σκύλος είναι καθαρόαιμος και τον αγόρασα, από γνωστό. Δεν ήξερα τότε το πόσο σύνθετο και βαθύ είναι το πρόβλημα. Τον λατρέυω και τον προσέχω σαν παιδί μου -γιατί έτσι είναι τα σκυλιά, μωρά που δεν μεγαλώνουν-, αλλά δεν πρόκειται να ξαναγοράσω σκύλο. Τα δεκάδες χιλιάδες ημίαιμα που εγκαταλείπονται ή κακοποιούνται δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα άλλα.

    Πλακώθηκα πάλι, απολογούμαι για το σεντόνι -δεν το συνηθίζω- αλλά τα έχουμε αυτά καθημερινά, χωρίς τέλος, είναι μια απελπιστική κατάσταση...

    Επειδή κοντεύει τους 12 μήνες, έχε την έγνοια του όμως. Βασικά τους σηκώνεται, αλλά δεν ξέρουν και πολύ καλά ακόμα τι να το κάνουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις απόλυτο δίκαιο και προφανώς μιλούμε για το ίδιο καταφύγιο.Ή μάλλον ελπίζω να μιλάμε για το ίδιο...:)
    Αν και τις πρώτες μας σκυλίτσες τις είχαμε αγοράσει,τον τελευταίο αγαπούλη,τον είχε βρει ο αδερφός μου πεταμένο σε κουτί.Καθημερινές ιστορίες για ιδιοκτήτες ανεπιθύμητων ημίαιμων κουταβιών. Έχει εξελιχτεί σε ένα σκύλο υπόδειγμα,πραγματικά αξιολάτρευτος!

    Βέβαια για αυτό δεν ξέρω τί συμβαινει στην κυπριακή αγορά.Στην Παγόχωρα ΔΕΝ πωλούνται σκύλοι σε κατάστημα κατοικιδίων, απαγορεύεται αν δεν λανθάνομαι.

    Όμως!!! μπορείς να βρεις κατοικίδια στις τοπικές αγγελίες του ebay.Δεν κάνω πλάκα,εμείς εκεί βρήκαμε το μωρό μας.Βέβαια,έψαχνα μήνες τις αγγελίες,μέχρι να καταλήξουμε. Αγοράσαμε από ιδιώτη ναι,το σκυλάκια του όμως είχαν όλα τα απαραίτητα (τσιπ,πρώτα εμβόλια κλπ,διαβατήριο) σε αντίθεση με άλλες αγγελίες που εμ...ναι,άφηναν πολλά στη φαντασία όμως έλα που οι Παγοχωρίτες φημίζονται για την τσιγκουνιά,συγγνώμη,οικονομία τους άρα θύματα πολλά. Τα συναντάμε στην κλινική.
    Στο ebay βρίσκεις κι αγγελίες από τα τοπικά καταφύγια.

    Από την εμπειρία σου θα γνωρίζεις πόσα σκυλιά εισάγονται από τις Μεσογειακές Χώρες στον Βορρά,και το Η.Β. αν και το τελευταίο,πιο αυστηρό στις νομοθεσίες δυσκολεύει τη διαδικασία,με αποτέλεσμα και πολλοί "ευαισθητοποιημένοι" Άγλλοι να αφήνουν τα σκυλιά τους στην Κύπρο.
    Τέσπα,υπάρχουν παγοχωρίτικες ιστοσελίδες,που φέρνουν σκυλιά τόσο από την Ελλάδα,την Ισπανία,την Κύπρο κλπ...
    έχω συνοδέψει σκύλους στην Παγόχωρα κατά καιρούς όμως σταμάτησα. Προτιμώ να βοηθώ εδώ,με εισφορά στο ΤASSO κλπ...

    Όσο για τον Μαρσαλάκο,έχει ακόμη 4,5 μήνες μέχρι να συμπληρώσει τον χρόνο!Ευτυχώς...:)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, απαγορεύεται να πωλούνται κατοικίδια σε pet shops. Εδώ αυτό δεν νομίζω να εφαρμοστεί ποτέ...

    Στη Γερμανία έχουν πολλή πέραση τα Cyprus poodle που τόσο σνομπάρουμε εμείς.

    Και αυτό με τους Άγγλους ήταν το κάτι άλλο. Από το Γενάρη όμως αλλάζει η νομοθεσία τους και θα αρχίσουμε ξανά συνεργασίες, θα προσπαθήσουμε δλδ. Ήδη έχουμε ένα σκυλάκι που το επέλεξε μια κοπέλα και τον κρατάμε εδώ και κάποιους μήνες για να γυρίσει ο χρόνος και να τον στείλουμε.

    Καλά κάνεις και βοηθάς. Και η πιο μικρή εισφορά είναι πολύτιμη, που λέει και το γνωστό σλόγκαν.

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες