13/7/11

εξοργισμένο

Οι Ανίκανοι θεωρούν δεδομένοι πως οι ψηφοφόροι της Κύπρου είναι τόσο ηλίθιοι.
Ή τους ψηφοφόρους ΤΟΥΣ τόσο αλυσοδεμένους-μήπως είναι; 

Αλλιώς δεν θα είχαν το θράσος να επιτρέψουν στην Αστυνομία τα ανείπωτα.


Δεν θα ξεστόμιζαν ποτέ με τόση αλαζονεία "Γίνεται έρευνα και θα αποδοθούν οι ευθύνες!" - Θα συλλάβετε τον Πρόεδρο Μητσόφ ή θα απαγορεύσετε δια παντώς το πότισμα με λάστιχο;

Και προπαντών, δεν θα άρχιζαν την καταστροφή εγγράφων, που συνεχίζεται 3 μέρες τώρα, από το Υπουργείο Άμυνας.  (Κόψτε,κάψτε,ραντίστε, ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ! Διότι πάντα υπάρχει ένα έγγραφο κάπου παρατημένο...μπορεί και πάμπολλα.Θυμάστε την τότε Υπουργό σας; Αρχίσατε και την κατασκευή νέων εγγράφων για λεύκανση του ονόματος σας; )

Ευτυχώς που δεν πρόλαβαν να σπιλώσουν τη Μνήμη του Πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Του πρώτου Ήρωα που θυσιάστηκε στον Αγώνα ενάντια στην κυπριακή αμπαλατοσύνη!

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αυτή τη φορά, περιγράφεται και ως Προδότης. Ας αποφύγουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό,κι ας ελπίσουμε να μην αληθεύει.  Αν αποδειχθεί όμως πως πίσω από την απόφαση του κρύβονταν δεσμέυσεις του προς Συρία και Ρωσία, τότε πρέπει να εκδιωχθεί από το Αξίωμα, με το οποίο ορκίστηκε να προστατεύει την Πατρίδα μας πάνω απ' όλα!

8 σχόλια:

  1. Το αν ήταν μέρος πολιτικού παιχνιθκιού να κρατήσει τα κοντέινερ στην Κύπρο εν ένα πράμα τζαι το να τα ξαπολύσει κάπου χωρίς να νοιάζεται για την ασφάλεια του κόσμου εν άλλο. Εμπορούσε να τα κρατήσει, να παίξει τα παιχνίθκια του τζαι να διασφαλύσει τζαι ότι εν θα εγίνετουν καμιά τραγωδία. Όπως έδειξε όμως, οι προτεραιότητες του εν άθλιες τζαι οι επιλογές του για άτομα σε καίριες θέσεις ακόμα πιο άθλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Defiance μου,
    διαφωνώ στο ότι εν δύο διαφορετικά πράγματα. Εν αλληλένδετες κινήσεις εντός του ίδιου παιχνιθκιού.Από τη στιγμή που (ΑΝ)συμφώνησε σε τέτοιο διακανονισμό,όφειλε να προστατέψει τα κοντέινερς των Φίλων του και όχι να τα πετάξει κοντά στον Βασιλικό και στο πιο επίλεκτο σώμα του Ναυτικού.Όφειλε να ακούσει τον Πλοίαρχο, τον Αρχηγό της Ε.Φ. και όποιονδήποτε αρμόδιο ή εμπειρογνώμονα του έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου. Αν η ασφάλεια μας δεν τον ενδιαφέρει ή δεν είναι ικανός να μας την εξασφαλίζει ας κάνει την πιο υπεύθυνη κίνηση που έκανε ποτέ του,δίνοντας μας την παραίτηση του.
    Αντί αυτού,άρχισαν πάλι να κατηγοράνε και να χαρακτηρίζουν πραξικοπηματίες όποιους έδειξαν την αγανάκτηση,τον πόνο και τον θυμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μιλάς με μίσος τζιαι δεν είναι καλά. Ούτε τζιαι στες πιο τραγικές στιγμές. Σε ποιόν θέλεις να το σιονώσεις που δεν επιτρέπεται τζιαι στέλλεις το στον Χριστόφκιαν που σήμερα επιτρέπεται; Σκέφτου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασέρα μου,
    δεν είναι μίσος αλλά οργή.
    Οργή γιατί ανεχόμαστε πολλά σκάνδαλα επί Μητσόφ με το "εν τζαι". Ποιός ηγέτης συμπεριφέρεται έτσι ανώριμα;
    Τρέχουνε να καλύψουν την αδιαφορία και την ασχετοσύνη τους αντί να παραδεκτούν επιτέλους πως "Ναι σιόρ,εκάμαμεν λάθος.ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΑΣ ΟΣΟΙ ΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!"Αντί αυτού,οι ίδιοι οι δολοφόνοι αναλαμβάνουν την έρευνα,καταστρέφοντας και παραποιόντας αρχεία. Δεν είναι φήμες αλλά γεγονός.
    Και αντίθετα με άλλους πολλούς κατά καιρούς, η οργή μου δεν γεννάει κατάρρες.Για αυτό σε παρακαλώ να μου επιτρέψεις να είμαι εξοργισμένη με τον Χριστόφια και τον περίγυρο του.
    Γιατί δηλαδή ο θυμός όσων απαιτούμε εξηγήσεις μετανομάζεται σε νέο πραξικόπημα και μίσος; Πού ξέρεις αν δεν χάσαμε κάποιον αγαπημένο σε αυτήν την έκρηξη;
    Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τί χάσαμε σε αυτήν την Δολοφονία. Για αυτό μην προσπαθείς να μεταφράσεις λάθος το τί νιώθω και τί γράφω.
    Πέφτεις έξω και διακρίνεται το δικό σου κόλλημα με την κυβέρνηση που κομμαθκιάζει τον τόπο μας.
    Είσαι μορφωμένος και καλλιεργημένος,ζεις στο εξωτερικό. Δεν ξέρεις πόσο εγκληματική ήταν η απόφαση του Προέδρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θάλασσα μωβ μου δεν θεωρώ δίκαιον την δίκαιαν οργήν σου να την διάς σαν πρώτην ύλην για να δημιουργήσουν κάποιοι πολιτικήν υπεραξίαν ή επαγκελματικήν καταξίωση στην επιχείρησην σιόουμπιζ. Δική σου είναι, ότι θέλεις κάμνεις την. Εγώ την δικήν μου προς το παρόν κρατώ την.

    Λυπούμαι αν ήσουν κοντά στο κακό τζιαι αν ο πόνος σε πιάννει που πιο κοντά. Για αυτόν μιλώ λίγον τούτες τες μέρες παρόλον τον συγκλονισμόν που μου εδιάλυσεν την παραμονήν μου εδώ. Δεν μπορείς να κοκορεύεσαι με ορθολογισμούς όταν ο άλλος δίπλα σου πονεί. Ελπίζω ο χρόνος τζιαι οι πράξεις των αθρώπων γυρόν σου να σου λλιάνουν τον πόνον που νοιώθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θάλασσα Μωβ,

    εγώ έχασα θκυό αγαπημένους σε τούτην την έκρηξη. Γι αυτόν εν εφκήκα να βάλω τα ονόματα τους με κεφαλαία πούποτε. Γιατί ξέρω τη θλίψη. Τζαι η θλίψη η αληθινή εν γίνεται ποστ σε κανένα μπλογκ.

    Ποιός σου είπε πως τουτη η θλίψη σιέρεται με το μίσος.

    Μαθε θάλασσα μωβ, πως η δική μου θλίψη, έθαψεν ακόμα έναν αθώο πριν πολλά χρόνια. Την αθωότητα κατά την ημέρα του πραξικοπήματος.

    Τζαι εν ανήθικο εκ μέρους μας σαν λαός, να λαλούμεν πως εν μικροπρέπεια να μιλούμεν σήμερα για το πραξικόπημα. Το πραξικόπημα εν που την Ε.Φ που ετροχιοδρομήθηκε. Τούτην την Ε.Φ που τωρά αναπαράγει τον μύθο του δυνατού στρατού, των επίλεκτων ηρώων τζαι των ανίκανων να την κρατήσουν ακμαία. Όπως ακριβώς ηθέλαν τζαι οι πραξικοπηματίες.

    Τους συγγενείς των θυμάτων ερωτήσετε τους αν θέλουν να τους χρησιμοποιείται.

    Όξα ερωτήσετε μόνο την οικογένεια του Ιωαννίδη τζαι τον Δίπλαρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασέρα μου,
    :΄΄΄)

    ευχαριστώ και συλλυπητήρια και σε σένα, διότι όλοι οι Κυπραίοι οφείλουμε να πενθήσουμε...
    Για την πρώτην ύλη, τόσο για τους ταραξίες όσο και για τα μίντια δεν την δίνει ο πόνος κανενός αλλά το γεγονός και ο εγωισμός τους. Οι μεν θα κάνουν τις φασαρίες τους και οι δε θα γλεντήσουν καρακίσια το γεγονός προσπαθώντας να κτίσουν καριέρα.
    Αν δεν τους δώσουμε σημασία δεν θα έχουν να κάμουν όσα κάμνουν. Απλούστατο. Να ξεχαστεί όμως η υπόθεση θα ήταν τουλάχιστον τόσο εγκληματικό όσο η δολοφονία.

    Όμορφη σου βδομάδα κι ελπίζω να είχες και καλές μέρες στη Νήσο!


    Δισδαιμόνα μου,
    Συλλυπητήρια... αλλά δεν είσαι η μόνη συγγενής. Δεν γνωρίζω όμως κανένα που να μην θέλει δικαιοσύνη.
    Και προφανώς μπέρδεψες τα δικά μου γραφούμενα με αυτά του Ασέρα αλλιώς δεν θα σχολίαζες το "μίσος" σε μένα...τέσπα...
    Να θυμόμαστε το πραξικόπημα δεν είναι μικροπρεπές. Άθλια μικροπρεπές όμως είναι να παρομοιάζεις τον θυμωμένο κόσμο-ναι,και πολλοί συγγενείς και φίλοι των δολοφονημένων- με πραξικοποιηματίες και να προσπαθείς να κρύψεις την αιμοβόρα ηλιθιότητα σου από τη θέση του Προέδρου με παραλληλισμούς ανάξιους για την περίσταση και το σήμερα.
    Είναι ο κόσμος που ζητάει απαντήσεις, πραξικοπηματίας;
    Συγχώρα με αλλά δεν μπορώ να σε συλληπηθώ για τον αγαπημένο που χάσατε στο πραξικόπημα. Θα ήταν δυνατόν; Υπάρχει Έλληνας που να μην έχασε άνθρωπο είτε στα πραξικοπήματα σε Ελλάδα και Κύπρο είτε στην Εισβολή;

    Η Ε.Φ. που τόσο ατιμάζεις την ύπαρξη της,ξεχνώντας πως μπορεί να θέλουμε να συμβιώσουμε με τους Τουρκοκύπριους αλλά με την Τουρκία βρισκόμαστε ακόμη σε Πόλεμο, έχασε τα τελευταία χρόνια τον ίδιο τον Αρχηγό της, τον Αρχηγό της Αεροπορίας και τώρα του Ναυτικού.Μα όχι,αυτό δεν μετράει,έτσι; Δεν είναι καθόλου σημαντικό,όχι όχι...
    Και για να αφήσουμε την ζημιογόνα παρελθοντολογία,
    Όποιος ζητάει δικαιοσύνη είναι ενάντια στον Πρόεδρο;
    Στον ακαδημαϊκό χώρο, αν είσαι καθηγητής φέρεις την ευθύνη για τους υφισταμένους σου. Αν πάρεις την απόφαση και τινάξεις το ινστιτούτο σου στον αέρα, φταις αποκλειστικά εσύ και οφείλεις να παραιτηθείς αλλιώς απολύεσαι. Αν ευθύνεται ο υφιστάμενος σου,τον απολύεις κι αν το λάθος ήταν τόσο μεγάλο και καταστροφικό,και δεν το πήρες καν είδηση,τότε οφείλεις να παραιτηθείς αν νιώθεις κάποιο σεβασμό για τη θέση την οποία κρατάς και τον τίτλο που φέρεις.
    Στη δική μας υπόθεση ο κύριος Πρόεδρος δεν έκανε ούτε το πιο ανθρώπινο: να ζητήσει Συγγνώμη.
    Κι αν εσύ ως συγγενής,δεν νιώθεις αν όχι πληγωμένη,προσβεβλημένη για αυτήν την αδιαφορία και την έπαρση,τότε δεν έχω τί άλλο να σου πω. Λυπάμαι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έννεν μικροπρέπεια να μιλούμε για το πραξικόπημα. Τζείνο που εν μικροπρέπεια εν να το χρησιμοποιείς ως στάχτη στα μάθκια. Να προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο που ένα έγκλημα που έγινε πριν λλίες μέρες με ένα έγκλημα που έγινε πριν τόσες δεκαετίες. Ποιο εν το σκεπτικό δηλαδή; Ότι επειδή κάποιοι εν επληρώσαν κάποτε, σημαίνει ότι εν πρέπει να πληρώσει κανένας για τίποτε;
    Ο λόγος που βρισκούμαστε σε τούτη την κατάσταση (τζαι που εβρεθήκαμε σε έτσι καταστάσεις πάρα πολλές φορές) εν ότι έσιει θκυο μεγάλες μερίδες κόσμου που υποστηρίζουν τυφλά τζαι με φανατισμό τες παρατάξεις τους. Όταν έρτουν σε εξουσία αρκέφκουν να δημιουργούν κλίκες τζαι χαίρουν της στήριξης του κόσμου τους σε κάθε έγκλημα τζαι ανευθυνότητα που κάμνουν, αντί να ζητήσουν να πληρώσουν γιατί επροδώσαν πάνω που ούλλα την εμπιστοσύνη τους.
    Σκεφτείτε πως θα εσυμπεριφέρεστουν τζαι τί απαιτήσεις θα είσιετε αν ήταν δεξιά η κυβέρνηση τζαι συγκρίνετε την με την τωρασινή στάση σας. Εν υποκειμενικότητα τούτον το πράμα τζαι εν τούτο που συντηρεί την ανευθυνότητα στην κάθε κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες