23/9/13

Άσχετη η Εικόνα αλλά τί πειράζει;

Ποιά κυβέρνηση στην ΕΕ ενδιαφέρεται στ΄αλήθεια;


Μετά από ένα καλοκαίρι εγκεφαλικής αργίας-κι ένα Ευρωμπάσκετ που προσπαθώ να ξεχάσω- την Παρασκευή έγινε το θαύμα! Βρήκα χρόνο για διάβασμα. 150 σελίδες σε 2 ώρες. Διψασμένος ο νους,ρούφηξε τις σελίδες σαν πεζοπόρος που μετά από ώρες δίψας στον ήλιο,βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σε βρύση με κρύο νερό.

Είχα τελειώσει κάποιες δουλειές στην άλλη άκρη της Λουκανικούπολης και είπα να περπατήσω μέχρι το βιβλιοπωλείο που μέχρι πριν κάποιους αιώνες περνούσαμε τα Σάββατα μας με τον Λάβη.
Η Μικρή Πραλίνα κοιμόταν στο αμαξάκι της,έξω έβρεχε καταρρακτωδώς,και το επόμενο ραντεβού ήταν σε 3μιση ώρες.

Γρήγορο περπάτημα. Έκανα μια στάση,η οποία αποδείχθηκε πλοκάμι της Θεάς Μοίρας,που κακά τα ψέμματα,τη γράφω συνήθως κανονικότατα. Και γιατί; Διότι ένα μπουκαλάκι χαρουπόμελο χαμογελούσε κυπριακότατα στη βιτρίνα ενός ελληνικού μαγαζιού. Μικρός που ΄ναι ο κόσμος όταν δεν τον προσπερνάς! Ένας άνθρωπος που τελευταία φορά  "βρεθήκαμε" στα βαφτίσια Μου,κι εγώ τον αναγνώρισα λόγω της τρομερής ομοιότητας με συγγενικό του πλάσμα,που ανήκει στους στενούς οικογενειακούς φίλους. Χαιρετίσματα,χαιρετίσματα,προσφορά για καφεδάκο-"Αλλη φορά,τώρα δεν γίνεται (ντρέπομαι!)"-και μια καινούρια δίψα,για την Κύπρο,που δεν πρόλαβα να δω τον 15υγουστο.

Χωρίς να μπορώ να πιστέψω τί συνέβη,πήρα μια καρτούλα του μαγαζιού και 15 λεπτά αργότερα μπήκα στο βιβλιοπωλείο. Ευτυχώς η μικρή ακόμη κοιμόταν. Πήγα στις τουαλέτες,για να αφαιρέσω το βρόχινο νερό από το προστατευτικό κάλυμα της άμαξας,και πάλι πίσω στον ανελκυστήρα για τον επόμενο όροφο.Στο καφέ.

Ένα ζεστό λάττε και 3 βιβλία αγκαλιά,οκ,το ένα παραμύθι. Βούλιαξα τελικά σε ένα παγοχωρίτικο. Ανθρωπολογία με διάθεση αυτοσαρκασμού. Μ΄αρέσουν οι άνθρωποι με αυτοσαρκασμό,ιδιαίτερα δυσεύρετοι στην Παγόχωρα.

Και μετά πάλι βροχή βροχή βροχή. Τόση βροχή,που η ομπρέλα περισσότερο έμοιαζε με αξεσουάρ. Παρέδωσα το ισιωμένο μαλλί στη γκρίζα διάθεση της Φύσης. Ευτυχώς η επόμενη στάση του Μετρό δεν ήταν πολύ μακριά.

Κάπου εκεί,θυμήθηκε και η μικρή να ξυπνήσει ζητώντας λάττε μαμάτο.

Πααααφ! Πάλι Μαμά η Μωβ.

Λειτουργικό Πραγματικότητας ΟΝ.

3 σχόλια:

  1. Επεθυμήσαμεν σε Μωβ!!!

    Να περνάς όμορφα κ να σιαίρεσαι την κοράσα.

    Ο καιρός σήμερα χάλια, μάλλον είπαν ψέματα ότι εν θα βρέξει.

    μα που πουλούν χαρουπόμελο;! στείλε μου μέηλ αν δε θέλεις να προδοσεις το που κάμνεις τες αγορές σου:) appomeni gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έλεγξε το ήμειλ σου ;)))))
    Χάλια ο καιρός άστα,θα πάω προς το κέντρο όμως,δεν αντέχω άλλο στο σπίτι. Έστω και στο Α. κάτι είναι.

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΩΩΩΩΩ Μωβουλίνι! Και γω σε πεθύμησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κυματοθραύστες